71

Росен

преди 13 години

81, говоря ти за слънчеви колектори за производство на топла вода за отопление и миене, а не за слънчеви панели. Слънчевите колектори се изплащат днешно време дори и без субсидии, но със субсидии би могло да стане бум в този сектор..За слънчевите панели пак не си в час! Преди 10 години КПД-то на слънчевите панели беше 10%, но КПД-то на най модерните слънчеви панели надвишава 40%, което е доста по високо от други традиционни начини за производство на енергия!

70

Седерастен

преди 13 години

Капиталистическата радиация е полезна ,за разлика от комунистическата!!

69

До Илиян

преди 13 години

Човека си е прав. Ние всички сме заложници на световното ядрено лоби. Сега като стана белята всички лъжат, мажат и шикалкавят, само наш Боко се изцепи като Боримечката че ще строи АЕЦ на което получи ръкопляскания от Москва.

68

VDCH

преди 13 години

Слънчевата енергия и др. такива т. нар. възобновяеми източници могат да се използват главно за битови, но не и за индустриални цели. Държави в ЕС които нямат АЕЦ като Полша (тя има планове да строи), Гърция Австрия и др. внасят енергия от такива, които имат.

67

Анонимен

преди 13 години

VDCH, доста развити държави в света съществуват и без АЕЦ...Те и "експертите" във Фукушима са се явявали на много тежки изпити, но какво от това след като централата им гръмна!!!Краткосрочно дори и ТЕЦ на въглища е много по добро решение от АЕЦ!!!

66

Сигоутури Накура

преди 13 години

Ей тия дръпнатите ше ни разкажат играта.

65

Сиганин

преди 13 години

Дедо ти като се е бърсал с какалашки в тъмното откъде знаеш че не му е било кеф?

64

Анонимен

преди 13 години

77, слъчевите панели са най голямата набутка ако искаш да произвеждаш ток: най-скъпи като себестойност, най много заемана площ за единица мощност, с най-кратък живот, с най ниско КПД от всички използвани до момента!

63

илиян

преди 13 години

Ядрената енергетика е нещо много хубаво но трябва да се изгонят от централите бюрократите и политиците заради собствената ни безопасност

62

Анонимен

преди 13 години

С 6 млрд евро могат да се изолират всички панелки у нас и да им се смени дограмата!Отделно ще има работа и хляб за семействата на български строители за 10 години напред!Кой е против това?

61

Анонимен

преди 13 години

shobo, алтернатива на АЕЦ е вместо да даваме 6 милиарда евро за АЕЦ Белене, държавата да даде субсидии за 6 милиарда евро за слагане слънчеви колектори на всички сгради в България. Няма по евтина от спестената енергия!!!

60

VDCH

преди 13 години

Абе всички вие ***, които пишете против АЕЦ Козлодуй, Белене и ядрената енергетика въобще искам да ви питам знаете ли, че да работиш там се явяваш на толкова изпити колкото през следването си. Сигурен съм, че ако ще цял живот да учите за тях няма да вземете нито един. Ще ви видя обаче един ден, като спрат тези АЕЦ-овете как една вечер ще ви се доходи до едното място и няма да имате осветление да се избършете. Ама питам се какво сме виновни ние нормалните хора?

59

ЗАТЪМНЕНИЕ

преди 13 години

Защо някой новинарски сайтове съобщават че днес следобед над България ще започнат да преминават въздушни маси, съдържащи незначително мънички радиоактивни молекули от "Фукушима-1" .Официозите мълчат като риби.Трябва ли да предприемем нещо?

58

Анонимен

преди 13 години

kvo pravi oniaq givindiq bojko dneska? 6to ni pi6ete ne6to za nego koj go e *** snoshti na koj e du*al p**ala

57

илиян

преди 13 години

не само на руски

56

64-ti

преди 13 години

Дали го има някъде с англ субтитри?

55

за 67

преди 13 години

shobo, стига с тоя глупав въпрос, в света вече има поне 10 принципно различни начини за добиване на електричество, на вас като ви вкарат нещо в червените тикви го повтаряте до засиняване.

54

илиян

преди 13 години

Като изгледате интервюто с професора ще разберете че не ни остава нищо друго освен да се молим на господ по някакъв начин да не последва ядрен взрив защото работата е абсолютно изтървана

53

shobo

преди 13 години

някой може ли да ми каже коя е алтернативата на атомните електроцентрали?

52

До Дончо

преди 13 години

Дончо, като те гледам с тая каска направо си готов за наемник при Кадафито. Плаща добре човека по $2000 на ден, никой не е толкова щедър.