142

намръщен

преди 13 години

Пикльо такъв, заради образователната си система Франция почерня. Купува симозъци от Африка. А вие ако има как с по кило ракия ще влизате в стаите. Не мрънкайте и си учете уроците.

141

bai hui

преди 13 години

Много си зле честно.Там където аз учех английския го почнахме сериозно точно 2ри клас и то по учебник за 5 клас.Казвам сериозно щото азбуката я знаехме първо на английски (още в предучилищната) и после в първи клас научихме Българската.На всичкото отгоре ще ти кажа че действието се развиваше в най-обикновено СОУ.А за руското школо във Варна ако си прав горките деца .

140

до 170

преди 13 години

Дезинформираш.Лъжеш като дърт ***-даже в Руското школо във Варна,започват да учат езици от четвърти клас.И дъвчат едни времена до края на пети.

139

Пачо

преди 13 години

Прав си,ще от училищата излизат прости хора,но не са всичките такива.А знаеш ли какво изобщо учат в училище?знаеш ли,че петокласници учат материал за 9 клас?Знаеш ли,че от 2 клас започват да изучават дужди езици?Та,те още български не знаят!

138

уфффффффф

преди 13 години

Като не е Орлин Орлинов пак добре:))

137

Дидо

преди 13 години

До анонименНе си ме разбрал - много ясно, че освен да ходят на училище там трябва и да учат. То се подразбира не е нужно да се лея във форума до безкрай. Така, че съм си много прав. Не виждам ти какво по различно написа.

136

Shark

преди 13 години

Точно така е, но в България за съжаление същинските проблеми винаги се изместват. Добре че сина ми завършва след 2 години. То от година на година все по-големи простотии се правят в училищата.

135

мнение

преди 13 години

Не времето на започване и приключване на уч.година е важно,а съдържанието в учебниците и критериите на преподаване и оценяване - това е същността на проблема.

134

Анонимен

преди 13 години

abe za6to da hodiat na u4ili6te? te taka ne u4at, a s tia vakanzii hepten. vzemete primer ot po-razvitite strani i prilozete nai dobrata sistema. bg. ili 6te se razviva ili 6te ia pretopiat zaradi marzela na mladoto pokolenie

133

краен

преди 13 години

Не ,почти нищо не се е променило.Аналогично на Вапцаров,от произведения на Ботев и Вазов, моменти са актуални и в настоящо време.До 163 Кое е лошо ,че се започва с Вапцаров ? Или е по-добре да се почва деня с цинизми ?

132

уфффффф

преди 13 години

Точно с Вапцаров ли трябва да ми започва деня??? Ужас!

131

литератор

преди 13 години

Преди 70 години Никола Вапцаров беше написал:... народът ***, животът тежък, скученживот без маска и без гримозъбено свирепо куче...ПИТАМ - Променило ли се е нещо от живота тогава и как е сега?

130

GLEN

преди 13 години

Че някой УЧИ ли?

129

анонимен

преди 13 години

До ДидоНе си прав!Задължение на учениците е, и да учат!Училището не е престой до навършване на 18г.За съжаление днешните "ученици" са непрекъснато със слушалки на ушите и захлупени с качулки.Нищо не чуват и не ги интересува!Но, почивките наистина трябва да бъдат балансирани!

128

Мила ваканция

преди 13 години

Категорично против съм началото на учебната година да е от 1 септември. Все говорим за традиции, а искаме да скапем и една от малкото да започва учебната година на 15 септември. Предпочитам да се радвам с децата на лятото в началото на септември отколкото на ноемврийските студове.

127

ETITO

преди 13 години

Въпрос на организация и от родители и от ученици е ваканцията. Нека да тръгват на училище от 01септември,да имат кратки, но ежемесечни ваканции.Не, че са се претоварили кой знае колко, но децата трябва да свикват както да се трудят по много,така и да почиват по малко.Искам да кажа, че лесно и на готово няма.

126

Дидо

преди 13 години

Много ми е смешно когато чуя ученик да се оплаква, че се уморявали в училище много. Едно време в Бг се ходеше на училище от понеделник до събота и на никой не му хрумваше да протестира. Единственото задължение, което имат учениците е да учат и ходят на училище. После в реалния живот няма глезотийки като пролетна, коледна, междусрокова и т.н. ваканция. От училищата излизат неграмотни хора, без обща култура.

125

галактика

преди 13 години

Уважавам всеки, който иска да влезе в историята, но не уважавам този, който го прави на всяка цена и за сметка на други

124

гр

преди 13 години

Много хора предпочитат/ или тогава могат/ да почиват през първите дни на септември. Ако този идиотизъм стане то всички семейства с деца ще трябва да се прибират от почивка на 27-28 август!!! Това само някой изкуфял пенсионер може да ги измисли.Нямам идея кои са тези "неправителствени организации" ама най-доброто което могат да направят е да се саморазпуснат веднага:)

123

онбашията

преди 13 години

от цялото 12 годишно училище, единственото което после се ползва от всички е четенето и смятането. опс, четенето вече не го броим, понеже децата трябва да могат да четат при започване на училище. начи остава смятането. толкова ли е трудно това смятане, че се учи 12 години?