54

Инкогнито

преди 13 години

Сега попитах каква стипендия получава детето на един колега, което учи в природо-математическа гимназия. Двайсетина лева е отговорът. :)Колкото до момента с Великобритания - според PISA 2007, 2008, 2009 сме много след британците - т.е. под средното ниво.

53

Баба Яга

преди 13 години

Работила съм в техникум като административан персонал.Наглостта на учениците стигна до там, че да просят цигари от учителите.За цигари даже не смеехме и да говорим по наше време. Да не говорим,че когато една от преподавателките направи забележка на един гамен защо пуши в двора на училището последният й отговори така: "Ай сиктир ***...коя си ти,че ще ми правиш забалежка..родителите ми ми купуват цигарите". Коментарите са за вас.

52

Amenhotep

преди 13 години

Странното е, че държавата подпомага тия, от които НИЩО НЕ СТАВА, за сметка на можещите и знаещите деца. Има едно училище в София (13-то), което е основно за малцинствени елементи. Всяка година общината им дава по 120 хил. лв. за транспорт до училището но резултатите са повече от трагични. Влезте във ВБОКС7 и вижте клипа "*** училище в София" - уверявам ви, ще останете потресени!

51

Анонимен

преди 13 години

Учат до 12 клас и 80% излизат полуграмотни .Истината е една: Във всеки по голям град по едно максимум две средни училища .Който ще учи да учи който не да се хваща и да работи или да си го издържат родителите му.Бизнеса ако има нужда да си създаде учебни центрове да си си ги издържа ,и така да си реши кадровите проблеми.Защо данъкоплатеца трябва да плаща 4-годишното нищо не правене на повечето ,,ученици"? Това са заплати отопление поддръжка на сгради и куп още разходи.За едното нищо.

50

Amenhotep

преди 13 години

Прав си за стипендиите. Скоро разбрах , че има такива, но доколкото разбрах са доста мижави. А иначе за двойкаджиите - ПО-МАЛКИ ВАКАНЦИИ и допълнителни часове!

49

Amenhotep

преди 13 години

Наистина сме на ниско място в класацията по образованост (в голяма степен благодарение на малцинствения елемент), но добрата новина е, че Великобритания е на по-ниско ниво от нас. И пак казвам, всичко си зависи от СЕМЕЙСТВОТО.Съучениците ми, от основното училище, които бяха "зубъри" днес са директори на фирми и шефове на банки, много от тях са в чужбина. Тия дето само хайманосваха и се биеха сега са престъпници и се занимават с дрога и кражби. - това е!

48

Инкогнито

преди 13 години

(продължение) ученик и понякога е много по-лесно на един отличник да обясни някои неясноти на неразбиращия си съученик, отколкото на учителя.

47

Инкогнито

преди 13 години

С повече ваканция за отличен успех няма да се постигне нищо, освен влошаване на образованието. По-скоро на учениците с нисък успех трябва да се обръща повече внимание - лятно училище или нещо такова ще се хареса като идея и на родителите, които няма да се налага да се притесняват за децата по цяло лято.А за отличен успех има стимул и сега - нарича се стипендия. Размерът му трябва да се пипне, не да се освобождават от занятия отличниците, защото връзката не е само учител-ученик, а и ученик-учени

46

katla

преди 13 години

Страхотна идея. Аз предлагам и отпуската да се увеличи от 20 на 40 дни. Освен това националните празници и почивните дни около тях да не се отработват. Звучи съвсем справедливо. А и защо ще работим по 5 дни в седмицата, да ги направим по 2 дни работа и 1 ден почивка. А и неделята и без това е свят ден и не трябва да се работи, така ще ни се съберат 4 дни работа и 3 дни почивка на седмица. Ама да ни плащат като до сега. Сериозно - да не си на пазара случайно

45

NEMO

преди 13 години

Какво се правят на недоразбрали преди се учеше и междо коледа и нова година и ваканцията бе до 7 или 10.И както казаха хората по долу не се отсъстваше без причина.И да не ми се правят на много умни защото всяка година падаме все по ниско в класацийте за образованост.

44

БГ

преди 13 години

Абе хора сегашната учебна година изобщо не е съобразена със реалностите. Ами ако няма баби, кой ще гледа децата 3 месеца през лятото. Никъде в Европа няма толкова дълга ваканция.Нека да започват от 1 Септември и да има междинни ваканции. есента зимата и пролетта. В Европа има така наречените спортни ваканции, за да могат да отидат децата с родители си примерно в планината ит.н.Освен това се спестяват 1-2 седмици през зимата когато е студено и не се пуска парно в училище.Варианти има...

43

яве

преди 13 години

А защо не се премине на 3 срока и след завършването им да има по 10 дена ваканция или на два с по 20 дена ваканция след тях, която да идва като награда за положен труд. Националните празници и почивни дни са нещо съвсем отделно и не бива да се включват във ваканциите.

42

бивш ученик

преди 13 години

Който иска да учи-да,времето му стига,но да не нападаме децата,защото никой не се ражда такъв или онакъв,а се изгражда/възпитава/,като характер.Така,че първо упрек към възрастните е наобходим.

41

katla

преди 13 години

"Сред първите сме по неработещи и необразовани младежи" - заглавие от друг електронен вестник... Поздравче за младежта, да вземат да се позамислят малко

40

Tedzilla

преди 13 години

И как точно стигна до това заключение?

39

м

преди 13 години

Не мога да разбера как се защитават децата от някои пишещите във форума. Разбира се че има и умни деца, но вероятно са едно 10 % от учениците, което си е трагедия. Гледайте ги как се убиват и млатят. Мързи ги и на училище да ходят. Ревнали за два дни ваканция повече, а да не говорим, че когато са на училище и бягат от час. Какво ми говорите повече? Нехранимайковци са! Нека си скубят косата след като завършат и нищичко нямат в празните им глави.

38

Баба Яга

преди 13 години

Не стига,че голяма част от тях отиват на училище без чанти,учебници и помагала...само с ръце,цигари и мобилен в джоба си, ами и нагли.Който иска да учи не му пука колко дни ваканция има.Само мързеливците рават за такава.Ние навремето като имахме само 2 ваканции не сме умрели.Хайде стига с тази подкрепа на гамените...не виждате ли,че не са деца а изтървано поколение.

37

Анонимен

преди 13 години

Точно така, да им разбият 3 месечната лятна ваканция на 3 х 1 месец ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ ПОЧИВАТ лигьовците. 1 месец лятото, 1 зимата и 1 на пролет и да ги види тогава какво реване ще е

36

32

преди 13 години

Тоя Tedzilla e баси тъпака!

35

бау

преди 13 години

Трябваше ли децата да се вдигнат на стачка ,за да се позамисли МОН ? Аман от некомпетентни ръководещи.