29

да

преди 13 години

На теб ще ти кажа че си много ама много ограничен човек.

28

се

преди 13 години

Всеки човек има мечти който се стреми да сбъдне явно Петър неуспя и никой няма право да го съди за това. Мир на праха му.

27

Severus

преди 13 години

Статистиката посочва, че смъртните случаи на К2 са били 40% преди 1990година. Сега са "паднали" на около 20%. НЕ знам колко е точна. От интернет е все пак

26

катя

преди 13 години

ТОЯ СЪС СИГУРНОСТ НЯМА НИКАКВА РАБОТА НА "К2" ТАКА ЧЕ НИКОЙ НЕ МУ Е ВИНОВЕН

25

tsmst

преди 13 години

"комплексарско и тъпо" е да коментираш неща, които не разбираш.освен това, не вярвайте на всчико, което прочетете след търсене с "google"

24

космонавт

преди 13 години

За разлика от алпинистите или пишман такива,космонавти,летци изпитатели минават години подготовка за нещо ,което не е сигурно дали ще изпълнят.Не го правят сами а зад тях има екипи.Освен това са и добре екипирани със ЖИВОТОПОДДЪЖАЩИ костюми,системи и апарати.Не виждам нито геройство нито постижение качване на върхове,понякога и без кислородни апарати.Това си е чисто безумство и предизвикателство към природата.И НЯМА ЛИ ДА ПРЕСТАНАТ АЛПИНИСТИТЕ ВЕЧЕ С ТОВА КОМПЛЕКСАРСКО И ТЪПО ПОВЕДЕНИЕ....

23

пак до 13

преди 13 години

И още нещо - Асгар е шерпско селище, намиращо се в Пакистан, а ако искаш, може да напишеш във вездесъщия гугъл sherpa Pakistan да видиш какви интересни работи излизат. Аман от дървени философи чели-недочели учили-недоучили.

22

Анонимен

преди 13 години

В Пакистан може и да няма шерпи, но в Хималаите има, а К2 е в хималаите пич. Я виж с какви водачи ходят големите експедиции - с шерпи. А китайците дават както на Еверест, така и на К2 да се качиш ако си платиш. Еверест е наполовина в Китай, а в Китай шерпи няма, значи по твоята логика и на Еверест няма шерпи така ли? И да ти обясня малко че шерпите са в Непал, Тибет и Памир - те са етническа група живееща по високите места в Хималаите, както в пакистанската, така и в китайската част.

21

Анонимен

преди 13 години

Човек и досега не е стъпвал на Луната.Това са американски фалшификации.Ако си запознат с обстоятелствата около полета и по какъв начин са изфабрикували фалшивите кадри правени в пустинята Невада,нямаше да твърдиш подобно нещо.За Марс е по-друг въпроса.Има възможност след десетилетия поради сходния климат и наличието на лед,там да се заселят и цели колонии.Но ти ако си против излизането в космоса и ходенето по други планети-твое право. Не съм чул някой да има против изследването на Марс.

20

Анонимен

преди 13 години

Сам си е виновен. Да си рискуваш живота съзнателно означава, че знаеш, че може да умреш. Поел е риска и е загубил. Sometimes lun, sometimes win.

19

Анонимен

преди 13 години

По-точно "Мир на леда му", не на праха му...

18

Анонимен

преди 13 години

Rest in peace

17

tsmst

преди 13 години

Почивай в мир...Само за уточнение, че той не е алпинист...никога не се е занимавал с катерене или алпинизъм, прочетете на личния му сайт.Шерпите са в Непал и Тибет, в Пакистан носачите и "водачите" са от местните племена (хунза и др.)Не може да се коментира при тази оскъдна информация.. пък и станалото вече не може да се промени...

16

Анонимен

преди 13 години

"Изоставен" е доста неправилно казано.Там никой никого не спасява, просто не е възможно- горе си сам и се оправяш сам.Опита ли се някой да ти помогне най често си отивате заедно.Така че се е случило нещо нормално- опитал се е, не е успял и това е.Вижте статистиката за К2 и ще ви стане ясно за какво става въпрос.

15

Анонимен

преди 13 години

При изкачването на най-високите върхове най-тежка е борбата не с терена или времето а точно с височинната болест

14

Анонимен

преди 13 години

Алпиниста търси най-тежкия път до място, на което ама абсолютно никаква работа няма.

13

Анонимен

преди 13 години

Що не питаш джигите и камикадзетата по пътища, чий го дирят като натискат *** на колата/мотора до откат?!!А ако бе малко по-любознателен/-лна и бе питала "Гоогле"-то, ще ше да разбереш, че този връх е на границата между Китай и Пакистан, но изкачвания се правят само от пакистанската част. Щото китайците не дават. А в Пакистан шерпи не живеят. За съжаление! Имат си Непал, в които си живеят.

12

RIP

преди 13 години

Поклон пред смелостта му. Той е знаел какво рискува и какво прави.

11

:(

преди 13 години

Поне си е отишъл в преследване на мечтата си. Каква по-достойна смърт би си пожелал човек. Мир на душата му, тъй като вероятно завинаги ще остане под върха.

10

Дедка

преди 13 години

Абе не е лъжа, че до момента космонавтите не са свършили кой знае каква работа в космоса, само дето си правят "разходки", ама кво от тва... Примерно ще ми кажеш лли какво толкова постигнахме със стъпването на човек на луната?