51

До 46

преди 14 години

Инвестициите на Държавата в БАН са отишли в последните години в 90% заплати - не забравяйте защо Гоце така ги защитава: Защото е един от тях - бивш научен сътрудник в БАН в Института по история на комунизма!!!!! Другите 90% са отишли в оборудване, което колкото и да е алко, дава възможност за нещо - стига да имаш сиво вещество как да го използваш! А твотре роднини в БАН може да са спечелили проекти - Браво, но са си вземали и заплатата в БАН!!!!!

50

NM

преди 14 години

А според мен държавата не се управлява правилно, то и няма как да е иначе- арогантни и некомпетентни всезнайковци.

49

от 46

преди 14 години

Защо ми даваш минус а не кажеш за 20 години какво създадоха твоите близки в БАН бе *** ? 20 години са смукали от моите данъци и от тези на родителите ми за НИЩО. Какво са свършили в последните си безмислени 20 години ?

48

P.djuf

преди 14 години

Да обясняваш на говедарите какво работи даскала...без малко да започна да го правя, но няма.Чао,говедари!

47

Dan до 37

преди 14 години

Явно си със самочувствие на "учил", но за твоя изненада и аз съм учил и освен тъпите сравнения с "пицата на Дянков" да се беше понапънал малко да видиш, че адронният колайдер е най-скъпоплатеният проект на ЕС, т.е. за всяко нещо което е измислено и внедрено в него се заплаща и то скъпо.... е ти можеш да се наредиш и за пица ако каже партията...Харесва ми ,че съм започнал да Ви дразня и ми отделяте по един два злобни коментара, значи съм на прав път!

46

Анонимен

преди 14 години

Я ми кажи твоите близки в БАН за 20 години какво създадоха ?

45

Анонимник

преди 14 години

Аз също имам близки познати в един институт на БАН и мога да ти кажа, че през последните 20 години не са видяли и една инвестиция от родната, мизерна държавица, така че спи спокойно, данъците ти не са отивали в неефективния БАН, а в ефективни мутренски депутатски джобове. С къртовски труд и в извънработно време са писали статии, с които са печелели грантове и проекти от ЕС и САЩ. А после какво? "Вие сте феодални старчета."

44

Анонимен

преди 14 години

Аз имам само един въпрос. С какво пендеховците от БАН са помогнали на "българската наука" ? Дайте имена и какво са изобретили, измислили, създали. Какво измислиха от което държавата да печели ? Аз ако съм ги закривам на секундата, и като са толкова умни да отидат в частния сектор. По цял ден седене по бюрата и клатене на краката а в края на месеца заплатка. Ей , комунизма отдавна приключи.

43

Анонимен

преди 14 години

da, a tova koeto ti kazvash ne e istina

42

Анонимен

преди 14 години

eto tolkova kolkoto pokazva poznaite koe mu e na egiptologa nt NBU NBU NBU

41

www

преди 14 години

От БАН са си гласували увеличение пенсии и заплати на академици и незнам си кои други. Сумата възлиза годишно на над милион лева. И се плаща от БАН. сумите за пенсии са от порядъка на 2100-2400 лв. Хайде сега да ми обяснят как така са в криза???????????

40

тишко

преди 14 години

Едно от първите неща в реформата в БАН е да се махнат огромните пенсии на академиците. Не може те да взимат без ниакава сериозна причина по 2500лв месечно, а хората които гледат деца да не могат да ги нахранят. Тове а много демотивиращо и възмутително.

39

Анонимен

преди 14 години

Политиката на Дянков и ГЕРБ е да има колкото си може по-малко образовани млади хора в България, за да бъдат те лесно лъгани и манипулирани от ГЕРБ или да емигрират за чистачи и прислужнички в ЕС и САЩ.

38

Пич

преди 14 години

"И какво като протестират? Нито градският транспорт ще спре, нито училищата ще затворят врати,"Реално погледнато от една научна академия винаги има ползи и това би трябвало да е ясно на всяко държавно управление. В момента се влагат огромни суми в световен мащаб за иновации и научни разработки защото това е бъдещето. Но БАН не е модерна научна академия, а някакъв хибрид останал от миналото. И най-интересното е, че самите БАН-аджии не искат да се реформират защото им е по-лесно.

37

Галин

преди 14 години

Само някой *** с основно образование може да разсъждава така

36

Анонимен

преди 14 години

То пък, ако беше казал нещо друго щеше да ме изненадаш! Че къде по света хората, които не са учили искат да се плаща но други, защото са учили? Иначе адронния колайдер каква "продукция" бълва ... като пици (вДянкови) само загряваш на микровълнова! Е, по света дават 3% от БВП за наука, но Данчо иска с 0.3% космическа програма. Той обаче и идея няма защо "адронния колайдер" не се казва "електронен ускорител" например!

35

Анонимен

преди 14 години

И какво като протестират? Нито градският транспорт ще спре, нито училищата ще затворят врати, нито държавните учреждения ще спрат да приемат граждани. Този протест доказва колко ненужна е академията.

34

Анонимен

преди 14 години

В грешка си. Не е комунистически... А идеята да прилапат имотите на БАН е много съществена в цялата тая история

33

ДПС+БСП=Първанов

преди 14 години

Червени кхмери и щатни писарушки тук:Страх Божий имайте и не Богохулствайте.Ще се моля за вашите души.

32

Д0 23

преди 14 години

СЛЕД КАТО СИ ТАКА СВЕДУЩ ПО ТЕМИТЕ ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ: ЗАЩО МЛАДИТЕ ХОРА ДАВАТ МИЛО И ДРАГО ДА УЧАТ НАВУН - ДАЖЕ В НЯКОЙ "СЕЛСКИ" УНИВЕРСИТЕТ? ЗАЩОТО СА ГЛУПАВИ? ИЛИ СИ "КУПУВАТ" ДИПЛОМИТЕ? ЗАЩОТО УВАЖАЕМИ ТАМ ИАМ УНИВЕРСИТЕТСКА И АКАДЕМИЧНА ОБЩНОСТ, ТРАДИЦИИ И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАПРЕДЪК ЗАРАДИ СЪВРЕМЕННИ УЧЕБНИ ПРОГРАМИ, А НЕ ЛЕКТОРСКИ КУРСОВЕ ОТ АПОКРИФНИ БУАМГИ И ЛЕТЕРАТУРА ПО СТАНДАРТ" ГОСТ" ИЛИ "БДС"! НАШИТЕ ВУ ПРЕДЛАГАХА ОБРАЗОВАНИЕ ПРЕДИ 89-А, КОГАТО НЯМАШЕ ДРУА АЛТЕРНАТИВА!!!!!!!!!!!