241

Анонимен

преди 14 години

Ти къде си видял доктори с нови коли, бе? Нещо ги бъркаш с някои други, май!

240

Анонимен

преди 14 години

цецка ще ти се разсърди

239

Anton

преди 14 години

Искрено съм възмутен от действията на правителството. Защо не се вземе предвид още само едничка мярка, може би 101 или 102 поред. Просто да намалим техните заплати, тези на народните представители, на президента, и преди всичко на ВИСШИТЕ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ. Всички те няма да усетят от намалението, а обикновените хорица ще са им благодарни. И вместо да им теглят дори и насън по една, ще ги благославят!

238

Червената помия

преди 14 години

231,"Объркал си рейса, пич!"Сега не е социализъм и не важи девиза "За все по-пълно и всестранно задоволяване нуждите на трудещите се" а важи основния закон на капитализма "Човек за човека е вълк!".Повишаването на стандарта на народа е ненужен разход на държавата за здравеопазване, образование, култура и други подобни глезотии.Може да Ви звучи цинично, но сега на народа се гледа като на *** и *** електорат ,който трябва да се държи на границата на бедността и маргинализацията до изборите.

237

За да уцелее нацията

преди 14 години

За да уцелее нацията, всички от герб трябва да бъдат стерилизирани!

236

Анонимен

преди 14 години

СТАВАЙ НАРОДЕ И ДА ПРОГОНИМ ГАДТА *** ДЯНКОВСКА. ТОЯ БЕЗДАРНИК И ХИПЕР ГРОЗНИК ПРЕЧИ И НА НАРОД И НА ПРАВИТЕЛСТВО. ТОВА БЕЗУМИЕ Е ВРЕМЕ ДА СВЪРШИ

235

наивник

преди 14 години

премахнете плоския даньк.Въведете пропорционален.Нека и богатите да плащат.

234

ТРЕЗВЕНИК

преди 14 години

лаят всички ""анализатори"".Да почне "бизнеса" да осигурява хората както трябва.Да спрат да надуват цените до бескрай като стане дума че държавата ще плаща.Да запълват дупките с гаразнция за 3г. а не всяка да лапат.Да почнат да внасят осигуровките редовно не да си купуват яхти и нови коли.Тогава в таз държава ще има пари за всички.И реформа в здравеопазването а не доктори те да реват за пари а да карат чисто нови коли,а пък да няма пари за скенери.

233

ТРЕЗВЕНИК

преди 14 години

Като съкращаваха до сега хора да не би да вдигнаха заплатите? Не.Намаляване на администрацията-ми тя е на критичният минимум-150хил.-полиция,армия,съд.система и тези в министерствата.До 400хил. учители,чистачки,касиерки и др.Като махнете чистачките ще сложат частна фирма да чисти на 3 повече пари,като махнете полицията ще давате пари за охрана на 3 повече на частна фирма и така до безкрай.За това е голямото лаене да се махнат чиновници да почнат частните фирми като монополисти да скубят за това

232

Анонимен

преди 14 години

Това тука, са дрънканици и философки расъждения на човек на две бутилки ракия. По големи глупости не бях чел. Като ще намаляш отпуска на родилките ще им платят ли надбавките дето ги дават със страните с който ни сравнява. Случайно да знаеш същността на думата държавен служител, и че единствено в България тя не отговаря на това което е в цял свят - отнемане на определени права / да се членува в полит.партии, да работи на втори тр.договор/ и компенсирането им с имуществени и неимуществени стимул.

231

mean

преди 14 години

тези мерки ще докарат голямо недоволствие и бунт в държавата

230

Анонимен

преди 14 години

До човека с йероглифите : Много добре знам какво означава коефициентът на ефективност на разходите. Само искам ти да ми обясниш - какви са приходите според теб от дейността "майчинство"? Говорех за съвсем други неща в долното ми изказване, но не знам защо ти заби по икономически теми, в които най-вероятно съм доста по-добър и вещ от теб!

229

Raven

преди 14 години

А най добре е ДДс изобщо да няма , горивото да е безплатно а цигари и ракия ако трябва да ни наливат насила в устата без пари- тогава България непременно ще дръпне нанякъде.Къде викаш си учил икономика?

228

Wein

преди 14 години

Полицаите и администрацията какви приходи носят бе, г-н Гений?

227

SAPATA

преди 14 години

за 237 Как ще дръпне? Абе, що ли се връзвам на *** спорове?

226

SAPATA

преди 14 години

за 235 Абе ти да си чувал за ефективност на разходите? Заплатата е част от резултат от някаква дейност. Приходи минус разходи.На плюс, има заплата.

225

ronin

преди 14 години

Бойко е обикновен пожарникар.НЕ мога да му се сърдя.Толкова може момчето.Ако намали ДДС-то на 9-10% и свали акцизите на петрола,алкохола и цигарите,БГ ще дръпне много бързо.

224

SAPATA

преди 14 години

за 213 Защо се хабиш със безсмислени спорове? Тук е пълно с икономисти-корифеи.За тях основният аргумент е, че Дянков е грозен.Или му е тънък гласа.Аз ще припомня нещо. Кой публикува информацията. "Труд", вестник управляван от висш доносник - Тошо Тошев.Ще припомня, че "Труд водеше основната война срещу И. Костов."България уби детето си". Помните ли? Значи войната си започна.Абе, кой се връзва на червени приказки?

223

Анонимен

преди 14 години

Един въпрос към този супер-икономист Лъчезар някой си : Колко ти е заплатата, бе, г-н "мозък"? Вероятно не е около 450 - 500 лева. С много лека ръка свиваш всички разходи. Ама като си толкова вещ в икономиката, хайде да си намалиш и ти заплатата до 300 лева/месечно и тогава бъди такъв ентусиаст по отношение на всичките резачки!!!!

222

ау

преди 14 години

Този трябва да е икономист номер 101 от класацията на Флик.Не ми стана ясно само как ще се намалят разходите,като парите за заплати ще бъдат същите-вместо да ги делят на сто чиновника,примерно ще ги вземат петдесет.На останалите ще се изплащат обезщетения,неползвани отпуски и т.н.-пак от бюджета.Това корифеят нарича икономия.Аз го наричам тъпотия.