129

Анонимен

преди 3 седмици

До Quality Като си знаеш недостатъците, ко ривеш тогава шопе, ходи на гръцко и не стъпвай по българското Черноморие :)) Най-големите провианциалисти, викат на другите провинция, смех в залата :))

128

Анонимен

преди 3 седмици

УУУУУ ЛАЖИ!

127

Анонимен

преди 3 седмици

До АнонименХората извън София ще се оправят с доходите когато си променят мисленето.Като престанат да избират руски хора да управляват и да бият спирачките на българите за напредък-явни и под под прикритие.Като престанат да мразят софянци,а да идват на протестите които са и в техен интерес.Като се образоват и квалифицират за работа по добре.И без пиене ,мързел и 8 часа работа.Работа за шофьори,заварчици,електрончици,ЦПУ та,Електротехници и пр.има много и за добри пари.

126

Quality

преди 3 седмици

Стига "риуахте уа" (на провинциален диалект). Знаем си недостатъците на София с инфраструктурата и градоустройството. Да, тротоарите са разбити, ама като погледна фиша и извлечението по сметката на ЕТ-то ми и някак си не ми е толкова тъжно ;-) Освен това, едно три месеца в годината съм извън София зад граница.

125

Анонимен

преди 3 седмици

119,Глупости говориш. Цената на хляба, сиренето и тока са подобни навсякъде. При нас в Пловдив водата гони 3,50 M3.

124

Сашката

преди 3 седмици

Така е. Gen Z-ките вече искат по 300 евраки на ден за да придружител на "трипче" в чужбина. Преди ковид минавах само с вечеря в Ахора и уикенд в Банско.

123

Анонимен

преди 3 седмици

Софето винаги си е било по-зле отколото са "провинцията", нема такъв разхвърлян град в Европа, но шопите се изхвърлят като че к и я на мокър пясък :))) Те дори не са средно ниво за Европа, но дай да се надуем малко :))

122

Анонимен

преди 3 седмици

В Габрово ако вземаш 1500лв чисто си направо богаташ. Именно затова градът от 80 000 стана на 45 000. Предполагам и че и в другите малки градове е подобно положението.

121

Анонимен

преди 3 седмици

До ха ха ха - Ти май не правиш разлика между заплащане и всичко останало, което си изброил. В статията не сравняват тротоарите, а заплатите.

120

ха ха ха

преди 3 седмици

София - среднобогата европейска град-държава ..... ахахахаха. На хвалби го докарвате. А реалноста? Джигити каращи като лу*ди по улиците... разбити тротоари и бууклуук навсякъде... корумпирани ченнгета... дилърчета на дрога край училищата... и постройки в такова окаяно положение все едно че не в Украйна а в София се води война... На тая статия може да жване вяра само някой скъсан се*ляк дето никога през живота си не е ходил извън България и все още вярва че "от нашенското по убаво нема"

119

Анонимен

преди 3 седмици

НСИ си пишат кой колко произвежда "През 2022 година с най-високо ниво на БВП на човек от населението е област София (столица) - 53 746 лв., при 25 956 лв. средно за страната." ... Защо тогава мрънкате, че в София заплатите са 2 пъти по-високи? На калпак се произвежда два пъти повече, съответно и заплащането на калпак ще е два пъти по-високо. Вижте БВП на Софийска област плюс София и го сравнете с този на цялата държава. През 2023 БВП на София е 75 млрд., а на България 183 млрд. т.е. над 40%.

118

до 122

преди 3 седмици

Не, искат да кажат, че хората в София вече имат сходен стандарт с по-слабите ЕС държави. Вече няма никакъв смисъл да работиш в Гърция, Кипър, Италия, Чехия и подобни.

117

Анонимен

преди 3 седмици

До Калоян Христов - Не знам какво си учил, но определено правописът ти куца. Не е зле да продължиш с ученето.

116

И какво

преди 3 седмици

Искате да кажете че хората в София имат стандарт на живот по висок спрямо 50% от хората в ЕС?

115

Бухаха

преди 3 седмици

До Калоян Христов . Като ти чета поста ми призлява. Едно, че си неграмотен и нямаш никакви знания по граматика, но по-важното е че си нахакан и самовлюбен. Не ти завиждам.

114

Ivanoff

преди 3 седмици

При този ръст последните 2-3 години е нормално и много хора да се прибират тук. Аз съм от Варна и дори тук е супер трудно вече да намираш работници. Вече не фирмите избират работниците, а работниците избират фирмите.

113

Софиянец

преди 3 седмици

В София е вече много скъпо да се живее. Не толкова наемите, колкото консумацията. Средно на човек дошъл от провинцията ще са му нужни поне 3-4К за да има някакви елементарни удобства. Живея в центъра и съм зашеметен от случващото се.

112

Ларавел

преди 3 седмици

21-22 годишни студенти ги взимаме на 3000-3500лв нето за изпитателния срок от 6 месеца. След това има такива, които подписват на 5К+ първият си ТД. Има и такива, които отпадат. Та до човека си зависи.

111

Ха-ха

преди 3 седмици

Ако България беше София щеше да е селяндурска държава.

110

Анонимен

преди 3 седмици

КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ И ЩЕ ГИ МИНЕМ. КАК ВИ ПРОМИВАТ МОЗЪЧЕТАТА А ВИЕ ВЕРВАЙТЕ. ЩЕ ГИ СТИГНЕТЕ АМА У ДРУГИ ДЕН. ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ОСНОВНИЯ ФАКТОР ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА. ТЕ СА ВИНАГИ ЗАЕДНО С ВЛАСТА. НЯМА ЖУРНАЛИСТ В БНТ С ПО МАЛКО ОТ 15-20 БОНА. И КАТО ВИ ОСРЕДНЯТ ВАШАТА И ТЯХНАТА ЗАПЛАТА ЕТО ВИЯ СРЕДНАТА. КОЯТО ЩЕ СЪНУВАТЕ.