99

Европеец с главно Е!

преди 1 месец

Вавов е архаичен автор с остарели разбирания за света - има много съвременни автори, които децата могат да изучават. Например Захари Карабашлиев. Или да кажем Изабел Овчарова - Изи. Те пишат на съвременен език и то прекрасно. Вазов може да е избираем в 12 клас да речем, така хем ще го има, хем няма да отвращава децата от литературата - и не защото са му лоши произведенията, а защото вече са твърде архаични за днешната младеж. Всяко нещо с времето си!

98

Анонимен

преди 1 месец

книжките за оцветяване са обикновено с животни, по Нова година с Дядо Мраз

97

Бидон с деменция

преди 1 месец

и кое според тази патица е праворазбраната българщина? да целуваме краката на запада и да се оккажем от думата родина и от вазов?

96

Анонимен

преди 1 месец

Тоя на снимката е от семейство Адамс, нали? Уенди! Под прикритие.

95

Do87

преди 1 месец

До87 Е, това е нелепа пропаганда-дай, един пример за, забранен автор от ЕС, който е революционер в някоя държава, дай пример коя сметка е блокирана от банка защото някой е протестирал.... Стига бе, чудите се какво да пишете колко т. ъ. п трябва да си помислиш.,че някой ще ти повярва. Няма да пиша колко интелигентен ум може да напише такова нещо

94

Анонимен

преди 1 месец

Хайде да добиваме литий.

93

Анонимен

преди 1 месец

Общите разсъждения за образованието са валидни, но за нормална образователна материя. Худ. литература не е такава, вместо това е редно да има някакъв предмет по личен и граждански морал, обсъждане на актуални социални въпроси и пр. Включете поне обща култура по автомобили и машини.

92

Анонимен

преди 1 месец

Аз съм виждал книжка за оцветяване Под Игото.

91

Анонимен

преди 1 месец

Който иска да чете,средното образование не е задължително!

90

Анонимен

преди 1 месец

Не гледайте и голям обем извънучилищни или по-малко известни художествени филми, романи, компютърни игри, само си увреждате зрението и психиката.

89

Анонимен

преди 1 месец

Ясно е, че романът остава в програмата, но очевидно е редно да продължаваме да махаме от нея друго ретро съдържание за да освобождаваме място за сериозно. Това е най-очевидната истина.

88

Анонимен

преди 1 месец

Всеки нормален комунист би разбрал особено ясно именно предните ми коментари.

87

Анонимен

преди 1 месец

Реалните тогавашни богаташи, независимо какви, не са показани, а по-богатите едри с.е.л.яни, с различните си политически уклони. Последното поколение, за което този тип литература е интересна, както и по-опасна защото в контекста на собствената реалност се приема искрено, е междувоенното в староселската си част, а сега сме три поколения по-късно.

86

Като

преди 1 месец

влезем в еврозоната Вазов ще бъде забранен. Ако протестираме ЕЦБ ни блокира сметките. Искаме ДВГ и протестиламе, ЕЦБ блокира сметките. Не искаме ЛГБТ пропаганда в училище, ЕЦБ ни блокира сметките. Не искаме децата ни да си сменят пола на 12 г. без наше знание, ЕЦБ ни блокира сметките. ЕВРОТО мощен финансов инструмент за налагане на из вра тени политики на ЕС. Уважаеми българи, спите ли? Спинкате, докато ни мерят на ший ника и ни слагат око ви те

85

Анонимен

преди 1 месец

Реалната картина на страната се пропуска, за да се пропуснат другите ъгли на реалността и да не засенчват пасторалната романтика и национализма, така се показва имагинерна някогашна страна. Именно образователната стойност е силно съмнителна. Факт е, че от тогавашната България за съжаление почти няма дори фотографии, за да я видим.

84

Анонимен

преди 1 месец

Под Игото показва България материално както е изглеждала през 1835, не през 1876 когато уж се развива действието. Реалната физическа среда България не е показана в романа, 90 процента от викторианският цивилизационен пласт като обекти се пропуска сякаш не съществува, има само каруци и селяни с магарета. Зачатъчните нормална за времето си буржоазия и интелигенция демонстративно сякаш не съществуват, само староселяни. Това е номерът, хваща се селското ниво в съзнанието и се прави на националист.

83

Анонимен

преди 1 месец

Под Игото не показва тогавашната реална викторианска българия и течащата индустриална революция, нито семейните и социалните отношения на разните местни хора. Нарочно действието не достига до голям град, за да ги няма фабриките, работническите квартали, мините, пазарите, управлението и администрацията, банките, чужденците, интелектуалците, а само старото средновековно общество в планините. Българската национална революция не е показана в тогавашната реална българия и свят и съответно изобщо.

82

Фют

преди 1 месец

До 69. Не грамотнико, Вазов е патриархът на българската литература!

81

Анонимен

преди 1 месец

Нали ни втълпяват, че не сме били под иго, било присъствие. Сега се подменя и литература и история. Така е по-евроатлантическо.

80

Анонимен

преди 1 месец

Бригадирът ни в ТЕЦ-а бе турчин и бригадата на първо място! Направиха банкет за награда и го питат с коя песен да го поздравят! Човекът посочи - ,,Турчин робини караше" Най напред върви Тодорка с мъжка рожба на ръце! Всички се радвахме, саво един работник реши, че това е провокация и реагира...