45

09.05.1945

преди 3 седмици

Reuters: Русия прехвърля военни кораби и самолети до границите на САЩ...Иначе по темата: какво се напъвате да раздувате балона за десанта в Нормандия при вече решена война и при пъти по-малък като мащаби западен фронт. А, и да не пропусна - ограничените западни доставки за СССР се случват едва след първата съветска победа над хитлеристите под Москва, която рално е повратният момент в цялата световна война. Няма какво да папагалствате от History channel

44

До хахахахахахаха

преди 3 седмици

Не сте прав. Ако не беше САЩ с помощта за СССР наречена ,,ЛЕНД ЛИЗИ,, ако не бяха Западния фронт,този в Сев. Африка,битката в Атлантическия океан с мощните немски подводници ,войната в Тихи океан срещу Японсите флот и въздушните камикадзета Хитлер щеше да победи.

43

Чета тези спомени

преди 3 седмици

И се чудя.къда са сега героите на новото.време,.които ще се хвърлят самоотвержено в битка,.за да бъде смазано това демонично зло от Кремъл.и джуджето да бъде доведено до позорна кончина за назидание на младите руснаци?

42

Истинската История

преди 3 седмици

Когато Генерал-Полковник Вилхелм Кетел подписал капитулацията на Германия, при която присъствали и французите, той директно попитал Жуков: "Какво...? И тези ли ни победиха?".

41

Анонимен

преди 3 седмици

Не ги подиграваи за най-голямото унижение в живота им на колониална държава.Да доидат лодките за да спасят нещастниците на френския бряг.Тия всяка година трябва да празнуват 2 дни рождението на човека с уикито и пурата и смърта му .

40

обач

преди 3 седмици

Ако са дали живота си за тази демокрация днес, то не си е струвало.Хитлер се е оказал прав за всичко.Победен подло, с американски долари и оръжие е бил спонсориран един безчовечен режим в Москва, да обучи и воюват 30 милиона азиатци срещу нас в Европа.

39

Анонимен

преди 3 седмици

Трябва си много наивен за да ходиш ходиш на война и да се биеш в името на нещо си. От тия войни печелят само хора, които търгуват с оръжие. А наивниците печелят само един тенекиен медал.

38

Днес РУ

преди 3 седмици

Редакторите на Днес РУ мълчат като наакони за поредния успех на SpaceX.Ко тана бе редакточета?????.

37

Мусайбе

преди 3 седмици

А рашите си присвояват девети май като че ли сами са победили. Жалка пиянска нация от Славянска пап лач

36

Ха ха

преди 3 седмици

Патън щял да изхвърли руснаците отвъд Висла. Добре че са го спрели, за да няма повторение на Дюнкерк.

35

стига бе

преди 3 седмици

Ако слушаме краварите и нашите медии ще научите, че краварите сами са победили Хитлер. Браво на тях, браво на БайДрън.

34

Анонимен

преди 3 седмици

А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?

33

Анонимен

преди 3 седмици

Добре я спаси Зеленски Европа, много добре...

32

Анонимен

преди 3 седмици

Велики думи на велика личност! Дано Европа и света преосмислят политиката си за последните около 80 години! - ген. Джордж Патън, есента на 1945г. виждайки безумията на руснаците в завоюваните територии на източния блок: "Мисля, че заклахме грешното пpace. Дайте ми заповед и за две седмици ще изхвърля мyжиците отвъд Висла...". Остава само да се надяваме, че този път Запада ще заколи точния шoпap.

31

Смешници

преди 3 седмици

1944г Русия вече беше е победила Фашистка Европа. Отркиха втори фронт именно за да попречат на победния марш на Русия.

30

До 31

преди 3 седмици

Един от ветераните му целуна ръка и му каза: "Вие спасявате Европа!".

29

анонимен

преди 3 седмици

и какво е туй "деня на д" - сигурно е "деня на джо байдън", сега ще го изкарат че той е унищожил фашистка германия!....тогава кой знае в кое ранчо е гледал катъри!

28

До

преди 3 седмици

Ми празнувай си я, кой те спира?

27

До27

преди 3 седмици

Гледай си работата! Ти не си този, който ще ми казва къде да ходя и какво да правя. :)))

26

п.п.

преди 3 седмици

а защо не се празнува курската дъга - най голямото танково сражение в историята, 5000 немски и руски танкове, обратна точка във войната, а слушаме глупостите на западните мър.лячи, че и оня изкукалия дошъл от зад океана!