85

Анонимен

преди 1 месец

След падането на Балканите под османска власт, договорката между православните крилици и османската власт се налага, но тя не важи за "БОГОМИЛИТЕ" - те са неуправляеми. и се налага да бъдат помохамеданчвани с огън и меч. Който "богомил" не е искал новата доктрина на мохамед, бил е заклан, или набучен на кол. Така се появили псевдорелигиозни общности, съставени от български по род - "помаци" в България и "бошняци" в Босна.

84

Анонимен

преди 1 месец

До АнонименБългарите никъде не са се заселвали, просто защото са заемали територията на почти целия Балкански полуостров в миналото, около 90% от Балканския полуостров, че даже и до 17-18 век са били преобладаващи като население!

83

Анонимен

преди 1 месец

Не дрънкайте за история, а спрете корупцията и кражбите и пренасочете средствата към развитие на страната!

82

Анонимен

преди 1 месец

В България "БОГОМИЛИТЕ" са горени живи на клади и клани почти в цялото Средновековие от провизантийска настроена църковна и светска власт. Още по това време, преди идването на османлиите, големи групи българи "чисти" християни се заселват в земите на днешна Босна.

81

Анонимен

преди 1 месец

Как осмокласници, физкултурници и спортисти стават богати? А хора с висши образования ровеха в кофите за смет? Не е само образованието, но образование , също е необходимо. Когато им ликвидирахте предприятията и заводите, животните и селското стопанство, закрихте им детските градини, училищата, медицинските пунктове, болници и за капак ги ограбихте, как да оцеляват тези хора? Последва постепенно изпразване на селищата и изселване, демографска криза. В София това го няма, за да няма бунтове.

80

Deep Zone

преди 1 месец

Велик Семов се гаври с отпадъците от МОН! Хубаво е!

79

Анонимен

преди 1 месец

Османлиите обаче са имали проблеми с еди древен клон на християнството - "истинско", "ранно", "чисто" християнство, което на гръцки се нарича "катари", и е превод от българското "чисти". В историческата литература тези християни се наричат често "БОГОМИЛИ". "БОГОМИЛИТЕ са били преследвани от римокатолиците и ортодоксалните християни безмилостно - във Франция например всички "катари" са били изклани до крак още в средновековието.

78

Анонимен

преди 1 месец

За всичко са виновни САЩ понеже сме колония , те ни назначават министрите..

77

Анонимен

преди 1 месец

За по-младите тук накратко ще разкажа за съдбата на българите наричани босненци. В османската империя грижата за ортодоксалните християни се е управлявала от гръцката патриаршия. Негласна договорка между османлии и гърци е държала в мир двурелигиозната османска империя - гръцките папаси са държали в покорство ортодоксалните /православните/ християни.

76

Анонимен

преди 1 месец

Има и много будни и образовани деца, но има и неграмотни. Но не образованието е проблем за демографската катастрофа, а ограбването на средствата от няколко човека и политици с власт, защото средствата не се влагат в развитието на страната или в помощ на дребния и среден бизнес, в селското ни стопанство на малки фермери или кооперации, а се раздават само на няколко привелигеровани персони.

75

Анонимен

преди 1 месец

Геноцидът и Холокостът над българите е извършен от : юдеи, комунисти, османци, масони, гърци, богоборци, руснаци, сърби и ционисти.

74

Анонимен

преди 1 месец

Книгите описват много подробно как е живял мохамед. Оженил се е за първата си братовчедка, затова има много бракове между братовчеди там... После се ... за някакво 6 годишно дете и след като правил кекс с него, когато станало на 8 г. , наредил да бъдат убити 700 души. През послените си години избива хиляди неверници. Разрушени са 30000 църкви. Исляма учи само на убийства. Не учи на любов, мир. Всъчщност е едно учение на сатаната По всички правила на нашата религия те отиват директно в ада.

73

Ром'с

преди 1 месец

Аз доколкото зная,то рабство означава ,че 5ямаш право на нищо ,нито пък Имаш право за нещо.,нито имот,нито право на образование,нито право на свободно предвижване .. докато българина има всичките тез права през 1875-1876 ...справка Записки ...на Захари Стоянов (прочетете Я)(в училище то не се счита).Тъй че написването в учебниците ,че еимало робство...,то Това няма да означава ,че образованието ни НЯМА да продължава да пропада ,нали? Не в Това е проблема на образованието,а в системата.

72

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен, Ама нас не ни интересува какво пише в Корана. А Библията сме я чели от любопитство.

71

Анонимен

преди 1 месец

Мюзюлманите имат 3 свещени книги Sira, Hadith i Koran. Те трябва да следват и трите книги. Мюзюлманството представлява 2 неща - да правят това, което е правил мохамед и да следват корана. в 70% от книгите се описва как да се убиват неверниците. Описва се живота на мохамед, който в последните си години само е убивал. Само 16% описват как да се служи на алах.

70

Анонимен

преди 1 месец

Децата трябва да се учат и на възпитание, да се учат и на любов към родината, но тази тема е деликатна и трябва да се внимава много, за да не прекрачите границата и от родолюбци, да ги превърнете във фашистки зомбита, които повече ще вредят, отколкото да бъдат полезни на обществото и родината!

69

Анонимен

преди 1 месец

С гласуването си ще допринесем дза спасим Европейския съюз от войната и рецесията която я съпътства. С гласуване. ес КАЗВА НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ ОТ мАГНИТСКИ АМА ТЕ СЛУГУВАТ ЛИ СЛУГУВАТ.

68

Анонимен

преди 1 месец

Отиват в Истанбул сега няколко българи от Западна България. И гледат една трета изглеждат като европейци а две трети като братята роми. И единият вика на другите, абе тия ли роми са ни владели пет века, ега си значи нищо не става от нас. ХАХАХАХАХАХАХА ето това е истината тия с хиляда години назад в развитието си ни удрят след чумната епидемия и разделението на много държавици и завземат и вилнеят над Балканите пет века. С робство, с кланета, с унижения. Щото са комплексирани с неграмотността си

67

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен, Не може да е от 14 век, но от по-късните векове, може да е.

66

Анонимен

преди 1 месец

Преди години , една българка бе написала / от Англия/ , че НЕ е имало ''БАТАШКО КЛАНЕ " ! Има и такива ''българКИ'' !