18

Анонимен

преди 4 месеца

Какви хора очакваме да научат децата ни на нещо смислено... Срамота. Да се пенсионира и да не говори повече.

17

Анонимен

преди 4 месеца

По - изкуствен и ненужен текст скоро не бях чел.

16

Анонимен

преди 4 месеца

Дали ще доживея някой ден да прочета статия от вестник в Уганда или Либерия как някой онеправдан норвежец спи под мостовете в Кампала или Монровия и никой не се погрижва за човека. Не му дава работа и жилище, не може да се възползва от щедрите им социални системи, което е възмутително. Статията надълго и широко да отразява проблемите с миграцията на белите европейци към Африка и сегрегацията, с която се сблъскват.

15

Milka

преди 4 месеца

Господин доктор на науките май вижда само повърхността на нещата, а изглежда не му е ясно, че за много хора клошарството е начин на живот, който те са си избрали. Точно както в Китай милиони младежи предпочитат да си лежат без да работят, вероятно защото нямат желание да полагат усилия. А в Болоня такива хора се стичат и са в туристическия център, точно защото разчитат на добри приходи от просия в този туристически град. Да живееш от просия, това също е въпрос на избор и на свобода

14

Гледна точка

преди 4 месеца

Само искам да спомена, че решението на някой да е бездомен, да проси по улиците, е въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР, а не по стечение на обстоятелствата. Работа има за всички, стига човек да иска да работи. Ако наемите са скъпи могат съвсем спокойно двама-трима души да си наемат заедно жилище.

13

Анонимен

преди 4 месеца

Пълна простотия. Едно време не е имало жрици, бездомни, бедни ли? Били са в пъти повече и този стар марксист изкривява свободата дори и на тези хора. В края на краищата в днешно време ромите никой не ги спира да се изучат до докторант даже ако искат и да работят и да изкарват честно пари. Просто те не искат. Искат лесното. Социализъм. Другите да ги издържат с помощи и т.н.

12

Анонимен

преди 4 месеца

По времето на Борджиите са били по-свободни. Факт.

11

Анонимен

преди 4 месеца

Уж автор, пък работи екип, или отбор. Свободни сме да тълкуваме!

10

Анонимен

преди 4 месеца

Смятайте този колко тежки изпити е имал едно време по политиконимика на социализма. Според мен, на сън да го бутнеш, може да ти изрецитира какво пише в трета глава на Капитала на Маркс. Чете Ленин в оригинал. С две думи, другари, Западът умира. Половината Африка се е запътила натам, но сега спи на улицата, защото италианците не дават и евро социал. Време е трудещите се африканци и афганистанци да се насочат към братска Русия, където веднага ще усетят силата на зрелия социализъм.

9

След толкова

преди 4 месеца

бълване на либеpаcтcка пропаганда по цял ден, просто ви се чудя как сте се изпуснали да публикувате подобна статия? В редакцията как сте със свободата на словото? И вие страдате от наложения модел, не разбирам защо го обслужвате толкова грижливо и прилежно. Къде са ви журналистическите разследвания? Вие истината ли търсите или просто припявате за фон?

8

Анонимен

преди 4 месеца

Ех, Вилиянеее, побайтошововреме беше най-убаво нали!! Гледай прогнилия запад как се е напълнил с бездомници. Пълен упадък! А в Северна Корея, Куба и Венецуела грам клошар не можеш да видиш. Всичкото алахакбаровец и антрацит натам бяга, не към умиращия Запад.

7

Факт

преди 4 месеца

Нито свобода на словото нито свободен пазар има вече в ЕС,всичко е в миналото,ЕС върви към СССР.

6

Социаглиcт

преди 4 месеца

Някой май го е налегнала носталгия по социализма! Да оди да се лекува в Русия!

5

Анонимен

преди 4 месеца

Аз ако бях написал нещо подобно, щеше да ме е срам да се подпиша отдолу, че съм икономист, камо ли преподавател. Този човечец очевидно е твърдо убеден в несломимата сила на социализма. И аз съм бил в Италия и на други места и съм ги виждал тези по кашоните. И те нямат нищо общо с италианци. И сега този пишман икономист иска да ни обясни колко са отвратителни италианците, че не си дават половината заплата за издръжката на афропитеците, които спят по улиците. Айде няма нужда!!!

4

До Марко Енголо

преди 4 месеца

Вижте му последните пшубликации.Русофилска трибуна...Трябеа да си изхвърлят от държавните ни училища, университети и музеи подобни соц-пропагандатори.

3

Марко Енголо

преди 4 месеца

От първото изречение се разбира, че това ще е манифест за възхвала на социализма/комунизма. И това го преподават в ИУ Варна?! Да не би да искат да го превърнат в Харвард? И до България ли стигна пропагандата за "светлото комунистическо бъдеще"?

2

Анонимен

преди 4 месеца

Болоня има улица - Via Stalingrado,,, здраве му кажи.

1

Тук няма свобода

преди 4 месеца

В България град Бобов дол масово се убиват Българи но полицията не реагира дори напротив, т.ъпите селяни мислят, че е нормално да се убиват хора! Добре дошли в България на джипситата!