45

аха

преди 4 месеца

Той Бай Тошо може и да ви е лъгал, че купуваме евтин газ от СССР, а ако сте имали в семействата и комунисти да са ви повтаряли това, ама истината е, че сме купували най-скъпата газ в Европа именно от тези, които преди това яростно се противопоставяха и на Съединението и на Независимостта на България! Добре поне, че генерал Колев ги понатупа руснаците, та си върнахме поне Южна Добруджа!

44

Боже да не

преди 4 месеца

повярваш, че русофилите са толкова ТТЪПИ ? Точно заради това сме бедни, защото просстотиятта преобладава ! Русия ни продаваше специално на нас на най-високата цена бре чукундури, защото е разбрала, че на такива проссти български същества може да се продаде всичко на всякаква цена и тези същества пак ще я издигат в култ ! Русофолството = просттащина !

43

@Христо Христов

преди 4 месеца

ЛГБТ-то и другия умнокрадивитет искат, за да им се позволят гадориите. Народа никой не го е питал.

42

Един Българин

преди 4 месеца

Чудесно е че индустрията има алтернатива. Нищо вносно не е рентабилно в дългосрочен план (дори и за Германия както се вижда).

41

Анонимен

преди 4 месеца

целта е в бг да не купува рус газ от путин.другаде може макар че е пак рус газ и от путин но се купува от втора ръка.бг народ итърпи тези продавачи.ердоган не го интересува ес или брюксел.за ердо е важно е турският народ да е доволен и пак ще го преизбират

40

АНОНИМЕН

преди 4 месеца

До до 19 Каква газ в барели бе неgramotник! Стига с тъпите опрки. Преди промяната парното за 7 помещения беше 20-30 лв - сега ще е 1000 +.

39

Ужас

преди 4 месеца

Защото сащ ни продават руският газ с 30%по скъпо,съюзници а?!

38

хахах

преди 4 месеца

само минавам да им кажа на ушанките и техните проксита тук, че преди да се забрани вноса на руzzки газ плащахме на братска руzzия 2-3 пъти по-висока цена от Германия и добре че беше Европейския съюз за да се намали цената на газа....

37

Христо Христов

преди 4 месеца

До 8 "Всички цени у нас са каквито са, за да бъде ограбван и държан в бедност народът" - про'с'так неграмотен, нали точно народът иска ЕС и евроинтеграция?! Какво ревеш?

36

Анонимен

преди 4 месеца

Е те вземат от рашките и пълнят гушата на Путин, а Бг от борсите и от всякъде другаде, без рашки.:))

35

Борисчо

преди 4 месеца

Защото в Чирен е пълно с газта на Кирчо, която е Руска, но купена през фирмичките му с 30-40% нагоре в цената

34

Христо Христов

преди 4 месеца

До 29 "Обяснете го на ония"канадски икономисти" от Харвард ,моля. " - и що да им се обяснява - матрялът иска евроинтеграция и слугуване на Брюксел и те му го дават.

33

Емигрант

преди 4 месеца

Българинът (визирам политици, търговци и разни експерти) не може да прави търговия, той най-умее да "гони" клиентите си с повишаване цената на продукт който реализира по-висока покупателност и печалба ! Каквито и примери да има по света за повишаване на печалба той ги пренебрегва защото винаги мисли, че той е най-умният, най-можещият и най-знаещият, но в действителност е най-проsтият и най-бедният......

32

българина

преди 4 месеца

ще го кажа проззто на прозз български език. Когато внасяш стока не от производител а от посредник е така.... Аз имам спомен, че граничим с Русия и внасяхме газ оттам директно. Скоро ще видите същия резултат и при горивата.... вие си ги избрахте

31

Христо Христов

преди 4 месеца

Така е в ЕС. "Моторът" на ЕС мина на въглища... като пра-прадядовците.

30

позор

преди 4 месеца

има ли кой да го попита тоя "експерт" каква е цената на газа в другите европейски държави и къде сме ние като цена , дали сме при най - високата цена или сме към най -ниската цена, той така може да попита и защо е по-висока цената от Алжир , Иран , Бахрейн....България не е нито производител нито голям потребител което евентуално може да сваля цената...

29

Анонимен

преди 4 месеца

Отмина времето, когато руснаците ни доставяха нефт и газ на цени много.по-ниски от международните, а после ние го препродавахме с голяма печалба на международните пазари.

28

Исторически парк

преди 4 месеца

Щото налагаме санкции

27

до 19

преди 4 месеца

По това време България е във фалит и няма долари.Плаща със злато от златния резерв на БНБ.Още през 1960 г. предаваме 20 000 кг. злато от златния резерв, откупвайки български промишлени мощности, които Русия е изнесла след 1944 г. като военни трофеи.Останалите 12 000 кг. злато от златния резерв са предадени до 1964 г., като с част от тях е плащан и руския нефт.

26

до 19

преди 4 месеца

Когато внесохме първият съветски газ у нас4 август 1963 г. - първата доставка за Нефтохима.В нефтопристанище Дружба край Бургас пристига танкерът Антон Иванов с капитан Видьо Видев , докарвайки 12 308 т. руски нефт. Цената е 23 долара за барел.Международната цена е 18 долара. Така е по братски, нали?!