119

Еврогейец

преди 5 месеца

Значи депутат може да върже двата края с 10 хилки на месец,а тия на.минимална заплата не може да вържат двата края с 780 лв-600 лв чисто.

118

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен В Китай не се мръщят хич на 2000$, даже и на 400$ не се мръщят масово. В момента е почти невъзможно да си намерят работа младите там. Заплатите не покриват минимума за живеене масово- някои провинции имат минималки по 300-400$(Шенжен и другите хай тек), но масовото е 100-150$. Ако си късметлия с работа, това значи по 10-12 часа без грам почивка, спане в офиса в гардероба, за да пестиш от квартира. Масово работещи спят по улиците, защото нямат пари за наем.

117

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 123, прав си, че не могат. За това казах и че ще са нужни много промени. От друга страна тази порочна практика с натоварване на добросъвестните платци трябва да спре. Зная, че масово българите смятат имоти за the ultimate инвестицията. И зная, че нямат никаква представа как ще изпадна в грамадни беди. Бай Иван да ходи на училище. Училището да въведе дисциплина "лични финанси". Не е невъзможно :) Ама Бай Иван е свикнал някой да му забърсва изхода на седалището :)

116

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 120 Имах друго впредвид. Масовият човек не може да управлява сам фондове за бъдещето си. Примерно на 1000лв заплата ще си скъта 200лв за старини. След 5г ще е събрал 12000лв. Минават още 30г до пенсия и парите му даже с лихви да са станали от тези първи 5г 20000лв. Ама инфлацията ги е направила 2 месечни заплати или по-малко. Къде бай Иван от Долно Нанагорнище ще управлява инвестиции? Да купи имот да стои празен за "инвестиция"? Данък, ремонти и т.н. разходи?

115

Анонимен

преди 5 месеца

До Име, няма проблем. Така бедните ще плащат още повече :) Направи си сметката сам :) Богатият пак ще ти остави 50лв. отговр и ще ти се изсмее :) Накрая и като му върнат данъци :) Пак ще плачете, че не ви е честно.

114

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 117, инфлацията е част от икономиката и ще я има и след 40 години. И след 100. Прочети първо какво е лична партида и се научи да управляваш малко финансите си. Никой не ти е длъжен да ти плаща повече заради инфлацията.

113

Анонимен

преди 5 месеца

До Име И защо да се въведе прогресивен данък? Взимам бая над 10000лв. Плащам си чинно данъците и не крия и стотинка доход. В същото време знам много хора, които взимат по 50 000 и нагоре и плащат по 2-3000лв данъци годишно, като декларират почти 0 печалба. Знам и много осигурени на МРЗ и взимащи бая повече под масата. Та мен да ме накажат, защото не лъжа държавата? Тях да ги наградят, защото укриват доходите си? Плоският данък е справедливия. Просто трябва всички да почнат да плащат данъците.

112

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 114, не само това. Ще имаш в един момент 2 000 000 пенсионери и 0 лв. за да им плащаш пенсии. Ще трябват много законови промени, но не е невъзможно. Трябва да се мисли в тази посока. Иначе наистина ще стигнем момента, в който ще сме плащали на МОД и ще получаваме едно огромно нищо. Ние можем да променим тази система. Да, има огромен дефицит, защото солидарността не работи. Ненормално е да си солидарен с търтеи или хора на минималки. Добави и държавни служители, които не плащат!

111

Анонимен

преди 5 месеца

Да си продължа мисълта... Как ще се мине на лични партиди, ако това значи ВСИЧКИ ДНЕШНИ ПЕНСИОНЕРИ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ПЕНСИЯ? Няма да има откъде да им плащат. А и къде да сложиш партидата да не я изяде инфлацията? През 60те 5000лв са богатство. Днес са висока месечна заплата. Ама ти събираш от 60те насам и спестеното назад губи стойност. Да дадеш на частен фонд? Виж доходността на УПФ и дали могат да плащат пенсия и 100лв. Инвестиции в акции и злато? Имоти? И те не са лесни и губят стойност.

110

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен Това с личната партида е наистина най-доброто, но няма шанс да се приложи. Проблемът тук е, че партидите бяха окрадени през 90те. Но реално това е само част. В света от десетилетия системите са разходопокривни(и вече на огромен дефицит заради застаряването). Което ти взимат, веднага го плащат на пенсионерите, че и доплащат от другите данъци. Това е работило при 2-3 работещи на 1 пенсионер. Сега е 1:1 и отива на по-зле. Ще ни държат без пенсии на по 80, ако се инатим да живем повече.

109

Анонимен

преди 5 месеца

До Обективен, и колко от тези държавни търкачи на столове напуснаха след това? НУЛА :) Ей толкова им е зле!

108

Анонимен

преди 5 месеца

Добре че, вдигнахте заплатите, защото българските фашистки работодатели още щяха да изнудват хората и да им дават по 600лв заплати. Те в Китай сигурно се мръщят на 2000$, но тук нашите фашисти искат да убедят хората че трудът им струва по 600-700 лв.

107

Анонимен

преди 5 месеца

До БЪЛГАРИЯ, отивай в банковия сектори и започвай да жънеш. Що мрънкаш?

106

Анонимен

преди 5 месеца

До Реалист Заетите в страната, което включва самоосигуряващи се и собственици на фирми, според НСИ е 2 188 285 човека. Това включва и работещи пенсионери като лекарите и медицинските сестри, които няма млади да ги заместят, учители, собственици на фирми, охранители и т.н. работещи пенсионери. Как точно реши, че имаме повече работещи от броя пенсионери? Цял ЕС застарява и заместването на пенсионираните е около 60% в момента, а децата са малко и ще става още по-лошо.

105

Анонимен

преди 5 месеца

До Реалист, абсолютно! Нека добавя, че да се осигуряваш на минималка, или изобщо да не се осигуряваш(като държавните служители) си е директна кражба от всички съвестни. Време е за лична партида. Така всеки ще е мотивиран да пести и ще има по-добър контрол върху средствата си. Разбира се това е лоша новина за всички в сивия и черния сектор, но така е честно! Дано!

104

БЪЛГАРИЯ

преди 5 месеца

В банките има над 100 милиарда лева депозити на граждани и фирми. Като вдигате непрекъснато МРЗ помпите инфлацията и обезценявате лева. Тези милиарди нямат покритие и са кухи. Като ги набивате в *** кратуни на населението всъщност нищо не правите . Само цените ще вървят стръмно нагоре.

103

Анонимен

преди 5 месеца

Вдигаш ама от къде взимаш, вместо да бориш корупция и сива икономика ти взимаш заеми като полуграмотен илитерат и рекетираш успелите хора които буквално носим държавата на ръце, еми напускаме към Терминал 2 всички!

102

Реалист

преди 5 месеца

Имаме 2 милиона пенсионери, но пенсионерите по стаж и възраст са около 1,5 милиона, а останалите получават социални помощи, погрешно наричани пенсии. Част от сумата за минималната пенсия също е социална помощ. Осигуровките за пенсии на 2,3 милиона работещи и на над 1 милион самоосигуряваши се и работодатели, по принцип биха стигнали за пенсии на пенсионерите по стаж и възраст.

101

Анонимен

преди 5 месеца

Само да вметна, държавата е най-големият работодател който държи хора на минималната, Кокорчо със скъсания чоропогащник вместо да се бори със сивата икономика и мафията предпочете да набие нови данъци на хората с висок доход (2к евро е минималната в Германия, висок ама друг път!!!).

100

Обективен

преди 5 месеца

Интересно, държавните служители им намалиха брутните заплати, когато държавата пое и техния дял от осигуровките през 2000-та година, а някои си мислят, че това било добре за държавните служители. Няма как намалените брутни заплати да са по-добрия вариант за държавните служители.