624

Анонимен

преди 6 месеца

До АнонименЗа разлика от теб,що-годе познавам историческите факти около ПСВ и след това, а не лъжите на някои от нета или лъжливата Уикипедия, това не е убеждение, а реален факт, украинците са 100% руснаци по произход и "Украйна" е географско понятие за част от Русия, в конкретния случай означава "в покрайнините на Русия", тя самата дума е руска, да не говорим, че и тъй наречения "украински език" , е стар руски диалект от края на 18 век и началото на 19 век, примесен с малко новоизмислени думи

623

Анонимен

преди 6 месеца

Пенсионерите и чичките русофили-комунисти газ пик**т, хахахахахахахахахаха. Миришете на пръст и лекарства, дъртаци комунисти.

622

Анонимен

преди 6 месеца

Украинската нация, де факто е нацията на Киевска Рус. Понятието "нация" тук не е релевантно, но няма как иначе хора като вас да го разберат. То и така не го разбират, ама нейсе.

621

Анонимен

преди 6 месеца

СРАМ за колонията

620

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен, Ами чие творение е комунизма, я виж! Предимно на евреи, също и немци, люксембургци, че и англичани, това не е руско творение, не е .

619

Анонимен

преди 6 месеца

То и Русия е географско понятие. Не е ли?

618

Анонимен

преди 6 месеца

Глyпaцитe не могат да обяснят какво значение има какво означавало "Украйна", след като народът не е същия като в днешна Русия! :))) И не вдяват, че не е задължително да означава "В покрайнините на Русия", а може да е "в покрайнините просто". Кои покрайнини ли? Примерно "Покрай морето". Или "В края на цивилизования свят". Или "В покрайнините на Европа"! :)) Не виждам в името на държавата Украйна да присъстват думите "на Русия".

617

Анонимен

преди 6 месеца

"Да махнеш паметник на армията, победила хитлеризма" - в тази същата епоха, двата режима (немски и руския) са почти еднакво гадни. Даже примермо тия концлагери в Германия са копи-пейст на руските трудови лагери. И не Русия, а СССР се сражава с германците. Даже украинци влизат първи в Берлин, а не руснаци от Русия. Защо ли украинците днес нямат против тоя паметник да се махне, а руснаците имат? И не е бил сам СССР, а много държави заедно са победили хитлеризма. Без Ленд Лийз са били бити карти.

616

и кюфтета от мъгла

преди 6 месеца

Сглобката е нефелна в икономиката,образованието,медицината,визите,Шенген... и сега с паметника продава на глофърците пържен въздух и кюфтета от мъгла.

615

Анонимен

преди 6 месеца

утре ще започнат и книги да горят ........

614

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен, Украинска "нация" не е съществувала някога изобщо, нито съществува сега, набийте си този реален факт в главите, "Украйна" е географско понятие, това е дума, която обозначава местонахождение, даден район, а не държава или нация! "Украйна" , означава "в покрайнините, у края, в края" , в конкретния случай означава: "в покрайнините на Русия".

613

Анонимен

преди 6 месеца

"затворете и аецо че и той руски и да стоим на тъмно и студено. какво хубаво видяхте от германците, от англичаните, от американците, от французите." - Ако бяхме под английско робство, а не под руско (да се разбира подялбата на сферите на влияние), то сега реакторите в нашия АЕЦ най-вероятно щяха да са западни, а не руски. Всъщност, един реактор сам по себе си е нищо. Автоматизацията покрай него си е изцяло българска измишльотина кое как да стане. Заради това руснаците не бяха много доволни.

612

Анонимен

преди 6 месеца

То даже е исторически по-коректно да се каже, че руснаците в Русия са украйнци, а не че украинците са руснаци. Да, повечето руски княжества са носили името "Рус" (пр. Киевска Рус), но кои са първите? ;) Със сигурност не е Московското княжество първо. Руската "цивилизация" започва предимно първо с Киевска Рус.

611

До 649 Я па Я

преди 6 месеца

Във времената,за които пишете,освен Руската, съществуват и Британската ,и Австро- Унгарската империи със съответните си геополитически интереси..С такава препратка към българските революционери правите внушения,които не са актуални днес.

610

Анонимен

преди 6 месеца

"Руснаци и украинци, са един и същ народ" - От години се опитвам да обясня на неукия български народ, че това твърдение е хем вярно, хем не. Реално можем да кажем, че са един и същ народ, но само дотолкова, доколкото също можем да кажем, че "Турците в Република Турция и тюрките в Казахстан, Киргизстан, Азербайджан, Тюркменистан, Киргизстан, Узбекистан и тем подобни, са един и същ народ". И в същото време, украинците са генетично много по-близки до българите даже. А не до племената в "Московия".

609

Анонимен

преди 6 месеца

затворете и аецо че и той руски и да стоим на тъмно и студено. какво хубаво видяхте от германците, от англичаните, от американците, от французите. бедни и прости мурджовци сме. неблагодарни и алчни ганчовци които рушат собствената си история. а тези дечица на куманизката номенклатура ще си платят. жалко че в българия само аутсайдери и старци и няма кой да ги помете. а холандци и германци продължават да купуват руска газ. ама ние сме по американци и от афроамериканците. ей ви на некри от алабала.

608

Анонимен

преди 6 месеца

До Я, па ЯТака ли, а кой си правеше експерименти с руско-украинското население и им крадяха варварски вътрешните органи, а кой ги убиваше и изтезаваше, а кой пращаше оръжия и наливаше масло в огъня, а кой в момента е изпросил около 20 000 човека чужда западна войска, за да си спаси кожата и парите? Я стига! Руснаци и украинци, са един и същ народ, те нямат полза да се убиват, Украйна трябва да се прибира в реалната си родина Русия, за да се спаси населението от този капан и ужас без край!

607

Анонимен

преди 6 месеца

Видяхте в Украйна, където събаряха паметници и създадоха нацистки отряди и батальони, какво се случи, нали? Това ли искате? А? Няма да пипате паметника!

606

Я, па Я

преди 6 месеца

Алооо, конспиратора Коломойски, ужасът в Украйна го прави руската армия.

605

Анонимен

преди 6 месеца

Нямате представа какъв ужас е в Украйна и какви бяха реалностите, нямате си и идея, нашите мутри са цветета пред онези жестоки зверове, там витае страх, Коломойски извади ракетни оръжия и танкове срещу противниците си, убиваше населението, само защото не може да заграби областите им, другите олигарси и те са подобни, там се е събрала мафия и бандитизъм, какъвто не можете да си представите изобщо, те също така започнаха със събаряне на паметници, след това съсипаха и населението тотално, грабят,