31

Анонимен

преди 9 месеца

А бе интересно защо в еврейската община няма ръководни постове за жени, пък за другите се следи даже процента. А дали природната даденост у жените да взимат импулсивни решения (обикновено грешни) под емоционален стрес, лесната манипулируемост у много индивиди и повърхностните оценки да дадена ситуация, тъй като не обичат да задълбават в сложни казуси, са целта на занятието? Жената е идеалното подставено лице за ръководен пост, особено ако я държиш и с компромати.

30

Еманципиран феминист

преди 9 месеца

Но на строежите като, че липсват;), а според молитвата уж сме равни?

29

Дидо

преди 9 месеца

Ако ще и 100% да е. Важното е тези длъжности да се заемат от хора с компетенции, а не на база пол, възраст, раса. Освен това мечтата да си ръководил го има само в държавни структури. В частният бизнес вече все по-често служителят взима повече от шефа си и затова никой не иска да става шеф.

28

Значи разбираме

преди 9 месеца

Се така като станеш 50 на 50 съотношението мъже жени в рудодобива ,горското стопанство,строителството,тежкото машиностроене и металолеенето веднагически ще изравни и съотношението в ръководството

27

Анонимен

преди 9 месеца

Идеята на статията е да уреждаме повече жени без да инат качества. Т е да затъваме в политоосредственост.

26

до 25 И?! Ами много

преди 9 месеца

хейт имало срещу жените, а срещу тия, които ти споменаваш няма ли? Това ми е въпроса :D

25

Анонимен

преди 9 месеца

Хи-хи. В ЕП-то трябва вече да е отпаднала необходимостта от такава статистика. То мъж, жена е относително понятие вече. Днес едно, утре друго ...

24

Анонимен

преди 9 месеца

Аз не виждам проблема в това. Това, че едни хорица в еврокомисията са се вманиачили по съотношението 50/50 си е лично техен проблем. Бизнес не се гради върху политкоректни основи.

23

Анонимен

преди 9 месеца

Много е! За това имаме демографска криза!

22

До 24

преди 9 месеца

Че то има и много мъже, които са на управленски длъжности без да имат ръководни умения. И?

21

До 22 А нима ще

преди 9 месеца

отречеш, че има жени, които са на управленски постове, не заради ръководните им умения?

20

До 21

преди 9 месеца

Не познавам нормален мъж, който да иска да лепи плочки или да работи охранител. Виж, ако не си учил ще лепиш плочки, ама ако си учил, трябва да си супер некадърен, че да ставаш само за плочки. А охранители стават само пенсионери. Това не е работа. Кажи ми какви компетентности трябва да има един охранител? Да може да пази равновесие и да не заспи?

19

Колко много

преди 9 месеца

*** в коментарите. Срам ви е, че имате жени шефове и се оказва, че нямате уменията за да ги настигнете дори. И най-лесно е да кажете, че си ляга с този и онзи за позиции. Смехорани сте, но дори не сте забавни.

18

Анонимен

преди 9 месеца

Като искат да бъдат мъже женските, да вземат да редят плочки, ама да не объркат реда на редене :))) Не че на една охранителка или полицайка не можеш да и биеш един шамар и да не стане повече от земята :)))

17

Как тъй не пише нищо

преди 9 месеца

по темата, че освен, че на са 100% от управленските длъжности и получават 25% по-малка заплата? :D

16

Ужас

преди 9 месеца

Съсипаха я тая държава!

15

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 17 : За 40 години стаж - една такава не съм видял. Това е мит, като чудовището от Лох нес - всички говорят за него, ама никой не го е виждал. Виж, златотърсачки съм виждал много.

14

Анонимен

преди 9 месеца

13- ТВОИТЕ ПОЗНАТИ СИ ОПИСАЛ- НО ИМА И ДРУГ ТИП ЖЕНИ- СИЛНИ, МОЖЕЩИ, ЗНАЕЩИ, ВЗИМАЩИ РЕШЕНИЯ.

13

За голямо

преди 9 месеца

съжаление, женския ръководен състав се издига не step by step, а man by man

12

Анонимен

преди 9 месеца

Имах една шефка, дето беше любовница на шефа. Късах и нервите. Накрая тя отиде да му тропа с крак - "Или той, или аз!". И шефа гледа, гледа, па вика "Виж, скъпа, нова к-ва се намира доста по-лесно от нов Глваен Счетоводител, ако искаш - събирай си багажа и заминавай, така и така мина 35 вече и си за смяна." Два дни рева....