Аз мога от телешко за 20лв за кг. добре изпечена и много сочна пържола.Тайната е в марината и дългото печене.А на някакви пишман готвачи ,пардон шефове,им е нужно месо от 1000лв.Извинявам се ,но тонът ми дойде в повече.Арогантна посредственост.
До Запознат 635Не знам с какаво си запознат, но хубав стейк не се прави от прясно месо. Месото трябва да отлежи - зрее - седмици. При този процес месото дори често се покрива с плесен, която се изрязва преди да се хвърли на скарата.
Не знаех, че това специално месо от опашката на кравата е било толкова скъпо, понеже било здравословно. Ми то по магазините е пълно със здравословни кокоши трътки и никой не ги купува, понеже са ефтини! Как може месото от трътките на кокошките да са 100 пъти по ефтини от месото от опашките - трътките на кравите? Какво е това безобразие?
В Лондон ядох такава "пържола" за 20 паунда в един от най-добрите ресторанти. Значи в Лондон е по-евтино.
Класния бургаски хоремаг сигурно е размразил дълбоко замразения специален стек на микровълновата преди да го опече :)
Направиха реклама на ресторанта само. В България като не се произвежда телешко месо от този вид, всичко е внос и е застояло и прахлясвало с месеци наред по разни складове и хладилни помещения със съмнителна хигиена. Аз никога не бих си поръчал такъв стек, защото животното ще е заклано преди около два-три месеца в най-добрия случай.
Просто разни смeшници в ресторантьорския и хотелиерския бизнес започват да се правят на интересни и да ни взимат за хептен будали и да искат да ни наложат, че е нормално да ни продават стоки и услуги скъпо. Всичко с идеята на тях да им е добре, за да взимат повече пари и да забогатяват. Все едно някой от бизнеса с транспорт да убеждава утре хората, че возенето с автобус от София до Варна е нормално да струва 240 лева в едната посока. Той шофьорът се грижи за вашето здраве на пътя все пак.
Дълбоко замразена телешка плешка от военните запаси я кръстили с някакво засукано име и ми я продават, все едно ще ям човешко месо. Като взема една гьостерица и като ги запукам всички тия дето се правят на шефове ...
Направих си труда да прочета част от коментарите за ресторанта на шеф Петров в Гугъл. Почти всяко второ мнение е колко е нагъл, арогантен и как обижда. Особено ако мнението ти не съвпада с неговото. Особено ако си българин, а не чужденец. И ей такива.А имаше и няколко коментара, че изглежда просто не-чист - да се изразя по-галантно...И този снобиди ли кара хората да плащат да му ядат в ресторанта? Аз не бих отишла там да ям дори безплатно, ако ще попадна на хулиган, който ще ме обижда...
Готвачи били шефове. А жената така добре миеща входа супер шеф ли е на парцала. Хайде седнете си на *** готвачи.
Ако бяхме нормална държава, този ресторант щеше да е фалирал поради липса на клиенти. И следващия път щеше да е шеф на метла и лопата, а не на тенджерии ***.
В Испания също може да се купи от това месо, но извинявам се, не на такива цени. В Бг да си ги купуват. А тук си изяждам един ентрекот (стек ли пържола ли както му казват тези готвачи, ентрекот за мен е пържола на български, също и по-горе споменатото ) плащам си(между 30 и 50 евро) и си заминавам. Със здраве български готвачи (прехвалени) , от които единия дори не направи забележка, когато в черешката на тортата един от участниците сложи магданоз на паея, Недопустимо.
Г-н ,Петров(шеф)вижда се ,че сте нагъл и неграмотен тип ,вероятно нямате образование ,или сте с купена диплома за "някакво"такова щом си позволявата да използвате вулгарни епитети ,и уронвате достойнсвото на хората!Интелигентният човек си служи с факти и доказателства а това вие не го правите ,голи приказки и клевети,вие сте представителна извадка на мутрите,явно те са ви дали ,"титла"(шеф)!!!
От коментара на шеф Петров разбрах само, че има скариди-ланарки (за 1-ви ***!) и явно или той не готви скариди в ресторанта си изобщо, или неговите скариди не какат. Хахаххаха
Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас