24

ДО 21

преди 10 месеца

КОЛКОТО И ДА ВЗИМАТ НЕ СЪМ ГИ ВИДЯЛ ДА ЯДАТ ФАЙЛОВЕ

23

Анонимен

преди 10 месеца

В лидъл им давали хиляда лела, наричат това икономика мисирките :)))

22

Ева

преди 10 месеца

Ще внасяте от Бангладеш специалисти. Те ако не друго са плодовити.

21

Анонимен

преди 10 месеца

До КАКВА ИКОНОМИКА. питай пруграмистините те ше ти обяснят ... чудно що още ги нема да ни се пофалят по колко много къ земат и че сме нисше качество...

20

КАКВА ИКОНОМИКА

преди 10 месеца

КАТО ВСИЧКО СЕ ВНАСЯ. АКО ЧАКАМЕ ДА ИМА РАЗТЕЖ ОТ ПРОДАДЕНА ЦАРЕВИЦА НА ПЛАЖА И ТО САМО ПРЕЗ ЛЕТНИЯ СЕЗОН ЗАБРАВЕТЕ.

19

Обикновен Гражданин

преди 10 месеца

Ами тогава бе мижитурки проклети, къде сте се запътили към . . . ЕВРОЗОНАТА и ШЕНГЕН !?

18

А бе

преди 10 месеца

Растеж има! За пример ще ви дам какво направи един от собствениците на фирмата ни.Понеже внука му наследник блъснал миналогодишния си мерцедес,тази година вече е с бентли?! Кой ли му ги изкара,а? А балъците ще грухат за растеж , ама докога ли,след като мнозинството са пенсионери?

17

Анонимен

преди 10 месеца

"Тук останали без работа, правят проблеми и тежат на системата." - има и друга логика. Тук, останали без работа, се преквалифицират или подемат някаква инициатива (например земеделие, животновъдство...) и от цялата работа страна ни печели. Запомни - най-страшно е, когато ти избягат хората. Защото с бабички и дядовци силна икономика не се прави. Затова и Западът държи границите си отворени вече толкова години.

16

КАКЪВ РАСТЕЖ

преди 10 месеца

ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА

15

Анонимен

преди 10 месеца

Растеж със застаряващо и намаляващо младо население, няма как да има. Скоро и БВП-то ще започне да пада, а изкуствения интелект ще остави много хора безработни и то баш от тия дето плащат данъци. 20 години без реформи то това водят, тепърва проблемите ще се трупат и ще бъдат все по-трудно за решаване.

14

За високи доходи,

преди 10 месеца

не сме готови...но за еврото сме....Тези въобще чуват ли се какви ги говорят...Непрекъснато си противоречат и ни лъжат, и после се чудят за липсата на доверие в държавните институции.

13

Анонимен

преди 10 месеца

Икономика имаме ли изобщо ? :)) Иначе много се дърлим за еврото и шенген, а сме просяците на Европа :)))

12

Има и плюсове

преди 10 месеца

Квалифициран може и да дойде. Ако е малко по-авантюристично настроен и отворен. В западна Европа данъците са много високи. Дори в Хърватска и страни от централна Европа може да взимаш повече бруто, но чисто тук да печелиш по-добре, при по-нисък стандарт. Бачкатори обаче не останаха. Всеки замина за Германия и Англия. Което не е толкова лошо. Тук останали без работа, правят проблеми и тежат на системата.

11

Анонимен

преди 10 месеца

Айде да почваме вече от началото, а не от края а : защо нема разстеж на куномиката ? И още по-отначали - в чии ръце е куномиката. И като почнете оттамка ще разберете що всичко е зле и става още по-зле. И може да си направите изводи и даже да помислите за некви решения...ако не ви е страх разбира се. Все пак обръчите и кръговете са по-силни от няква си подафриканска държава членка на ЕС и НАТО

10

Българин

преди 10 месеца

Защо така бе Ленче,нали бяхме отличниците на Европа 25 години,всичко ни беше наред,само дето по доход и пенсия сме последни,еми то за Парла мента това не е важно.Нали само експерти работеха- как един не сметна правилно колко е 4-5=....Народни изедници!!!!

9

Анонимен

преди 10 месеца

"А сега през 2022, ако 100 души излизат от пазара на труда, ги заместват 69", каза още Христина Христова. Христина, първо сега е 2023, но батьо ти ще ти даде решението, ама трябва да ти стиска. Имаме армия неефективни клатикурци - от една страна са държавните служители и от друга страна, хора заети в системата на МВР. Тук бройте не само специалисти, ами и безкрайно число счетовод., деловод., ТРЗ, архив, библ. и какви ли още не. Съкращаваш 50% и ето ти свежа работна ръка. Стиска ли ти, момиче?

8

Ужас

преди 10 месеца

Азък дето по 40 години са ни драли с осигуровки!Още от едно време знаех че пенсия няма да има...ама!Да не си жуля на частно а да ви бачкам аз за пенсия!*** и "държавата"!Ама с 3-4милиона ромове неработещи освен фалит какво друго да се очаква!

7

Анонимен

преди 10 месеца

Да смучем и ние от европейските държави човешки ресурс? Ако предлагаш достатъчно за нормален живот и от европа ще дойде някой да бачка . Но щом заплатата не ти стига за квартира и храна не чакай нищо добро. И да и квалифицирани не идват на големи заплати с ниски данаци !?! Защо ли ?

6

Анонимен

преди 10 месеца

Ако през 2005 година 100 души са излизали от пазара на труда, 123 са ги замествали. А сега през 2022, ако 100 души излизат от пазара на труда, ги заместват 69", каза още Христина Христова." С други думи ни казвате, че ще става все по-зле и няма никакъв шанс освен евакуация? Благодаря, ще ви послушаме!

5

Трябват хора

преди 10 месеца

Какъв растеж? Няма хора да свършат елементарна работа. Трудно ще се намерят от чужбина. Защо молдован или украинец да дойде у нас за 1000 лева, като в Англия ще ги взима за два дни? Да стандарта е по-висок, но говорим за различен доход. Бангладешци и пакита отиват в Лондон, езика поназнайват, не ги дискриминират и печелят в пъти. Тук няма кой да дойде. И нашенци като излизат, този проблем ще се задълбочава. Европейският пазар изсмука всички.