57

Анонимен

преди 1 година

До 61 Да, и тази философия за живота я има. Познавам такива хора...става да живееш така, ако те удовлетворява. Все повече си мисля, че времето ни е много по-важно от работата. Ако се бх родил с пари например :) Никога нямаше да работя. Щях да съм си купил акции на публични компнании, които изплащат дивиденти. И щях да си живея само от пасивен доход. Не чувствам нуждата да се доказвам в конкурентна среда или да се убия от работа и стрес.

56

боко

преди 1 година

младите искат да правим хубаво на майките им и да им даваме пари

55

Анонимен

преди 1 година

Нормално! Всичко е въпрос на търсене и предлагане. Ако така наречените "работодатели" имат нужда от тези хора, ще плащат! Всеки има правото сам да определи колко струва труда му и как го устройва да работи. Нали това е свободната пазарна икономика!

54

До 56

преди 1 година

И каква според вас трябва да им е целта ? Никой не се ражда за да работи цял живот нещо което не му харесва за да оцелява. Който може да живее без да работи да си живее. Единственото важно нещо е хората да не си пречат.

53

Ще ги получат

преди 1 година

Но не е безплатно. Предателства трябват...

52

Анонимен

преди 1 година

Абе те младите хубаво искат,ама червените гаулайтери-крадци от КРИБ,БСК,АИКБ сие цветущи производни са на други мнение,те си искат робите които да им бухат без пари!

51

Анонимен

преди 1 година

Е па така са научени... после що про'с'таците-родители ревът, че ги пре6иват да им вземат малката пенсия...

50

Анонимен

преди 1 година

До Леонардо 46. Ами отдели се от шефа ти и ето - ще взимаш голямата пара. Трябва да е лесно нали така. Много по-трудно е да се намират клиенти, отколкото да извършваш самата услуга. Конкуренцията е ужасна, пък и за да управляваш бизнес си мисля, че се изискват много повече качества от това да си експерт в конкретна област. А примера ти с общинските поръчки може би е произволен или? Всички знаем как се печелят поръчките в бг :) ще умреш от глад, ако се опиташ да ги вземеш вместо нашите хора.

49

Разбирач

преди 1 година

Прекалено много хора се шляят безцелно по улиците и после се оплакват, че нямат пари. Ако вместо да си губят времето бяха прочели поне 1-2 книги, щяха да имат пари - гаранция!

48

Анонимен

преди 1 година

Много правилно искат

47

маймун смит

преди 1 година

Много голяма част от работодателите все още се правят на ощипани госпожици, че не са разбрали как короната промени пазара на труда, особено в някои сектори. Самият факт, че нямате кадри означава, че те са отишли някъде другаде. Да не говорим, че вместо да си вдигат заплатите на настоящите служители, наемат новобранци на същите, че и повече пари, което принуждава опитните служители да си сменят работата през няколко години.

46

Мда

преди 1 година

Бьльчетата да работят безплатно свьршиха , за без пари да си бачка така нареченият работодател

45

Анонимен

преди 1 година

Нормално е, на запад е същото, а работодателите там не казват, че изискванията им не са реалистични, а се стремят максимално да създадат атрактивни условия на работното място, за да мотивират кадрите си.

44

Анонимен

преди 1 година

До Па и обидени 47Активен съм на трудовия пазар. Забелязал съм това - много от работодателите търсят все още най-евтиният работник. Не са готови да платят примерно още 500-1000 лв. отгоре за човек с опит, който веднага ще почне да работи на пълни обороти, а правят компромис с някой по неопитен, който хем трябва да бъде обучаван, хем няма да има същото кпд. Но от друга страна трябва да се дава шанс и на най-неопитните, но трябва да тръгнат от по-ниско ниво - стажант, джуниър.

43

А така

преди 1 година

Много лоши младежи - как не ги е срам да отказват да блъскат по 10 часа за хиляда лева.

42

j

преди 1 година

това работодателят, е страшно чудо..... сака качество, висока печалба, а не иска да плаща за това..... нема как да стане таз работа......мина времето да се бачка за трохи..... Образованите, знаещи и можещи млади хора имат цена, ако не я плати бг работодателят, ще плати работодател от друга държава..... накрая в таз *** ще останат само малоумци, които нито ще нправят работодателите по-конкурентни,печалбта ще нищожна, държвата по-затънала и по-бедна

41

Леонардо

преди 1 година

Ще си търсим високите заплати, да. Писна ни по-горепоставени лица да усвояват парите от нашия труд. Младите са с широко отворени очи и НЕ ТОЛЕРИРАТ такова отношение. Щото днеска аз върша услуга, която струва 5000, подбита на 1000, докато шефа си я пише като общинска поръчка на 10к и после аз губя 4к недооценен труд, само и само оня горе да лапне 9к, вместо 5к. Няма да е дълго така, повярвайте ми, скоро младите ще ви поставят на кл*да за това че ни експлоатирате заслужена добавена стойност!!!

40

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 39Мисля, че това е много добра стартова заплата, ако си на 24-25 години и тъкмо си завършил университет. Нека да слезем малко на земята, ако си млад, живееш сам, нямаш деца - 2 500 лв. стигат и даже можеш и да спестяваш по 50-100 лв. на месец. Преди 15 години, ккогато аз излизах на пазара на труда такива заплати нямаше...а не беше, чак толкова по-евтино. Аз започнах много отговорна работа за 800 лв.

39

Анонимен

преди 1 година

Аз работя в малък град и свършвам работа рано и никога не бих го заменила това , как после една жена ще си гледа децата , ще сготви, ще напазарува, ще изчисти . То и това е работа , абсурдно е това робовладелско мислене да работиш като ненормален за някоя си фирма

38

.....

преди 1 година

Младите първо да си оправят познанията в дадена област,да не говорим за общи познания по история и култура, тогава да покажат умения за нещо и след това да имат претенции за високи заплати!Трябва и да понатрупаш стаж едно 5 г. някъде и да кажеш Аз съм бил еди къде си и съм работил,имам опит и така,мога това и това.А не ,,Аз искам 2000лв. заплата" пък не знам нищо и не мога нищо.Знания и умения се трупаха в техникумите най-вече,но то сега почти ги няма.Но пък е пълно с Гимназии по чужди езици!