172

Ебльо

преди 2 години

7? по 8часа по 5 дена по 4 седмици идва 2190лв. Това сигурно средна заплата на един общак и на един дупедат

171

Анонимен

преди 2 години

аз опитен и добре обучен в сферата на търговията от години тъпча на място просто всички работодатели са в картел и никой не дава добри заплати

170

Орхус Дания

преди 2 години

До Анонимен 180 "Ти от Дания ли го пишеш това или само си чул някъде по новините?" Не го пиша от Дания, но не съм го чул и по новините. Дъщеря ми работи там в момента. Преди 2 години я налегна носталгията и се върна за малко но тук за работата която вършеше там не можа да надхвърли заплата от 1400лв и то в София, отделно униженията и натиска на БГ работодателя, и за мое съжаление се върна обратно в Дания - там за същата работа - 3400 евро минимална + уважение и спокойствие.. Не е берачка... :-)

169

Анонимен

преди 2 години

Докато управляват демократи така ще е.

168

Гост

преди 2 години

лъжат ни че ни плащат това са робски заплати като платиш всичко на тази скъпотия и не остава нищо

167

Тц.

преди 2 години

В България таман почне да дръпа работата нагоре и удари Ковид и смениха Бойко. И новите пак ненакрадени - инфлация ни докараха.

166

Анонимен

преди 2 години

До Орхус Дания - ти от Дания ли го пишеш това или само си чул някъде по новините? Познавам хора от Дания. Не е толкова розаво колкото ти изглежда. Не е лесно да си емигрант. Който твърди друго лицемерничи.

165

Орхус Дания

преди 2 години

До Анонимен 178 > "Тези статистики са едно към гьотере. Нямат много общо с реалния начин на живот. Питайте някой емигрант на минимална заплата в Дания колко добре живее? " Няма какво да питат направо ще им кажа от личен опит - доста по-добре от колкото квалифициран българин в България от "липсващата" средна класа на максимална. Ако не беше носталгията, можеше да е перфектно. Даже на борсата там си с помощи и стандарт доста по-висок от работещ в БГ със средна работна заплата ...

164

Анонимен

преди 2 години

Тези статистики са едно към гьотере. Нямат много общо с реалния начин на живот. Питайте някой емигрант на минимална заплата в Дания колко добре живее?

163

Молба за работа

преди 2 години

До Анонимен "7 евро на час ли ? Това е мечта за повечето българи - всъщност са 3 евро !" Споко това е като с пианата в потребителската кошница. Като се усреднят заплатите - една малка част тук вземат по 1000 евро на час друга малко по-голяма по 500 евро на час и като ги усредниш с тези по 2 евро на час и те вземат че станат средно мечтаните 7 евро. Иначе 7 евро са си 14 лева по 8 часа на ден са си 112 дневна надница при 20 работни дни са си 2240 лева . Ми къде ги дават да си подам молба...

162

Анонимен

преди 2 години

Докато управляват комунисти така ще е.

161

Анонимен

преди 2 години

7 евро на час?! Ух мамините тееее! Вземат по 3 бона месечно и *** нахално че тока им скъп и цените високи???

160

Киро Манделата

преди 2 години

Анализираме новината. Продължаваме промяната.

159

Анонимен

преди 2 години

До опетковСпоред това имаме доста близък БВП до Хърватия, но заплатите са доста далеч...

158

Овен

преди 2 години

До Анонимен 168 Така ще е докато в БГ чорбаджиите се научат да не дерат овците а само да ги стрижат. По цял свят труда особено квалифицирания е най-ценното и скъпото нещо, тук обратното - труда не се цени а стокита и мошениците които гордо окичваме с названието "големи играчи"... Жалко .. до като е така ... все ще сме наравно с Конго, Заир, Буркина фасо.... и т.н.

157

Анонимен

преди 2 години

7 евро на час ли ? Това е мечта за повечето българи - всъщност са 3 евро !

156

Анонимен

преди 2 години

Към к.168: РЗ в Германия е 1700 евро, но шрифтът, използван в Днес.бг, не възприема означенията долар, евро, кавички.

155

.

преди 2 години

Има нещо гнило в Дания!

154

Анонимен

преди 2 години

До трън Така ще е като мълчите, и това не е само при вас. Наскоро откриха завод за платкови датчици за леки коли в Монтана. Месечна РЗ в Германия 1700 ?, в Ботевград за същата работа на норма 1100-1200 лв, в Монтана - 600 лв. Не можаха да намерят работници - прецизна работа с малък поялник, непрекъснато взиране. В Бд работят хора от врачанска област, идват чак от села до Дунава. Оплакване до Пл.Димитров - лидер на КНСБ, никакъв отговор; до Подкрепа -същото.

153

Анонимен

преди 2 години

Подложени сме на геноцид и дивашко ограбване. Смучат ни наши, и чужди гости, както казва Ботев. Алчността и глупостта са погубили много народи.