70

Нека някой ...

преди 2 години

...над 45 годишна възраст , си сложи ръка на сърцето и каже че е видял лошо от Русия и братушките ?! Моята работа от 92-ра година основно е свързана с тях , и благодарение на тях и моя труд разбира се , успях да изуча децата , да им купя жилища , да не ги лишавам от нищо , съответно със съпругата сме живяли доста прилично !!! Винаги руснаците са се държали с уважение към нас Българите , поне в моята среда е така !!! Какво получихме от ЕС , да сме последната дупка на кавала , хайде няма нужда !!

69

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 103, не приятелю. Никой няма да вика слава на това и онова. Хората вече виждат, че Русия е един изнудвач, който не разбира от нищо друго освен от война. В Русия икономиката е политика, а политиката война. Ние нормалните българи не искаме да имаме нищо общо с Русия никога повече. 45 години робство стигат.

68

Майоре...

преди 2 години

...мразената от теб Русия:* спря османлиите да режат прародителите ти като талибаните сега;* спря Щатите да разпарчатосат БГ след погромът, в който ни оплете Хитлер;( - да го убие и в задгробния Господ дано!* ни извади от селата и ни индустриализира, особено откъм химическа промишленост и лекарства, колкото и да не го признаваш;* не разреши на султана да ни третира като отпадъци, а ни даде сравнителна свобода...Да Русия имаше доста грешки спрямо БГ, но не заслужават тези думи от теб!!!

67

Ром"с

преди 2 години

Едно време цените на газ се определяха от нефта за последните 9 месеци -сумарно и имаш опция"взимай или плащай" ,но европейците скочиха срещу това и резултата е налице..пазарна цена ..да ама не ни харесва и това ,а и санкции правим...препяствия за СП-2...е как няма да скочи цената на газ...

66

До майорчето

преди 2 години

Ти МАЙ Русия си я виждал само по ТВ и DW си чел...трябва да си много голям де...л да пишеш това,а ако пък вярваш в това което пишеш..то ти си още с предстваите за Русия от миналият век...ходи поразкай се до Русия и виж каква е станала ...да има места които напомнят СССР..амо то не става за 10-15години да се оправи всичко..я при нас 30 години и буламач колкото искаш има..

65

Анонимен

преди 2 години

До МАЙОРА, да поздравим русофилите. Родината им Русия произвеждала пшеница, браво другари. А защо сте тука в ЕС а не заминавате на Русия да им помагате да си градят новия *** Союз? Платени сте да саботирате тука или просто ако отидете там ще ви се види все едно сте в третия свят. Кое е по-вярното?

64

МАЙОРА

преди 2 години

Интересно като беше Студената война, Европа от кой купуваше горива! Я кажете, ***! Нещата са тръгнали към нова Студена война и алкашите в замръзналият Сибир ще карат пак на картофи и гол хляб като през кАмАнизма! И купони за самогон и бояришник! :)))))) Европа ще се оправи и без руският газ! Не я мислете!

63

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 94, а сега русофилните отпадъци пърхайте с крилца както пърхахте преди десетилетие когато нефта гонеше рекорди. Но както предния път пак Русия ще го духхха накрая.

62

Еитс

преди 2 години

ти да видиш бати Гани взема отношение относно цената на горивата. Абе бати Гани при тебе винаги е било безпаричие. ще кажеш че на 1.5 като бехзина или газта, икономиката летеше, а сега има забяване защото цените са се вдигнали/. една европеиска поговорка вика: айнмал Гладнишен, алвейс гладнишен

61

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 94, по руската телевизия ли ти ги говорят тези глупости. Само помни, че в момента на Запад цената на електроенергията е малко по-висока, но това е понеже има период на преход. След 10-15 години Запада ще зависи единствено от това колко мвт мощности може да произведе, а не от това колко залежи има някъде си нейсе. В това число може да се вкара и ядрената енергетика, където също има значително развитие. Та руските газове ще са напълно безмислени след по-малко от десетилетие.

60

Анонимен

преди 2 години

явно не познава заврения зет, иначе щеше да си го обвини

59

Мда

преди 2 години

Сами се прецакаха джендърите. Путин им гледа сеира.

58

САЩ са

преди 2 години

САЩ саботират евтината газ по СП 2,и страда цяла Европа!е кой е врагът сега ???

57

Анонимен

преди 2 години

Комисар Франс Тимерманс разкри, че трябва да се откажем от руска фосилна газ и въглища и изцяло да преминем на био горива. Комисията ще налага високи глоби и санкции на страните които използват въглища и газ.

56

Анонимен

преди 2 години

Комисар Симсън разкри, че ключов елемент при прехода ще бъде истеблишмънта на водороден маркет с дедицирана инфраструктура. Ние всички искаме Европа да бъде водеща по пътя на водородната енергия и да бъдем първите в света които полагат правилата на този важен източник на енергия (водорода).

55

Анонимен

преди 2 години

непълна информация както винаги-путин каза че германия има дългосрочен договор за доставка на газ не цени 7-8 пъти по-ниски от тези на борсата и е получила увеличение на доставките с 10 % за този период - този газ сега върви на таки наречената борса но космическа цена и се продава в полша украйна и други ползователи- да сте чули унгария да има проблем с цените - преди месец два орбан сключи договор за дългосрочни доставки - цена им е под 300 долара- за българите от борсата щото са гл.уп.а.ци

54

Анонимен

преди 2 години

Комисар Кадри Симсън разкри като фърст левъл законодателен пропозал за намаляването на метановите емисии да се въведе строг контрол от Комисията като промишлените сектори трябва да измерват и докладват на Комисията метанови лийкове предизвикани от въглища, газ и нефт, а фермите да докладват на Комисията за отделяния метан от кравите. Това ще позволи на Комисията да естимейтва по добре бъдещите мерки които ще предприеме.

53

Факт

преди 2 години

Прав е ,Русия иска да доставя газ през СП2,а Германия спъва това под натиска на сащ е кой е виновен за високата цена ?!

52

Анонимен

преди 2 години

Комисар Кадри Симсън разки, че третата стъпка на Комисията ще бъде приемането на комуникации за устойчиви въглеродни цикли с цел да се премахнат от атмосверата въглеродните емисии и да се балансира импакта на СО2. За тази цел трябва да се намали зависимостта от изкопаеми горива и да се ъпскейлне зеления бизнес модел за да бъдат риуорднати селскостопанските мениджъри за въглеродното секвестиране и да се гаратнтира биодивърсити протекшън.

51

Анонимен

преди 2 години

В Брюксел заседание на ЕК заради цените на тока, ще спират газта от Русия и въглищата и ще минаваме на безплатен ток от вятърни мелници, соларни панели и биогориво от отпадъците.