26

родител

преди 3 години

За мен темата изобщо не е подходяща! Не знам колко часа, ако изобщо е разглеждано това произведение, са отделени при това онлайн обучение! Но, песента на колелетата едва ли ще са им необходими на децата в живота! И не разбирам защо премахнаха оценките 5 и 6 , които освобождаваха от матура!

25

.....

преди 3 години

Прекрасна, прекрасна тема ... Красив разказ с много топлота в него, едно време много исках да ми се падне нещо на Йовков.

24

Анонимен

преди 3 години

Г.Марков задължително трябва се изучава със задочните репортажи.Там ,гдето подиграва Стефан Цанев като му сочи разликата между поета и кмета.Това да си назначен писател почна от соца.Както и нескончаемите награди...Днешните Господиновци са същите.Пишат политически коректно за поредната награда по линия на Ес този век.

23

Анонимен

преди 3 години

На устния по литература,ми се паднаЦветарка,по Смирненски.Диста нещанаприказвах в съблазнително наклоне-ние,но учителката ми каза: "Текста,потекста",като,че ли карах извън него.Тя сиимаше политическа мисия,да не сме погледнали към елита. Тогава, се готвеха кадри за Кремиковци и за следване много,не бива да мислим.Все пак, завърших,но политиката сиостана.Страшно е ,когато ти посегнатдуховно.Днес е пълно с духовен тормоз.Пример- такса,сградна инсталация. И...

22

Анонимен

преди 3 години

аз като зрелостник минах през всички автори и произведения, но години по-късно ​въобще не помня нищотова по-малко българин ли ме прави?и кой реши, че тея автори трябва да представляват 'българското'?Йовков е бил 50% турчин, като всички българи преди и малко след Освобождението.

21

Анонимен

преди 3 години

НА КОЕ ТОЧНО РАБОТНО МЯСТО ОСВЕН В УЧИЛИЩЕ КАТО УЧИТЕЛИ ПО БЕЛ ЩЕ ИМ ИСКАТ ТОВА???

20

Анонимен

преди 3 години

До 16Малчу от Факултету80%-ните да не се правят на 100%-ни, защото са!Какъвто е Малчу от Факултету такова е и образованието на територията!Лек (нямам в предвид лекарство) ден!

19

неминонА

преди 3 години

Елин Пелин и Йовков са ненадминати класици в литерурата и майстори на късия разказ. Но защо няма по-съвременни автори? Защо българската литература, изучавана в училищата, е застинала в периода до 1939 г? Това са вече близо 100 години празнота - писател и поети не са се раждали, не са писали. Учениците кога ще учат Георги Марков, кога ще учат Радой Ралин? А съвременните живи писатели - поне 4-5 големи имена?

18

Анонимен

преди 3 години

Колелетата имали вайфай и блутут, били с инсталиран Андроид и можели да свалят авоматично mp3 - йки от нета и да ги плейват.

17

Соня

преди 3 години

До АнонименВие сте присъствали, може би сте снимали?Защо пишете глупости, може би така Вашият беден ( от култура и от пари ) живот Ви изглежда смислен

16

Анонимен

преди 3 години

скоро ще се пише само за тодор живков, и като едно време ще забранят някои книги и автори

15

Малчу от Факултету

преди 3 години

Ний за тоз Юрдан не сме *** чували какту не сме чували и кулелетата дека пеят песни . Тоя ни е дубре с главъта щоту ний гледами наште гуменки дажи да не тракат а тоя чак пак да пеят песни , та нали така ша та чуй всеки и виднага полицията ша дуфтаса.

14

Чак пък до Алеко

преди 3 години

Най-подходящ е Георги Марков.Нищо не е мръднало от 60г насам.

13

Анонимен

преди 3 години

Не е най-доброто за времената в които живеем.По-подходящ щеше да е Алеко...

12

Анонимен

преди 3 години

ееех затриха образованието за една седмица тия новите вампири

11

Анонимен

преди 3 години

За бойковия електорат заглавието се превежда като "дзвънта на колетиите". Приятно писане.

10

Анонимен

преди 3 години

Друго си е да пишеш по "Чорба от греховете на отец Никодим", буахахахаха.

9

Анонимен

преди 3 години

Ще е яко преписване. При все, че ще приемат с матурата по БЕЛ в елитни специалности в СУ "Св. Климент Охридски".

8

Перниканец

преди 3 години

Й.Йовков е един от най-великите разказвачи...и то не само в България. Неповторими творби. Успех на всички.

7

Анонимен

преди 3 години

На нашия випуск пък се падна Атанас Далчев, с "Книгите".