24

Анонимен

преди 3 години

Между другото, единствената страна с машини в ЕС е Естония, а в Африка са масови, но там хората са неграмотни.Другата голяма глупост е електронното гласуване и гласуването по пощата.А за гласуването от чужбина не искам дума да отварям каква тъпотия е и какви са разходи за 150 000 гласа, вкл тези от Турция при 6,5 млн избиратели в България.

23

Анонимен

преди 3 години

Някои си въобразяват, че като има машинни и ГЕРБ няма да спечелят. ГЕРБ спечелиха сърцата на хората с работата си за тях, дали ще е на машини или на хартия разликата е в сумата, която ще се даде за изборите.Тези машини сега струват над 20 млн лв. Аз съм против подобни безсмислени разходи, след като с 20 млн могат да се построи един лот нова магистрала.

22

Радеф

преди 3 години

Тези машини имат софтуер.Сещате се нали? В Нидерландия наскоро гласуваха с хартиенибюлетини.Те нямат софтуер.

21

Анонимен

преди 3 години

Светът бяга от машинния вот, защото се смята за несигурен. Бай *** по настояване на умниците купи скъпите джаджи и сега ще се замотае като патее в калчища. Няма кой да им гласува с тези машини. Няма да има и 20% гласували с машини. Помнете ми думата!

20

Анонимен

преди 3 години

Машините в известна степен решават въпроса с фалшифицирането на вота. Големите фалшификации се правят с недействителните бюлетини, които са близо половин милион, което е скандално. Достатъчно е да сложиш едно хиксче допълнително върху бюлетината, с която са гласували за опонента, за да я направиш недействителна и да премахнеш вредния глас във вреда на ГЕРБ. С машините това е по-сложно, защото има и електронна следа на подадения глас.

19

Анонимен

преди 3 години

Машинното гласуване трябва да се забрани със закон!

18

Ползвам

преди 3 години

само машини дето като им сложа картата и пускат пари.

17

те това пра'йм

преди 3 години

Вземам хартиената бюлетина и с дебел маркер, дебело зачертавам герП от край до край, след това бюлетината в кошчето.

16

Много е объркващо

преди 3 години

не може ли тези карти направо попълнени да ги дават?

15

До тъй де

преди 3 години

Не разбрахме 2 ли да гласуваме или 4. Кое е БСП?

14

Анонимен

преди 3 години

Най- важното е хората да разберат, че могат да гласуват и без да посочат преференции. Гласа им ще бъде валиден и без да посочват преференция. Защото така ще се объркат много от хората. Когато не посочвате преференция - ВИЕ реално подкрепяте листата така, както е подредена. Следователно те се дават на водача на листата като кандидат номер едно. Дават му се "служебно" така да се каже. Няма механизъм, с който гласове без преференция да се разпределят и на втория, и на третия и т. н кандидати.

13

те такааа

преди 3 години

До 12Как ще ги отчетат, само по бройка ли?

12

А

преди 3 години

Няма да гласувам,, защото все едни и същи муцуни са там.омръзна ми да го гледам 20 години.ех не дават път на младите,чакат да пораснат децата им и внуците.

11

до 8

преди 3 години

Нищо няма да броят от пуснатите гласове в кутията. Те за това се пускат отделно. Гласовете от машината се отчитат накрая в протокола. Не се броят на ръка.

10

Анонимен

преди 3 години

Няма да гласуваме с машини. Те ще хакнат машините.

9

Анонимен

преди 3 години

Електронно гласуване с хартия. Къде по света го има т'ва животно?WOW, герберунгелите чупят ***.

8

Анонимен

преди 3 години

Смисъл никакъв щом хартиите от машините ще се броят от "комисиите" -там е заровено кучето - Защо от години са все едни и същи държ служители и си имат тартор ? Защо не искат видеонаблюдение когато се броят и пишат протоколите ?

7

Вейхайвей

преди 3 години

До тъй деПосле пък да видиш кон боб яде ли. Дай Боже да се развали машината.

6

ха-ха-хаааа

преди 3 години

До Анонимен 4Абе не е баш така!

5

Анонимен

преди 3 години

Бесплатен държаван интернет както е тв и радио и преминаване към масово интернет гласуване. Така отпадат и депутатите и хората ще могат да гласуват директно закони, против ЕС и НАТО а не някои друг като партии и дупетати купуват коалиции и с 4-5 % гласове ГЕРБ и СДС остават на влас 20 години и гласуват антинародни закони и ЕС и НАТО колония.