133

Пример 2:

преди 3 години

Всички общински училищни сгради стават държавна собственост! Това значи следното това не значи национализация - това значи връщането им от двоен в единичен статут на държавна собственост и така държавата придобива собственост върху национален приоритет, а не както сега общината да прави някакви некръчмарски сметки, често лобистки!

132

Пример:

преди 3 години

Директора разговаря с колектива си и пита Какво ви трябва да повишите резултите и да си гледате работата на ниво?Това, това, това и това и най-вече религиозните да не ми се бъркат в работата!В зависимост от обсъжданията се пише бюджетно предложение,съгласувано с държавните стандарти и се внася директно в Министерството и пазарлък!От какъв зор общината,чието задължение е само стопанисва сградите които са общинска собственост има пръст в тая работа?Ами ако са държавни?И защо не са?

131

Анонимен

преди 3 години

Русия и икономика.Смех пълен.Суровинен придатък.При втори мандат на Туранозавър Тръмп рассия и катай няма да съществуват.

130

Анонимен

преди 3 години

Смъртност в България по данни на НСИ.1980 - 1110 човека на 100000 души1986 - 1160 човека на 100000 душиСега колко беше.....

129

Последно:

преди 3 години

Каква е ползата на училището, държавата, учениците, родителите, учителите да няма посредник като общината за разпоредител на бюджетни средства?Облекчена администрация,индивидуално съгласувани бюджети на училището отговарящи на критериите и спецификата и съвременността. Някъде е правен ремонт значи е неналожителен,но може би е нужна нова или обогатена база,печели се и време и също така това създава диверсификация на учебния процес и специализация, което в голям мащаб избягва тясна специализация

128

Нанесени щети:

преди 3 години

P.S.S. В цяла Западна Европа няма и има първостепенен разпоредител на бюджетни средства и това е самото училище и пазарлъкът за годишния бюджет е между училището и държавата! Посредник да се налага няма!

127

Нанесени щети:

преди 3 години

P.S. И двойно колкото съм аполитичен и партиен съм арелигиозен!

126

Нанесени щети:

преди 3 години

Разберете ме правилно не ми е работа да се намесвам: аз съм крайно партиен и крайно аполитичен, защото според мен политиците и партийте са посредници и напоследък лобисти им диктуват как да се държат! И аз съм от тия хора дето работят за живота си, а не нищо говорят!Приятен ден!

125

1

преди 3 години

До Анонимен 128С неграмотници като теб е безмислено да се спори, затова само ще ви се смеем на глупостите.

124

Нанесени щети:

преди 3 години

Поради липсата на индивидуална конституционна жалба, единственото оспорване на тези нормативни актове е чрез партия или чрез Страсбург тъй като Конституцията е съгласувана с международната харта за правата на човека! Следователно, тъй като аз съм крайно партиен и не съм гласувал от 18 години за мен отговора е Страсбург! Друг въпрос е защо "партийците" мълчат за системните нарушения на конституцията и не сезират Конституционния съд!

123

Нанесени щети:

преди 3 години

Най-дразнещото е, че всички или по-голямата част от щетите можеше да бъдат намалени при спазване на основния закон на Република България, колкото и той да е несършен в момента. Изрично е написано: Държавата и църквата са разделени. Държавата създава условия за развитието на науките и изкуствата и спортта в този член на констицията те са равнопоставени - тоест всеки, който ги различно поставя, а не равнопоставя както е в момента наследство от Симо нарушава конституцията! "Синът" като "Бащата"

122

Анонимен

преди 3 години

До 1ЕС и МВФ са едно и също и Кристалина беше и в двете. 33 години хората нямат пари за качествена храна и лекараства а цените непрекъснато растат и само богатите живеят по-дълго.

121

ДА ЖИВЕЕ ПУТИН !!!

преди 3 години

Путинова Русия по статистика на ООН за 2018г. заема:- 79-о място в света по стандарт на живот.-71-во място в света по ниво на човешко развитие.-72-ро място в света по брой на държавните разходи на гражданите .-157-о място в света по показатели за здравето на населението.-134-о място в света по очакваната продължителност на живота на хората, което показва продължаващо бъдещо влошаване на качеството на живот.Но затова пък--1-во място в света по брой на самоубийствата сред възрастните хора, деца и юноши.-1-во място в света по броя на разводи и извънбрачни деца.-1-во място в свет

120

1

преди 3 години

До Анонимен 126ЕС няма нищо общо с това. Явно не си наясно каква е разликата между МВФ и ЕС. За тва, че бившите комунисти и ДСари грабиха също не е виновен ЕС. За това, че не се отвориха досиетата също не е виновен ЕС. Изобщо, опитите за дискредитиране на ЕС на комунистическите *** са обречени на неуспех и присмех.

119

Анонимен

преди 3 години

До 1Фина нсова дисциплина с валутен аборт, ниски пенсии и ниски заплати, закриване на заводи и болници, затваряне на общини и села, приватизация и ликвидация, това е което са реформите наложени ни от ЕС и МВФ.

118

бг

преди 3 години

егоизъм , простотия и надценяване !

117

1

преди 3 години

До Анонимен 122"Бедността" след 89та година е резултат от състоянието на държавата останала в наследство от Комунизма. За останалото: нездравословното хранене се дължи на неграмотност и мързел, плюс липса на здравословни навици, нищо от което няма общо с държавата.

116

Анонимен

преди 3 години

А вие какво предлагате да заселим конгоанци за да "спасим" България ли?

115

Нанесени щети:

преди 3 години

Накратко публичният сектор "Образование" в момента е превърнат посредством реверсивният инженеринг на негово нищожество Симо 2 в "Криворазбраното образувание" - тумор се лекува трудно и с много пари. Трябва да се каже, че в човешкото и животинското тяло имат много видове клетки с много различни функции и тяхното разнообразие и наличие говори за здрав организъм. Ок детска болница е нужна, ами училища ? Училища за съвременни изкуства, науки, спорт и то публични, а не частни Ко ще кажеш?

114

Анонимен

преди 3 години

Високата смъртност в България е благодарение на бедността след 1989 година и всичките последици от бедността - стрес, нездравословно хранене, лоши здравни грижи и т.н. Преди 1989 не бяхме с най-висока смъртност, както е сега.