77

Анонимен

преди 4 години

До: 83Латиница е от същата категория като кирилица.И колкото е безсмислено да спорим чия е латиницата, толкова е безсмислено да спорим чия е кирилицата.На английски тези понятия се наричат "Latin script" и "Cyrillic script".Докато всеки език си има своя азбука: Българска, сръбска, руска, както турска, английска, италианска, немска азбука.Едните са базирани на кирилицата, други на латиницата.

76

Анонимен

преди 4 години

Преди няколко часа написах тук спорещите евентуално да сравнят употребата на думата латиница и доколко тя е свързана с пишещите на английски, турски, естонски....Някой ми написа как било на естонски, като вероятно е ползвал електронен преводач. Защото не е разбрал същността на проблема и на объркването. keel на естонски е "език". Латиница и латински език за нас в България са съвсем различни неща. И са. Но в други съвременни нации НЯМАТ понятие латиница. Буквите си свързват със своя съвременен ез

75

Анонимен

преди 4 години

Само дето всичките партии в парламента са руски,без гербаджиите може би!------Мислиш ли? 2/3 от гербаджиите се бяха писали русофили при едно преброяване на русофилите в Парламента.

74

Анонимен

преди 4 години

Кирилицата е нашата гордост.За нея Вазов каза : "И ний сме дали нещо на света".24ти май е най-обичания български празник, който се чества вече повече от 150 години. Много преди освобождението ни от турско.И Руския център реши точно него да удари. Както много други неща. Като попа дето ни пратиха на 3ти март да ни се скара, като Путин, който като стане дума за писмеността им не обелва дума за България.

73

Чебурашка

преди 4 години

Руските еничари изпитват огромно удоволствие да плюят по България и българите.

72

Да си го кажем

преди 4 години

В РКИЦ половина са евреи и изобщо не ги интересуват особеностите на славянобългарската култура.

71

ХАХАХА

преди 4 години

До Пян_ГъСамо дето всичките партии в парламента са руски,без гербаджиите може би!

70

Пян_Гъ

преди 4 години

До АнонименЕ, ти лично нямаш, но твоите предци имат.

69

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАз обаче говорех за себе си. :))))))Аз съм също!:)))

68

Анонимен

преди 4 години

от оплодотворяващ принцип до космогоничен двигател и хиляди други *** и религиозни значения.Космогоничен двигател е от бус Чавдар?

67

Анонимен

преди 4 години

От Анонимен 69 До Анонимен 69"Един ориенталец-чалгаджия като мен какво общо може да има с Европа"Прав си. :)))))) Аз обаче говорех за себе си. :)))))):)))))))))

66

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен какво много общо може да има с Европа"нямам нищо и не искам.

65

До малък съвет

преди 4 години

Културното значение на *** е огромно. Достатъчно е само да споменем символизма на шивалинга - от оплодотворяващ принцип до космогоничен двигател и хиляди други културни и религиозни значения.

64

Анонимен

преди 4 години

До Пян_ГъАз със блатните нямам нищо общо, камо ли да са ми роднини. Със Европа обаче имам МНОГО общо, така че аз оставам с Европа.

63

Анонимен

преди 4 години

До хахахаха *** де ра си навсякъде дори във църква това е идеали и манери? Обичаш?!

62

Пян_Гъ

преди 4 години

Руснаците (сериозните учени и някои политици) много добре знаят ролята на БГ във формирането на тяхната (или пък наша задгранична?) култура, идентичност и вяра. След разпадът при Елцин (заради Горбачов) минахме в отделни лагери. Западът буквално закупи нашият политически "елит" и медиите и ето ти семейна вражда - брат с/у брата. Ние трябва да се справим с прозападния си елит, загърбил родствените в-ки, а те със славянския империализъм.

61

Су воров

преди 4 години

Сурови са ти мислите, доколкото изобщо имаш такива, Суровцев. В главата ти е пълен бардак.

60

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАбе, вие като сте толкова велики, защо жените ви се омъжват за всякакви националности, само и само да напуснат Рассия?ХА ХА ХА ХА ХА... това е въпрос от селянина.Имаш висок интелект нали?Може би от Русия жените да напуснат,за разлика от велики азбукари. Азбукари сега=-ке нефочистачи-болногледачи-ягодаберачи-евтини про-и-крадци и т. н.

59

Анонимен

преди 4 години

Излиза че руската изложба "паднала", а БАН станали.Статията не е русофобска. Тя е БАНо подигравателна, защото до всяко трибуквие БАН ема поне три четирибуквия СССР, с което смачкват БАН и насаждат любов към и без това обичания Руски Народ.Типична мисия Мисирския капитал

58

Анонимен

преди 4 години

До Българин СУВОРОВ кой е ? Учен - историк нали? Или ренегат от хамерика? Аз като Суворов също вярвам че сега пиша на Руската азбука.