17

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 10На турске е latin, на английски, испански, италиански - също. На естонски е Ladina keel. Навсюкъсе е възприето да се казва, че се пише с латински букви. Както де товори за йероглифи или български или славянски букви - кирилица.

16

ТалиБАН

преди 3 години

А на коя азбука се брои до 12, за да са наясно аборигените, кандидати за студенти без изпит и бъдеще на науката и културата.

15

Руснак

преди 3 години

"на СССР в София е проведена академична дискусия с участието на известни български и съветски учени, която завършва с официален протокол, в чието заключение се казва: Народната основа на езика на Кирило-Методиевските преводи се явява солунският диалект на българския език"1.НИКОГА не ВЯРВАЙТЕ на КОММУНИСТИ !!!2. Кой е ЛИХАЧОВ ? Не знам съм.3. Къде азбука е-глад и мизерия Къде латиница е-богатство и изобилие4. комплексари сте освен дума азбука нямате нищо прочуто

14

Анонимен

преди 3 години

абе гонете посланика и закривайте тоя център, какво ще ми правят циркове всяка година, нагляри

13

Илия Бешков

преди 3 години

Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. Години крещя за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде?

12

Анонимен

преди 3 години

До 10Турчин не е националност, а тежко ментално увреждане. Как е на английски и естонски кокошка щом пишат на латиници ?

11

Илия Бешков

преди 3 години

Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен.

10

Анонимен

преди 3 години

Нека от БАН се произнесат колко от съвременните нации използват думите кирилица или латиница за съвременните езици. Как е на английски латиница, как е на турски латиница, как е на естонски латиница и дали тези и т. н. националности си казват, че пишат на латиница?

9

До Ех, руски шовиниз

преди 3 години

И въобще, Господ е Българин, а Боко е Неговият Пророк.

8

Въпрос

преди 3 години

Кое е любимото слово на акад. Лихачов?Отговор:Слово о полку Игореве

7

Анонимен

преди 3 години

Руснаците и македонците говорят на български диалект, някога дори самият цар Сол-Амон по-известен като Соломон е говорил на подобен диалект.

6

Ех, руски шовинизъм

преди 3 години

Ако видите демагогските дивотии на путинските блогъри по тази тема, ще ви домилее даже за соцпропагандата. Една от по-известните и усърдно ближещите - Ирина Алкснис заяви невъзмутимо, че България се опитварла да "приватизира" създаването на кирилицата. И болезнената ни реакция се дължала на комплексите ни от "велика Русия". Толкова великата, че за 20 години путинизъм не можа да надмине закъсалата България по средни доходи. Вовата заяви, че Русия била отделна цивилизация. Да си стои отделна.

5

Путин

преди 3 години

Аз съм написал и разпространил кирилицата в Русия и сред славяните! И вече ще се казва путиница.

4

Анонимен

преди 3 години

Ами излезте с предложение до ЕК да сменят названието на азбуката от кирилица на българица.

3

Българин

преди 3 години

До БАНХубаво е всички тези факти да ги преведете на блядостански език и да изпратите по едно копие до губернатор Макаров, руската ДУМА, до джуджето Хаяско и всички по значими инстанции на колхозниците!И догодина им ги изпратете един месец преди 24-ти Май!

2

Анонимен

преди 3 години

СССР ама нали политиците казват, че СССР те са лошите и тъмната страна. Ха сега де.

1

1

преди 3 години

Браво на БАН!