24

Борисов

преди 4 години

вчера го каза ясно - рисковано е! И е така. Кой ще носи отговорността после, вие тук дето ревете ли? А учителите като се изпоразболеят и те вие ли ще им гарантирате успешен изход от ситуацията?

23

до анонимен 19

преди 4 години

ама вЕрно ше са смелчаци. Аз моите деца - на 4 и 6 г категорично няма да ги пусна в детската градина. Аз съм отговорна. Искам да опазя и тях и тези около тях. Има много безотговорни родители, пускат си децата болни, неизпрани, със сополите до врата, кашлящи, не е за разправяне.

22

Генчо

преди 4 години

В затворено помещение, дистанция 2 или 10 метра нямат никаква разлика. Всичките мерки са молоумни и фиктивни. Отваряйте детските градини!

21

до Асдфг

преди 4 години

Да бе, щото е много лесно и безопасно, затова на много места остават затворени чак до есента. В доста по-развити държави от България са го решили. А на теб никой не ти пречи да си водиш детето навън и да се позанимаваш с него, за да не тъпее пред тв, аз така правя.

20

Асдфг

преди 4 години

Това са едни престъпници. Детските градини трябваше да са първото нещо което отваря. Децата се побъркаха да седят в къщи, без да виждат другари и затъпяха от телевизия. В парка можеше с кучета, с деца не. Децата са най важното нещо!

19

Анонимен

преди 4 години

Според мен ще има достатъчно смелчаци да си пускат децата, така, както си го пускат нормално с бактерии в носа, ротавируси, въшки и пр. Но може би персоналът дава отпор заради високата средна възраст

18

Христо

преди 4 години

Важното е за мързеливите милиционери да има допълнително на калпак!

17

хм

преди 4 години

Не е много трудно да се размърдат малко от МОН и да проучат как са организирани нещата в другите държави, там, където е решено да отворят от сепетмври. Как са си организирали нещата с учители и персонал, вероятно има начин. Неплатеният отпуск за никого не е вариант.

16

жалко

преди 4 години

а в доста държави, където манталитетът е друг, това е една от най-уважаваните професии. но да допълня - в много държави има необходимите условия детските градини да отворят. Да не говорим, че работят с по до 10 деца в група.

15

мнение

преди 4 години

То, ако беше много хубаво да си учител, ако беше толкоз лесно, нямаше да има такъв недостиг на кадри. Никой не иска да се разправя с вечно мрънкащи родители, да понася закани и лош език и да бъде непрекъснато хулен, да не говорим, че повечето деца копират родителите си и нивото е ясно... позволяват си от малки да държат тон и да смятат учителите за слуги.

14

Анонимен

преди 4 години

Всички сме в това положение, само че за нас платеният отпуск е 20, а не 59дни. При нас създадоха ирганизация с дежурства по един човек в стая, и който не е дежурен гърми отпуск. За всички е трудно и не знам какво е решението честно казано

13

до 77888

преди 4 години

Някакви доказателства ти ще извадиш ли за това си твърдение? Я *** прочети малко повече материали и се консултирай с експерти. И самото ти обръщение говори много за интелекта ти.

12

до хаха

преди 4 години

Как да нямат - имат много общо, щото същите дето реваха нон стоп, че децата им не са гледани добре и фабрикуваха всякакви измислици, ся реват, че градините са затворени... Плюете учителите, без изобщо да имате представа за работата им. А в крайна сметка излиза, че са ви необходими, нали?

11

77888

преди 4 години

Децата не могат да те заразят, не го ли разбрахте слабоумници. Заради 5 лелки поне 1 родител ще стои без работа и без доходи. Пускате градините и престанете с олигофренските си решения. Ако някоя майка не иска да си пуска детето ок, нейна воля.Отворени кафета, кръчми, басейни, без маски се ходи, но иначе градините не може. Ми тоа вирус ще го има още години бе, кво праиме а?

10

абе

преди 4 години

един учител може да отиде на къра, ти не се притеснявай, ама виж - от къра някой да стане учител - нЕма как да стане :))) Та, не бери грижи.

9

ХАХА

преди 4 години

До хе хеее "Записите" и тормоза на деца няма нищо общо със случая... Тези лайкове сигурно са ти ги дали точно тези които не си вършат работааата или нямат деца

8

Карл Май

преди 4 години

Ко излиза хем тате носи, мама меси, хем плащат за държавни дърводелци да им обучават децата.

7

истината

преди 4 години

Истината е, че българските детски градини не са пригодени - като площ, за спазването на изискванията. По толкова много деца в група няма как да се случи да се спазва дистанция, няма как и да се направи така, че когато спят следобяд, да са на разстояние. Това са малки деца, ходят навсякъде, пипат навсякъде, едно болно да има и ще пламне цялата детска градина, а от там по веригата... сещайте се. И накрая - децата ни болни, градината - под карантина, и евентуално заразени баби и дядовци

6

Azz

преди 4 години

Covid 19 ще го има още много време..години.... няма просто да изчезне, освен за персонала децата също имат нужда да ходят на градина, има хиляди родители който не могат да си позволят да са домакини и да си гледат децата без да работят. Не всеки имам баби и дядовци пенсионери и безработни

5

Зозо

преди 4 години

Да им раздадат по една мотика и на къра. Да садят картофи, зарзават....