83

Анонимен

преди 4 години

А, не се и съмнявам! Наш *** от всичко разбира и от шофиране и от политика и от футбол... за сметка на това всичко останали са "прости" и нищо не разбират. Ама тъй де, от къде на къде ще дръзват да се сравняват с такъв капацитет като него! Че той от 12 годишен бръмчи на село с москвича на дядо, разбира се, че е перфектен шофьор.

82

Анонимен

преди 4 години

До човек 79Това че нямаш нарушения не те прави сигурен шофьор !!!Няма да го разбереш но........дано го изпиташ на гърбът си!Това са уроците на живота.Живееш в заблуда докато не те удари влака ЧЕЛНО.

81

Анонимен

преди 4 години

Да искаш мнението на мaгapета каквито са българите е меко казано несериозно.Има си начини да се измери кой е добър и кой лош шофьор КОЛИЧЕСТВЕНО.Естествено това звучи "извънземно' за ***.Виждам ги как карат в София.80% са пълни некадърници.мисълта им е забавена. Закъснели реакци. Рефлективно а не про-активно каране.Абе от индивиди с тройка на матура по математика вие какво очаквате.А за способноста да владеят автомобила или за провинциалистите изобщо няма да отварям дума.

80

Стамат

преди 4 години

До човекИдеята на въпроса ми, а и следвайки правилника за движение по пътищата, бе свързана с това, че тоя някой си ***, дето кара с 60 на магистралата, няма право да е там, минималната скорост е 80 км/ч за леки автомобили. Относно изпреварващия го ТИР, така се създават множество предпоставки за ПТП. Ти и аз може да не се навираме зад тира и да чакаме, ама бай баро с лъсквата кола идващ с 200 не го осъзнава и започва да ти свети да свири да маха, без да осъзнава, че и ти искаш да минеш, ама..

79

човек

преди 4 години

До: номер 72Аз преди години, още в началото на така наречената "демокрация", малко след 1990 г. имах на гости един американец, който много искаше да се пробва да кара Москвич - тогава баща ми имаше такава кола.И беше ужасен от начина на шофиране на нашите шофьори (аз съм изключение).И като ходих на гости в САЩ при него, видях как карат там и разбрах огромната разлика.Естествено, когато аз карах колата той беше спокоен защото не карам като българин.Нямам нито едно нарушение досега.

78

Анонимен

преди 4 години

Какво е добър шофьор? Дали "добър шофьор" е този, който спазва правилата за движение и не е ясно дали ще реагира адекватно в критична ситуация. Добър шофьор ли е този, който умело криволичи между другите на пътя и успява да изпревари 1-2 коли до следващия светофар? Разбира се, че почти всеки ще се определи като добър шофьор, щом е излязъл да шофира. Този, който си знае, че е лош шофьор обикновено не шофира.

77

До 73

преди 4 години

Автомобилите в България са доста под средното ниво за ЕС на човек от населението и се използват много по-малко от средното за ЕС. Как реши, че автомобилите в България са супермного?!

76

Анонимен

преди 4 години

АнкетатаЕдинственото, което малко се доближава до темата на статията - добър/лош шофьор са два въпроса:1. Определям себе си катос 6 отговора от Крайно нерисков до Крайно рисков 2. Определям шофьорите, които срещам най-често като:Отново с 6 отговора от Крайно нерисков до Крайно рисков Очевидно лошият шофьор може и да не бъде рисков шофьор, както и обратното - рискови шофьори може да са добри шофьори. Зависи какво се разбира под добър или лош шофьор.

75

Митко

преди 4 години

Това е доказан психологиески и световен факт. Когато един човек е зад волана се чувства много по сигурен, отколкото когато се вози като пасажер с някой друг. Защо винаги "само българинът", "само българия".... накрая внушавате на хората, че наистина живеят в изостанала държава, а не е точно така!

74

Анонимен

преди 4 години

АнкетатаБихте ли посочили в последните 12 месеца колко често Ви се е случвало: И следват най-различни въпроси като например:Да прецените неправилно скоростта на насрещно движещо се превозно средство при изпреварване?Отговорите са шест от "Никога не ми се е случвало", до "Почти през цялото време".В този дух десетки въпроси. Оценка за добър и лош шофьор НЯМА

73

Анонимен

преди 4 години

не мога да разбера защо винаги се дъвче темата за шофирането и за трафика, т.е. се гледа резултат, а не първопричините? как така на един депутат не му дойде ума в главата да схване, че у нас има супер много коли, защото целият останал транспорт е прецакан? бдж, самолети, катамарани - нищо от това не съществува. ако има нормално корабче например между бургас и варна, кой луд ще се блъска по планинските проходи с кола?не сме бяла държава и никога няма да станем!

72

Анонимен

преди 4 години

Не мога да повярвам какви глупости пише в коментарите! Австрийци които идват в командировка при нас във фирмата взимат всеки път коли под наем и досега не се е случвало да имат акт или глоба от КАТ. Нашите шофьори имат средно по 1-2 акта на месец, а имаме и рекордьори. Не ги бъркайте с турски гастарбайтери със западна регистрация на колите които карат като ***!

71

човек

преди 4 години

До: номер 67 (Стамат)Ами, ако трябва честно да говоря, не, не ми се е случвало да изпреварвам никой който се "влачи с 20", нито пък да се "влачи с 30".Особено на магистрала!Еми, като ми "излезе тир, който изпреварва някой си ***" го изчаквам а не се натрисам в него отзад.Иначе, такива които ми излитат насреща, изпреварвайки с над 150 са ми се случвали често, и точно те ме карат да мисля, че голям процент от шофьорите в България са лоши.

70

Към Галев

преди 4 години

Щеше да е още по-смешно ако ѝ беше казал така:Инструктора: Айде сега лягай.Курсистката: Ама аз не мога женена съм.Инструктора: Не бе! Лягай да сменяш гумата.

69

Анонимен

преди 4 години

Бих казал ,че повечето български шофьори са рискови ,статистиката го показва !

68

Шофер

преди 4 години

Я знам как се кара. А на тея другите шофьори на пЪта, кой им даде книжка?

67

Стамат

преди 4 години

Тези дето летят с 200 са ясни, а тези дето се влачат с 20 ? На колко от Вас, уважаеми коментиращи се е случавало докато шофирате по магистралата, внезапно пред вас да излезе тир, който изпреварва някой си *** от някъде с 30 годишния си ***, без светлини и влачещ се с 60-70 ? На колко от Вас се е случвало на извънградски път (скорост 90 км/ч) някой *** летящ със 150 да излезе и да изпреварва срещу вас ?Добри шофьори ли, пълни *** сме, ние сами си го правим!

66

Стамат

преди 4 години

Грешна самооценка, грешно съзнание, грешно управление, грешно шофиране, грешно заплащане, грешни реакции, грешен народ, това сме. Сигурен съм, че 99,99% от попълнилите анкетата са поизлъгали малко или повече на някои от въпросите, да не кажа на 40% от тях. Докато всеки шофьор не започне да мисли какво прави зад волана, визирам и тези дето карат с 200 и тези дето карат с 20, няма да има оправия.

65

Анонимен

преди 4 години

Цитат: 88% от шофьорите по родните пътища са убедени, че са добри шофьори и не създават опасност на пътя. За сметка на това 58% от са твърдо убедени, че останалите шофьори на пътя са рискови водачи*Няма такава самооценка и оценка в анкетата.Има нещо подобно, но не същото и то е със скала от 6 стойности, като само крайните две са дефинирани.

64

Бобчо

преди 4 години

Аз съм от двете категории - хем нахален, хем спийдър(въй каква модерна дума). Карам си като изоглавен постоянно и съм наясно, че мога да се размажа на всеки метър. И що така правя, ще ме питате.... Ми щото може, ще ви отговоря. Може да правим така, без да се притесняваме особено за последствия, такива рядко има, освен ако не се намеси статистиката и да станем част от нея по някое време. Поради тази причина го правят и всички останали. Затова тука сме откачени, а в чужбина караме като мишки.