86

Чикън

преди 4 години

Русомразчо, същия си като болните русофили. Винаги гледате само удобната ви страна на монетата.

85

Анонимен

преди 4 години

За жалост съсипаха Европа заедно с Хитлер , после съсипаха десетки страни с тъпия си военен режим и за капак отровиха половин Европа за 10 000 год напред. Простотиятаа им е пословична лошото е, че не се спират да се вгледат в себе си. Ама кокал ...

84

Анонимен

преди 4 години

Поклон и уважение

83

бай Геро

преди 4 години

Всичката работа на руснаците им е такава.И чeп за зеле не става от тях!

82

Русомраз

преди 4 години

Така е...А фaтмaкът Радев иска да строим Белене отново с руски реактори, и да дадем 10 млд. ? за разкош!Ало льотчика,връщай се в Кремъл, от където изпълзя!

81

До Олег

преди 4 години

Бълваш простотии на килограм. Фукушима не е благодарение на природата, а на човешката глупост и алчност. "Напредналите" японци са си сложили дизел генераторите, които да подават захранване при спиране на електричеството, на най-ниските нива в помещенията. Направено им е предписание да ги качат по-високо точно в случай, че дойде цунами по-голямо от 3 метра, за толкова са имали стена. Отказали са! Нямало да дойде такова, а и щяло да им струва пари да ги местят. Природата обаче им ги премести.

80

Анонимен

преди 4 години

Легасов е руски герой.

79

рашките

преди 4 години

айде бе рашки къде сте да ни кажете колко било хубаво? долу русия, засужава превземане и асимилиране

78

Някой

преди 4 години

До Олег"Освен това Японската супа си остана главно за Япония" Остана си друг път. Масово се лови риба в заразени води и всички си мълчат - японци са все пак, как да ги обидим? Даже можеш от кауфланд да си купиш тихоокеанска скумрийка, специална, фукушимска

77

Накратко

преди 4 години

За Фукушима вече има документален филм и наскоро го даваха.

76

Анонимен

преди 4 години

Добре де, как да сме сигурни, че точно това е истинатаАз нямам проблем, нека Русия отвори архивите си по темата, може даже от заседанията на Политбюро. Да отворят и архивите за ВСВ, сигурен съм, че доста хора биха ги прочели с интерес.

75

158

преди 4 години

Добре де, как да сме сигурни, че точно това е истината?! На мен филма ми намирисва на политкоректност.. Истината за Чернобил е в документалните филми и мненията на научната общественост, а не на гонещи касови рекорди сериали.. И като чета как се радвате, че сте научили "истината", ви се чудя на акъл и доверието , с което ви се поднася някаква версия.

74

Анонимен

преди 4 години

Този филм възхвалява реалните герои, които са спасили Европа след аварията в Чернобил. Легасов е един от тях. Колко от нас биха останали съзнателно до горящ реактор, за да наблюдават потушаването на пожар. Престанете да намесвате в своите коментари Сащ, Русия, Бсп, Герб и тн. Не можете ли поне веднъж да отдадете почит на човек, благодарение на когото сега децата ви са живи и здрави!

73

Анонимен

преди 4 години

Инструкции:1. Да се коментира под статии за Чернобил и по възможност да се споменават обедненият уран и Фукушима.2. Да се ползва опера със включен VPN.3. Да се пускат харесвания през прокси сървъри.4. Плаща се за 50 рапортувани публикации за съответният ден.

72

Чистота

преди 4 години

Казват, че целта оправдава средствата. И понеже човешки грешки винаги ще има, нека се опитаме да сме по-скромни в целите си - да ограничим консумациите си и да се ориентираме към по естествен и природосъобразен начин на живот. Другото е решаване на проблемите от собствените ни проблеми. Защо ни е толкова енергия, горива, китайски стоки, малотрайни облекла, електроуреди, боклу.ци?!...

71

Анонимен

преди 4 години

На 1 май 1986 г. Алексей Ананенко, Валерий Беспалов и Борис Баранов влизат само с акваланги, без защитно облекло на смъртоносна мисия в басейна под реактора, за да отворят ръчно крановете. Като по чудо, и тримата оцеляват като двама от тях /Ананенко и Беспалов/ през 2018 г. получават орден За мужество степен от украинския президент Петро Порошенко. Централата спира РАБОТА чак през 2000г.???????????

70

Анонимен

преди 4 години

Фукушима я удари земетресиение 9та по Рихтер и 10 метрови вълни цунами. Чернобил го удари комунизмът. Комунизмът удря по-силно, защото 10 пъти повече радиация изтече.

69

Олег

преди 4 години

До Анонимен 76Да се извини Украйна?! Задето нейните тритории са отровени и оставени необитаеми?! Да не би Украйна да е измислила РБМК, да не би Украинска да е била управляващата партия и КГБ? АКо Украйна не беше си върнала ядрените бойни глави на Русия, щях да ви видя с Крим как щяхте да успеете!

68

Анонимен

преди 4 години

Украйна трябва официално да се извини на Света за Чернобил.

67

Олег

преди 4 години

До ЧикънАма проблемът им е, че са прости! Не могат да схванат, че никой не иска да крие Фокушима, щото няма нищо за криене. Не схващат и в разликата - едноти (Фокушима) не им е облъчвало техния генетичен материал, за разлика от другото.