58

Анонимен

преди 5 години

"Той лети", но през 2021 година за пръв път лети! ("ще", но това са вече подробности, важното е, че лети, независимо в кое време)

57

Стамат

преди 5 години

"Той лети"Е това вече е новина. Добра новина :-)

56

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Пушек от 8 мили .... не думай ... толкова страшно ? Ами наземния персонал той къде е бил ? До пушека или по наблизо ?

55

Анонимен

преди 5 години

Eдна от най-смъртоностните самолетни катастрофи е полет 191 на American Airlines от Чикаго. С разбиването си самолетът предизиква стълб от дим и пушек който можел да се види от осем мили разстояние. Всички 271 пътници на борда загиват, плюс двама души от наземния персонал.

54

Анонимен

преди 5 години

Всъщност, забраната е наложена след като първият свръхзвуков самолет "Конкорд" изпълнява полет с близо 100 пътници, повечето от които са бизнесмени, на борда си.Това трябва да е изречение написано от журналист ???????

53

Ааааааа....

преди 5 години

....големият хит на Нелка е в подзаглавието - през 2021-а самолетът не просто ще полети за първи път, а и ще влезе в експлоатация ;)

52

Аз

преди 5 години

Глупости

51

Самолетът лети..

преди 5 години

.. ама ще литне за първи път през 2021...Сега не сме ли края на 2018?Комедия!

50

До 64

преди 5 години

Да това е провал за американците, но да ти падне самолета със цялата търговската делегация закупуваща авиона е нещо уникално.

49

Austin Powers

преди 5 години

Сега като се замисля тези 3600 човека които доброволно са летяли на Ту-144 къде им е бил акъла? Сигурно са били или неинформирани какво им предстои или любители на силни усещания.

48

Austin Powers

преди 5 години

Друг срамен пример от историята на съветското самолетостроение е катастрофата на Сухой- 100 Суперджет през 2012 в Индонезия. Самолета пада заедно със цялата индонезийска делегация участваща във преговорите по закупуването на това съветско чудо на техниката. Загиват 37 човека плюс 8 от екипажа.

47

Анонимен

преди 5 години

"Бърз и тих! Той лети свръхзвуковият самолет на НАСА..." Той лети в прадните надрусани глави на насовците

46

Austin Powers

преди 5 години

Боинг още в края на 60-те години на миналия век се усещат, че свръхзвуковите самолети не могат да са доходоносни поради високия разход на гориво. Те закриват своята програма Boeing 2707 и се концентрират върху развитието на дозвуковия Boeing 747.

45

Анонимен

преди 5 години

До Austin PowersПо време на демонстрационен полет Ту-144 се саморазпада върху главите на хората след като изпада във свредел.По време на демонстрацията на летище Ле-Бурже към Ту-144 се приближава френски Мираж, явно това е била грешка на френските диспечерите които са го пуснали, Ту-144 прави рязка маневри и губи контрол. Загива само екипажа, без пътници, жертви от публиката няма,

44

Парадокс

преди 5 години

Згалавие:Бърз и тих! Той лети свръхзвуковият самолет на НАСАПосле:QueSST ЩЕ полети за първи път през 2021 година и ще развива скромните 1500 км/ч на височина от 17 хил. метра.И кое е истината?!Ако така се борите и с 'руската пропаганда' - тури му пепел!

43

Анонимен

преди 5 години

Конкорд е вторият свърхзвуков пътнически. Първият е руският Ту-144, първият му полет е почти година преди Конкорд, а британците са взаимствали много от Ту-144 във формата.

42

Анонимен

преди 5 години

Всъщност, забраната е наложена след като първият свръхзвуков самолет "Конкорд" изпълнява полет с близо 100 пътници, повечето от които са бизнесмени, на борда си. И защо да му се налага забрана за това че изпълнявал полет с бизнесмени?

41

Анонимен

преди 5 години

Руските атомни пътнически самолети летят с 6000 км/ч при шум 0 децибела и 800 пътници на борда. Путин ги показа на анимация. Аз я видях.

40

Анонимен

преди 5 години

Щом не съветски значи не може да лети. Най-много да пълзи.

39

Austin Powers

преди 5 години

Най-срамната страница от живота на съветското недоразумение Ту-144 е по време на парижкото авиошоу през 1973. По време на демонстрационен полет Ту-144 се саморазпада върху главите на хората след като изпада във свредел. Загива целия екипаж и 8 човека от публиката.