68

Бат Минко

преди 5 години

До АнонименМи ти кат си собственик работи си сам бе що си заревал нали си ного умен и кадърен.Като си имате фирми берете си им грижата.Айде чао докато разбереш че един кадърен инженер във фирматата ти требе и повече от тебе да взема

67

dred

преди 5 години

работна сила има, все още! проблоемът е в обучението, или го няма или е на ниско ниво защото не се инвестира достатъчно време или по-лошия вариант - некомпетенти тренери...и тук става един порочен кръг...*** пример - колко от нас си задават въпроса когат пращат децата си на училище: кой им преподава точно, какво е завършил, каккъв опит има в сферата си и в работата с хора/деца...не, просто си ги поверяваме на сляпо...и ако има късмет има ако не...

66

.

преди 5 години

Тази година имаше новина за бита украинка която дошла да работи на черноморието и като и си поискала заплатата я биха и заплашвахапоказаха го телевизията имаше го и във вестниците и какво нищопосле чакайте пак дойдат

65

Чочо

преди 5 години

Работих 15 г. за бг. бизнеса. Мерси. Да ме гърбят кат животно, за 1000 лв. а на тулупа колата да струва 200 бона и още толко по жени. Сега работя във фабрика в Англия по 9 месеца годишно и 3 месеца почивам в бг, планина, море, леш....и имам стандарт и спестявания забога. Съжалявам, че изгубих 15 г. От живота си в робство, да мисля как да платя тока и да купя нормална храна. На бг. работодателите желая болезнен фалит и неверни жени!

64

Социоаналитик

преди 5 години

Статията ме зарадва. Всичко ще се саморегулира, защото след някоя годинка няма да можете и *** да привлечете с тези смешни заплати, а и за шуро - баджанащината ще забравите, защото с нея спирате стремежа за реализация и самоусъвършенстване на кадрите си. Ама нейсе, късно ще го разберете, когато вече няма да има, кой да ви се върже.

63

работник -безработни

преди 5 години

Мераклии да крадат от държавни поръчки има ,ама балъци да им работят, като роби няма !Тежката ,черна работа трябва да е 2-пъти по-платена от на служителката в НАП ,защото тези хора с кирките няма да доживеят до 65г. да вземат пенсии по 200 лв.Ще работиш арматурист в слънце студ и пек ,клекнал ще си съсипваш здравето и ще ти се хилят и ще ти викат ;ами да беше учил, като че ли си нещо непотребно. Хаиде сега дето сте учили ми кажете от къде пари пари без п-ро ст ац и т е работници.

62

В превод

преди 5 години

До МетоЗаплатите са жалки, защото икономиката е жалка и 50% сива. Икономиката е жалка, защото няма държавност, няма правосъдие + нулева политика за развитие на бизнес и тн. Няма правосъдие, защото няма доблестни съдии, законотворци, прокуратура и полиция. Имаме само милиция от едно време.

61

Гашо

преди 5 години

Сипах си една ракия за хубавата новина. Тъжното е, че има още балъци да им изкарват мерцедесите и разходите за мутреси на т.н. бизнес. Никой не трябва да се хваща да им работи за под 1000 Е. Другото си е робство. Не ми го побира главата, как може да бачкаш за бг работодател за 800 лв. и после да се оплакваш. Ми фащай самолета в Германия и Испания, за същата работа минимум 2000 Е.

60

MM

преди 5 години

В България основно се произвежда корупция и бюрокрация. Принадената стойност не е от производство на нещо. а от търговия и европари, откраднати по разни програми. И понеже собствениците на тези пари не са ги изкарали с труд, те не знаят как да ги управляват и затова ги трупат на влог и всяка година банките отчитат рекордни количества депозити в държава, която нищо не произвежда. Купуваме полски мебели, испански гранитогрес, гръцка дограма, китайски телевизори, турски зеленчуци и пр.

59

44

преди 5 години

Много добър коментар: "1000 лв, ама човек няма никакъв социален живот."Повече от 350 лв. месечно в БГ е напълно безмислено да се дават. Скоро "биг бос" ще разбере за кво иде реч.Проблемът на плебса е в това,че не следва важен ПРИРОДЕН ЗАКОН - "ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА".Тръгнал Петко с 3К заплата на екскурзия. Обикаля Европата. Смях!!! А, тези с <3К? Да ги оплаче човек и в края на месеца да им даде заплата 350лв.

58

Някой

преди 5 години

И по зле ще става, няма страшно... важното е, да сме стабилни, и децата на бизнесмените да са в чужбина. Всички знаем, че това не е процес започнал от вчера, но ми е супер смешно, като почнат сега да се правят на изненадани.

57

Анонимен

преди 5 години

Предлагам всички тези лоши работодатели да бъдат натикани по затворите и на тяхно място да бъдат издигнати най бедните работници за да тръгнат нещата в тая държава най накрая.

56

до 56

преди 5 години

1000 лв, ама човек няма никакъв социален живот. Там няма театър, опера, кино...за това може да стигат и то само ако имаш двор/ градина и собствено произвоство за зарзават :) Иначе не стигат за семейство с две деца, факт :)

55

Тъпанар

преди 5 години

Хайде, хайде. Истината е, че 80% от частните работодатели са фирми приближени на управляващите или техни, представени от подставени лица като братчед, жената на братчеда, шурето и прочее. Точно тези фирми си позволяват да осигуряват хората си на 4 часа на минимална, да им дават заплатите с половин година закъснение и да не си плащат данъците. Закони за тях няма. Я аз да направя тия хватки в моята фирма и ще ме скъсат от глоби и данъчни проверки

54

Анонимен

преди 5 години

Абе оставете хората да бера ягоди в Англия... кой е балък да работи цяла годин, па и да мисли........

53

до Че

преди 5 години

Да знаеш, живота в провинцията не е по-евтин от живота в столицата. Спрете с тази заблуда. Говорим за семейство с деца- пак са разходи за битовизми, за учебни заведения, за медицинско обслужване...Да, по- ниски са цените в заведенията, но всичко друго е по- скъпо дори, защото няма конкуренция. Там например има 1 голям супер и това е, а тук кеф ти Лидл, кеф ти Била, Кауфланд...и цените се саморегулират, а там нямаш избор. Така че като цяло живота е по- скъп в провинцията.

52

от CидниАавcтралияя

преди 5 години

че как да няма веее, границите са отворени, както за работници така и за работодатели. Възползвайте се от върховното си право, свободата и се огледайте за някой французин германец холандец, Аз от Австралия ли трябва да дойда да върша и ваща работа е?

51

Анонимен

преди 5 години

Аз пък се чудя какво се произвежда в тази нашата страна, че някой и работници да търси. Няма български автомобили. Телевизори, компютри, телефони също няма. В хранителните магазини почти всичко вносно. Зеленчуци внос от съседите. И те така парите си изтичат между пръстите и за нас остава само преобладаващия среден.

50

театърът на абсурда

преди 5 години

"В момента у нас има голяма заетост и бизнесът плаща заплати. Въпросът е, че започват да отказват договори и нови поръчки, защото няма кой да работи", каза Караниколов.Бизнесът плаща заплати ... това е някаква нова шега ! Но първи април е далече .А цялото изказване - трябва да влезе в учебниците по икономика , като нещо абсурдно !

49

Че Гевара

преди 5 години

При заплати от над 1000 лева ,за осем часов работен ден и то за провинцията, проблемът бързо ще се реши .