123

Анонимен

преди 6 години

Потреблението на основните хранителни продукти при соца на глава от населението е било ПОВЕЧЕ, отколкото при евроатлантизма и демокрацията където няма дефицит на стоки и магазините са пълни, но народа нещо не купува...странно...

122

Циник до Всеволод 2

преди 6 години

ТЕ КОМУНИСТИТЕ - НИ НАПРАВИХА - ТОВА КОЕТО СМЕ ДНЕС! ИЗОСТАНАЛА, НЕКОНКУРЕНТНОСПОСОБНА ПРОВИНЦИЯ...НЕСЪУМЯВАЩА ДА ПРЕСКОЧИ СМЕШНИТЕ 70 ГОДИНИ - ГИБЕЛЕН КОМУНИЗЪМ!ГРАДОВЕ - ДЪРЖАВИ КАТО ХОНГ-КОНГ СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД НАС!И ПО СТАНДАРТ НА ЖИВОТА, И ПО ДОХОДИ, И ПО СТАБИЛНОСТ, И ПО НАСЕЛЕНИЕ ..ЗА ТЕХНОЛОГИИ - ДА НЕ ГОВОРИМ!!!

121

Циник до Всеволод

преди 6 години

Никъде не видях отговор на поставения от мен Въпрос?Защо Швейцария е Швейцария - без Маркс и Енгелс...а България...Румъния...и останалия соц.лагер са koчини?Не ми говори за времето на Тошо!И до днес - 99% от селата в България - нямат канализация! Ела виж немско село в Бавария - и го сравни с нашите от соца - кирпичените варосани къщи - още се слягат под проливни дъждове!1.20лв. човекочас в ТКЗСто, и крадене като за последно! Комунистическа пропаганда тръгнал да ми прави! ТЕ! КОМУНИСТИТЕ НИ

120

Анонимен

преди 6 години

До АнонименТцъ, Исландия е по добре от Дания.

119

Анонимен

преди 6 години

Преди 89та имаше гарантирана работа за всеки с която човек можеше да живее спокойно и да си покрива всички разходи без ни най-малко да се тормози и измъчва как ще плати парното и дали ще има пари да купи храна за децата си. Хората ходеха на работа и бяха сигурни, че резултатите от техният труд ще се използват за благото на обществото и няма да отидат в джобовете чорбаджията за джипове, вили, и 14 годишни манекенки от агенциите за секс оргии на яхтата.

118

Анонимен

преди 6 години

До 109 Дания е нещо като. Гърция. Но имат късмета , че граничат с Германия И много германски фирми им държат над 80% от икономиката с инвестиции като MAN В ЗЕМЕДЕЛИЕТО ЧУЖДЕНЦИ им работят а датчаните се водят пройзводители.но с немска техника.

117

Анонимен

преди 6 години

Търся прясно българско агнешко месо, пазарът ми предлага замразено от Нова Зенландия. Викам защо така бе друже, а той ми отговаря такъв е пазарният принцип. Викам ама нали търсене и предлагане, аз търся, ама ти не ми предлагаш, не е честно, а пазарът ми вика нищо не разбираш от пазарна икономика, ти си камунизд от закостенелите, бетонова глава и пр.

116

Анонимен

преди 6 години

Преди 89та бяхме покорни на СССР и в замяна получавахме гаранция за националната сигурност, нефт, газ, и Русия изкупуваше българските стоки.Днес пак сме покорни и в замяна получаваме правото да мием улиците на Запад, да не произвеждаме нищо и всичко да се внася и миячите на запад да пращат пари на близките си в България да купуват вносни западни стоки.

115

Анонимен

преди 6 години

За да видите капитализъм - започнете работа за голяма международна фирма - човек се чувства като просто гайка в машината.

114

Анонимен

преди 6 години

До АнонименА какво ще кажеш за ОАЕ и Дубай?

113

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 111По времето на соца имаше Кореком за другарите, те ходеха да обядват и вечерят БЕЗПЛАТНО в специален ресторант в хотел Рила в София, имаше и показни магазини където народът плебей можеше да види невиждано чудо като банани за половин заплата.Ай с.....

112

Анонимен

преди 6 години

Норвегия е добре, защото еврейски батальони верни на Хитлер. Побеждават и отблъскват в жестоки сражения армията на Сталин. Така запазват територията си от социализма и влиянието от СССР.

111

Анонимен

преди 6 години

70-те и 80-те демократична Южна Корея която вече 30 години под американско партньорство е по-зле от България в която вече 30 години има социализъм, тогава те дори телевизори не са произвеждали а България произвежда още от 50те години телевизири. Много по напред сме били от Южна Корея? А какво щеше да бъде днес ако социализмът беше останал?

110

Анонимен

преди 6 години

Ще пиша на пазарната икономика да ми предложи български чесън вместо китайски комунистически такъв. Но не и знам адреса! Моля, помогнете!

109

Анонимен

преди 6 години

До *** до ВсеволодНужник - може би Братислава и Словакия като цяло и Полша. Бившото ГДР е доста добре.

108

Анонимен

преди 6 години

До АнонименА какво ще кажеш за Тайланд и Сингапур?

107

У нас крадат

преди 6 години

Да напомним формулата з а просперитет пари стока пари прим..У нас престъпници на власт ограбват милиарди годишно от народа и ги перат само за ненужни нагло корупционни цели.Капитализма просперира благодарение на достойно заплащане на милиони трудещи се ,обезпечаващи принадена стойност на капиталистите..Сега нагли престъпници маскирани като Еврокомунисти/социалисти и подобно/грабят до 20% допълнително чрез нагло престъпен ДДС.

106

Анонимен

преди 6 години

По времето на соца в магазините се продаваха сирене и кашкавал от мляко и месо от месо.

105

Чудесата на пазара

преди 6 години

Пазарният принцип - що е то, яде ли се? При соца на пазара Георги Кирков се намираха много по-евтини и висококачествени храни отколкото днес на Женския пазар. Пазарно чудо или просто при соца имаше свръхефективен пазарен принцип?

104

Анонимен

преди 6 години

До *** до ВсеволодА какво ще кажеш за Дания и Норвегия - капиталистически страни със социалистически елементи?