44

Анонимен

преди 6 години

При така омразният ви комунизъм всеки имаше парно, храна, безплатно образование, здравеопазване и гарантирани поне 2 почивки в годината на символични цени.Ама нямахте банани и тоалетна хартия и затова бутнахте комунзима.Живейте сега в Тиквонизъм и ми ... дедовия.

43

до 41

преди 6 години

Лъжльо, по времето на соца парното на месец за тристаен апартамент беше от порядъка на 6-7 лв. И най-бедните можеха да си го позволят. А за охлаждане отваряха прозорците.

42

Един българин

преди 6 години

До: номер 32 (seira)Съветвам те преди да напишеш нещо първо да се образоваш и да проучиш какви са фактите защото иначе можеш да пишеш до безкрай това което ти е на сърцето (то не че е лошо), но без да кажеш нищо вярно и смислено.Аз, като живял по времето на комунизма знам много добре какво беше така че не се нуждая от обяснения "как съм бил живял", защото още не ме е хванала старческата деменция и помня!А си беше комунизъм, или РСО каквото беше официалното му название.

41

Един българин

преди 6 години

До: номер 28Ами аз също преди да дойде "демокрацията" винаги съм се топлил на една нафтова печка която се пускаше само сутрин, като трябваше да ставам за училище, а нощно време се завивахме с дебели юргани и така бяхме.И сме живи. Още.

40

Анонимен

преди 6 години

Много хитри теа софиянчета бе. Искат да се топлят пък някой друг да им плаща топлото.

39

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че единственият работещ вариант е този, който беше до 1989-та година. Тогава услугата беше друга, а плащането беше според отопляемата кубатура. Услугата тогава беше да се достига определена темература в различните помещения без значение дали са южни или северни, вътрешни или ъглови за сградата и без значение от етажа. Едно връщане към този начин в крайна сметка ще доведе до по-малки суми за плащане и по-топло в сградата като цяло.

38

До 37

преди 6 години

Нещо доста си се объркал. Котелът в мазето пак ще доведе до една сума за плащане от всички в блока, точно както е при Топлофикация. И пак по същият начин ще има разправии как сумата за плащане да се разпредели по отделните апратменти - някои пак ще искат да ползват и да не плащат, както е сега. Други пак ще крадат от съседите си, както е сега и на практика ще има само допълнителни грижи, без никаква полза.

37

Анонимен

преди 6 години

Ами така ще е. Един локален котел в мазата би променил коренно нещата, но няма кой да се организира. А дори да се организира все ще се намери някой "тарикат" дето ще обещае че ще си плати дяла, но няма да го направи или пък някоя полу-побъркана баба да блокира процеса

36

Парното

преди 6 години

Имах едни познати, които много пищяха от Топлофикация, дотолкова, че накрая живеещите в блока им се отказаха от Топлофикация и започнаха да се топлят по други начини. Оказа се, че само след две зими, те направиха пътека до Топлофикация с молба отново да им пуснат парното. Защо е така, всеки с малко ум сам може да си отговори. Едни други мои хора си купиха жилище в нов блок без парно, с климатици. При първите малко по-ниски температури, почти целия блок се изнесоха при роднини, където има парно.

35

от инфо до новоинфо

преди 6 години

Отдавна не живеем в София и целият вход има само топла вода с чисто нови изолирани ППТръби и никой не ползва парно-само топлата вода. Всеки етаж се спасява поединично- имаме и горящи дърва. Ние решихме, да бъдат младежите на ток-ако има проблем-ще ни дойдат на гости за ден два ....при краен случай така да се каже..

34

Истината

преди 6 години

Истината е, че това е поредната манипулативно написана новина. Топлофикация в случая няма нищо общо. Топлофикация си иска винаги една и съща сума, според това колко е ползвано, а как тази сума се разпределя за плащане по отделните жилища, не е работа на Топлофикация. Обикновено това е работа на фирмата избрана от собствениците за топлинен счетоводител и фирмата го прави по избраната от собствениците методика. Това може и да е Топлофикация в ролята на топлинен счетоводител, но обикновено не са.

33

3M

преди 6 години

Закрийте топлофЕкация!

32

seira

преди 6 години

До Един българин 26:АКО ЗА ТЕБ "ТОШОВОТО ВРЕМЕ" ИМА НЕЩО ОБЩО С КОМУНИЗМА, ЗНАЧИ НЕ РАЗБИРАШ СВЕТА В КОЙТО ЖИВЕЕШ!!

31

Обективен

преди 6 години

Сметките като обща сума са същите, а има друг начин на разпределение на сумата за плащане, който очевидно е по-справедлив. Разбира се, тези, които трябва да платят повече мрънкат, а не мрънкаха, когато плащаха по-малко отколкото трябва. Иначе е ясно - който не иска парно, живее в блок без парно, т.е. или всички от блока се отказват от парното или просто жилището им е в блок без парно. Разбира се, всички, които най-много мрънкат, че не ползвали парно, а плащали, искат да са в блок с парно.

30

Анонимен

преди 6 години

Отоплението с ТЕЦ е удобно и не виждам защо да се отказваме от него, вместо да се вземат мерки и да се спре с безнаказаните манипулации от страна на дружеството. По тази логика следва да се откажем и от ВИК ли?Но, както всичко останало и това е лост за ограбване и вместо да се борим с тези монополисти поотделно, трябва да накараме държавата да работи за нас! Иначе ....OFF!

29

Анонимен

преди 6 години

И кво плачат тия - то ако ти минават 4 тръби през апартамента и ако са поне 3/4 " просто нямаш нужда от радиатори. Те топлят колкото един радиатор с 8 ребра, дори поваче.Тарикатчета.

28

Анонимен

преди 6 години

Не разбирам проблема.Никога не сме имали топлофикация и гарантирана топлинка.Едно време се топлехме на едно котле на дърва, на въглища, а сега на климатици.И оцеляваме. Зимата 4чл сем., плащаме 250лв ток. Ако на вас ви е по-евтино-трайкайте си. Ако не-На топлофикация може да им сложите една майна, да се разкачите целия блок и да си събират таксите от полето където са им загубите.

27

Novo info

преди 6 години

До инфоA kogato sysedite sprat i te parnoto i veche ne te toplqt trybitete, kakvo shte tvyrdhish - che pak plashtash tolkova ili doktora ti e kazal da stoish na studeno. Aman ot "nature sofianci" deto cql jivot sa sviknali da ne plashtat.

26

Един българин

преди 6 години

До: инфо (номер 16)Ами ето на - за кой ли пореден път виждаме доказателство че всичко се дължи на гнилия комунизъм, 45 години бяха достатъчни да ни разрушат държавата - от 1944 г. до 1989 г.Затова чудно ли е че народът масово плаче "колко било хубаво при Тодор Живков", когато парното струваше стотинки и си отваряхме прозорците през зимата да се охладим?Еми, точно затова не бяха изолирани панелките и сега ще плащаме освен ако не си платим за качествена изолация. И не е само този проблем!

25

Анонимен

преди 6 години

Собственик на Столичната Топлофикация като Общинско дружество са ГЕРБ, в частност Йорданка Фандъкова като кмет на София.Паричките ви отиват в черната каса на ГЕРБ, ама вие явно сте си доволни щом продължавате да ги избирате.