111

Анонимен

преди 6 години

кадърните хора избягаха защото заплатите са ниски. никой човек с два езика който що-годе може да се оправя с компютър, няма да стои за 460 лева, като може да отиде в чужбина и да работи за 3000 евро и нагоре.

110

Анонимен

преди 6 години

и как се финансират? голяма част от тези академии се финансират от ДЪРЖАВАТА. няма академия в света където държавата по някакъв начин да не е представена. - в колок процентно съотношение е друг въпрос. Впрочем любипитен съм защо никой не поставя въпроса за съществуването на Академия на МВр, при положение че МВр е много по-куха структура от БАН с над 1 милиард бюджет, а критиуваме БАн, който дава под 100 милиона за наука, разделено на 60 института?

109

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 109 Браво за изкрения коментар . Навремето един Чехски професор беше в захарните заводи в гр. Горна Оряховица и каза , че трябва да се подобри двойно рандемана . При това предложение ние му казахме , стани Директор на завода и го направи . Той отговори , че е научен работник . Ето това е ползата на т.н. учени от БАН .

108

истина е

преди 6 години

Кадърните учени избягаха отдавна от *** ,а тук останаха само пунтьорите !!

107

Анонимен

преди 6 години

Веднаж БАН го спаси баба Меркел - подръпна ушенцето на Боцко и му нареди да не закрива БАН. Това го знам с по-голяма сигурност от това, че днес е четвъртък! На нея ситуацията й е разказал един, който се обръща към нея с "Медхен!". А БАН е лакомо парче - такива имоти има в София и страната, че на всеки властник му се завива главата! Но докато някога акад. Даки Йорданов спаси Беглика от местните партайгеносета, отивайки при по-висши такива, днешните управници могат да си правят каквото си искат!

106

до 98

преди 6 години

Какви глупости по-точно говоря ? Не казвам, че в другите държави не съществуват академии, а че изпълняват различна фунцкия. Да вметна, че Макс Планк е институт с нестопанска цел, а под "кралската академия", вероятно имате предвид "Британското кралско и научно дружество" и тяхната функция е точно тази, която описах, а не създаване на наука...Междувпрочем може да погледнете и по колко души работят в тях и как се финансират...Продължавам да тъврдя, че ни трябва серизона реформа!

105

Калеко Алеко

преди 6 години

До До Калеко Алеко ..... Върви и ти да палиш знамето на ЕС, товарищ ... и прочети "Мъртвите Сибирски Полета" и "Как се каляваше стоманата" преди да напишеш дисертацията си на тема: "Що е то постсъвеЦка демокрация и има ли тя почва у нас ..." ... !!!

104

Анонимен

преди 6 години

Т.н. институти към БАН са свърталище на некадърни и мързеливи хора. Всяка сериозна чуждестрана фирма търси инженери и висшисти от целия спектър на науката , като заплатите са около 3000 лв. Въпроса ми е защо стоиш за 700 лв. в БАН . Отговора е ясен .Апропо аз лично съм работил в такъв институт и след няма и година напуснах . Такъв мързел може да те разболее .

103

БСП=ДПС=Евророма

преди 6 години

До 88 До БСП=ДПС=ЕвроромаНе е научен продукт, а ИМИТАЦИЯ. Иначе не биха смъркали сополи като вас, чакайки пари от бюджета. ТОТАЛНА РЕОРГАНИЗАЦИЯ за това убежище на имитатори още от татово време! А познавам системата много по-добре, отколкото някой форумен (недо)учЕн може да предположи :- ))

102

БАН ДА знаят

преди 6 години

ИМитацията на Демокрация се прави с пси активни наркоспец добавки тровещи милиони вкл чрез хляб бора безалкохолни тн лекарства/на наркоманията/ псевдо кисели млека и сирене приготвени от вносни сурогати..Вече отровените се ЦАКАТ С ПСИ АКТИВНИ КЛИПОВЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ..НАрода се трови з а по сигурно с ударни ликвидационни дози ХЛОР Токсични препарати подавани вместо питейна вода вкл бутилирани като уж"минерална вода".

101

БАН ДА знаят

преди 6 години

Нагли престъпници на власт след 1989 година от заплати пенсии и помощи за безработни и раждане и отглеждане на здрави деца вкл БЪлгари не могат да крада десетки милиарди..Затова плащат на подставени на власт доказано престъпни групировки маскирани като партии.Милиардите с е крадат през ОПеративни програми към министерства и ведомства и през еврофондове.ЗА БЪлгарски експерти и учени пари НЕ ДАВАТ

100

Анонимен

преди 6 години

Бойко вместо да намалява парите на БАН да намали парите на депутатите по 1 лев, а не да убива партиите извън парламента, за да няма опозиция.

99

Коцо

преди 6 години

Дайте им финансиране, може половината бюджет да им дадете....Все пак говорим за академия на науките, в която учен съвсем сериозно заяви, че контактува с извънземни, като това обиколи вестниците в цяла Европа.

98

До Калеко Алеко

преди 6 години

Нормално е човек, който спокойно пише " феоТдални старци" да има мащабна визия за реформа в науката - интелигентността на такова лице е повече от гарантирана, чело е "Винету". Два пъти.

97

Анонимен

преди 6 години

всички знаем къде е истината - Бойко исак БАН да се разтури, за да прилапа имотите й.В годината 2010 когато БАн реализираха европроекти за 410 милиона, ИГнатов ги "замрази", защото парите не минаваха през Министерството на образованието,а се отпускаха направо през ЕС и нямаше как да ги "лапне".

96

Анонимен

преди 6 години

първо - с тези 0,8 процента Герб доказват че не изпълняват предписанията на ЕК.ЕК настояват париет за наука да на най-голям приоритет. досега трябавше да са 3,2 процента и да СЕ УВЕЛИЧАВАТ.но всички знаем че Герб не са европейци. те са клонинг на БКП.второ - как някой определя дали в БАН са мързеливи или не са мързеливи учените, когато дори НАСА ги похвали, че работи с техни проекти?Ако е за мързел - да закрием Парламента, там един свестен депутат няма!

95

Анонимен

преди 6 години

Искат си парите за "задълбочения" анализ за АЕЦ Белене!

94

до 73

преди 6 години

говорите глупости. Няма държава в света в която да не същестува академия. Кралска академия в Британия, Макс Планк в Германия и сума ти други държави имат академии. някои държави даже имат по няколко академии. ОСвен това в България има Академия на МВР и Академия на артистите - странно как за тях не се говори чеса остарели? Академията на МВр е къде по-"затворена" от тази на БАН.

93

Анонимен

преди 6 години

и 0.8% от бюджета им е прекалено за тея мързеливи недоразумения на човешката природа

92

Анонимен

преди 6 години

Значи ДЪРЖАВАТА може да дава пари на ЧАСТНИТЕ универстити, БНТ може да РЕКЛАМИ, въпреки че се храни с наши пари, но БАн която създава наука вместо да й се увелиич бюджета, й се намалява. За сравнение - според ЕС за наука и образование трябав да имаме бюджет който е 3,2 процента, а ние до тази година отделяхме 0,8 процента и сме на последно място в ЕС по този показател.