15

ум не се купува

преди 6 години

Тези, които искат да се премахне класа, не са работили никога и не знаят смисъла на "Клас прослужено време". За работодателите всичко е САМО ПАРИ и експлоатация. Всеки т.н.работодател, който иска да премахне класа или е парашутист или много ***. Колективен трудов договор има, когато има синдикати, а не група на повикване /неработещи, но синдикати/,използвани за узаконяване на далавери.

14

до работодател

преди 6 години

Като дойде Народен Сдд 2, ше виснеш на въжето, обграден от цялата си рода, също окачена с примка, историята помни какво се е случило на негодници като теб.

13

Анонимен

преди 6 години

хем ревът, че няма кой да работи, хем искат да махнат класа, а сме с най-ниските заплати в цяла Европа.Да ви **на бизнесмените, вместо да искате държавата да ви осигурява квалифицирани работници от Бангладеш за 100 долара месечно, преместете си "велики" бизнеси в Бангладеш.

12

Анонимен

преди 6 години

За някой държавни професии ако не е този клас, няма да можете да намерите кадри, ще си сменят професията с по-платена след няколко години.

11

Анонимен

преди 6 години

Класът за прослужено време е несправедливост, която следва да се премахне! Такава презумпция, че петдесет годишния ще работи повече от 35 годишния няма! Заплатата трябва да бъде според конкретния принос, а не на база възраст.

10

Чиновник

преди 6 години

До РаботодателСлед като не искаш да плащаш реални заплати, събирай си партакешите и отиди на място, където хората са съгласни да ти работят без пари. Там си премести "бизнеса". А тук, ние ще оправим и без теб и такива като теб. В икономиката не остават празни пространства и на твоето място ще дойде друг, който може да плаща реалните заплати.

9

Анонимен

преди 6 години

Защо тогава не постъпват като европейците и в трудовите договори да вписват на колко месеца с колко процента ще се вдига заплатата, а седнали да се пенят за клас прослужено време, който е минимален. Обикновенно се забелязва, че дългогодишните служители са с по ниско заплащане от новопостъпилите и това с класа не е проблем. След като няма значение опита, тогава да махнат и изискването за заемане длъжност да има опит примерно 5 години.

8

Анонимен

преди 6 години

"тъй като в никоя друга страна по света държавата не определя къде какъв клас да има."ТО И В НИКОЯ ДРУГА СТРАНА НА РАБОТНИЦИТЕ НЕ СА ЗАПЛАЩА ПОДИГРАВАТЕЛНА ЗАПЛАТКА В РАЗМЕР НА 150-200 ЕВРО, НАРОДЕН СЪД 2 ЗА ТЕЗИ, КОИТО СА ДАЛИ ИДЕЯТА!

7

Анонимен

преди 6 години

Класа прослужено време го премахнаха за държавните служители, но за депутатите си стои и си вземат едни сериозни надбавки върху големите заплати. Всички в страната се пенсионират по един закон, с максимум на пенсията, независимо от осигуровките, които са внасяли, но за едни висши политици това не важи и за тях няма максимум на пенсията. Всички в България се пазят от една неработеща полициция, но политиците си имат добре платена гвардия НСО. Докога ще ни правят на *** - тук има кастово делене.

6

Анонимен

преди 6 години

Така става когато комунистите станат капиталисти и започнат да строят капитализъм!

5

Анонимен

преди 6 години

Въпросът днес е: Какво да правя когато остана без работа! А този момент ще дойде за много хора в близко време!

4

Анонимен

преди 6 години

Махайте всичко което ни дава Някакви доходи.То е Ясно че тука ни Смачкаха Робовладелците.

3

Анонимен

преди 6 години

Бг работодателите отново искат да намалят заплатите, че сега плащат крупни 300-400 лева на робите си, жал ми е за хората в провинцията най - вече, които биват експлоатирани от тези съвременни еничари, по турско робство поробителите ни не са стягали толкова много примката колкото бг работодателите! За БГ рабботодател НЕ трябва НИКОГА да се работи - почва се или за чуждестранна компания... или ТЕРМИНАЛ 2! Няма друго решение!

2

Анонимен

преди 6 години

Тези работодатели вместо да се срамуват от това, колко пари дават почват да спорятза добавката прослужено време.

1

Иван Пешев

преди 6 години

На Васил Велев като не му харесва да лови пътя, и журналистите да престанат тези *** да ги канят сами , що не викнете някой с 20 години реален трудов стаж да му опонира на този гал фон , все сам го викате да си изпее тъпните и журналиста да кима разбиращо с глава.