16

художника

преди 7 години

Едно време работех в една бригада заварчици. Бях най-младия и често закъснявах в началото. Обаче бригадира беше измислил едни правила, които само за месец и без да ме наказват, ме отучиха да закъснявам, че дори и да не идвам на работа.А начина бе следният:10мин. - 2лв. ; 30мин. 5лв. ;половин ден - половината надница и т.н. В края на месеца се събираха парите и се правеше банкет на гърба на закъснелите. Ей така ме отказа да закъснявам, без това да стига до ушите на началниците.

15

Анонимен

преди 7 години

На всеки може да се случи да закъснее. Няма смисъл шефовете да се заяждам за закъснение до няколко минути - около 10

14

Класика в жанра

преди 7 години

Ало, шефката ти прекъсва болничния, понеже с брат й и снахата са на почивка.

13

Румби

преди 7 години

Що за простотия е последната санкция? Шефът ми разполага с цялото ми време, но в работно време, в почивните дни - няма право. Като са толкова прозападно ориентирани, що не вземат пример от Франция, където със закон забраниха дори изпращането на мейли на подчинените в извънработно време.

12

SA

преди 7 години

Във Франция,например,забраняват разговорите през почивните дни,а тук ГЛОБЯВЯТ!Селяндурщина!!

11

Анонимен

преди 7 години

Тези от бюджета няма издържат един ден, при частника и в чужбина. Пред монитора са велики. Но, определено за работа, хич ги няма. Дай на мързеливия трибуна да те научи на акъл. Хах.. Мързеливци! Мързела не се толерира.

10

unknownID

преди 7 години

А за тея "пичове" от парламента, дето от 240 зорлен отиват 121 към 10.30 за кворум, важат ли правилата по кодекса? Тоест, при системно закъсняване и неявяване, има ли забележка, предупреждение за уволнение и прекратяване на договора? Или както е написано в статията: "Така всеки явил се в офиса час след началото на работния ден поне 3 дни в рамките на един месец може да се окаже безработен"

9

Aнонимен

преди 7 години

А, добро утро. Ама хората не само, че не се противят да ги осигуряват на минималното и да им дават парите под масата, ами чак се и бутат, ако може да излъжат държавата и да спестят някой лев, другите балъци да плащат, пък после защо шефа ми дава колкото му скимне и няма пари за пенсии....Защо ли?!

8

Киро Кюмюря

преди 7 години

то пикадили има ли още?

7

м даа

преди 7 години

Ако имаш 3-*** работника и всеки закъснее 2 пъти в месеца не се забелязва, но ако си в Пикадили и от 20 работника всеки ден има 2-3ма дето закъсняват, започва да дразни, не само шефа, а и колегите и те започват да губят мотвация....

6

Анонимен

преди 7 години

При частника не е ок да закъснваш, защото всяко закъснение е за сметка на колегите. Не се толерира.

5

Петър

преди 7 години

Еми така е. Ако заплатите на всички се плащат по банков път, а не под масата всичко ще си дойде на мястото. Да видим тогава как ще удържат от служителите

4

Анонимен

преди 7 години

В кодекса на труда. Що е това? Наръчник за трудоваци. При часниците всичко се заплаща на час. И никакъв кодекс не важи. Други са правилата. Дали ще си дадеш от заплата.., и ще вземеш йогато си дал от себе си. А не кодекс на ленивеца. Хах.. Що са тез наръчници. Никому не нужни.

3

Анонимен

преди 7 години

Туй в бюджета ли е? Щот там почиват вместо 1час законово. Два часа и отгоре. И кой ще работи в даден момент, ако уволнят всички. Всички закъсняват, човешко е. В частния сектор е трудно да се намерят хора да работят. А и смяната на персонал не е ок за частника.

2

?!

преди 7 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

1

на баба ти фърчилото

преди 7 години

тоя адвокат да си прочете кодекса пак. 1, 2, 60, 120 мин са все закъснение