107

Анонимен

преди 7 години

S moje vie ministri deputati da vsimste tlsdti saplati da jadete piete bes da pladchtate schofiorivi vodat s djipive ohrani dezata vi gi vodat na u4ilischte s darjavni koli slugi imate i tiva bg narid go plaachta ne vi e sram 300 lv. Pensia da ne dadete na horata s 4o g staj bolni dtari hora na studa gi darjite bes lekarstva no gospod vi gleda vie deto uj varvste i se kradtite v psrlamenta i zarkvite vie besbojnizi. Milioneri ste no drebni bolni du6i ste

106

До 125

преди 7 години

Може. Това е един вид закъсняла справедливост, според разбиранията на тези, които съсипаха държавата.Фамилиите, за които ти говориш, цял живот за лежане и еане са получавали поне двойно повече пари от онези, които работят, осигуряват се и плащат данъци. Взимали са тези грешни пари под формата на соц. помощи и надбавки за цели глутници деца, за които не са полагали почти никакви грижи.И сега управниците ни решават, че най-после трябва да ни изравнят по пенсионерски доходи така, както ти пишеш

105

Анонимен

преди 7 години

***, просто стани афганоппиттек. Скъсах си личната карта, и казвай, че си от Пакистан. Ще ти броят ежемесечно по 1200 лв и си ти.

104

Анонимен

преди 7 години

Кога ще проверят и ревизират тези инвалидни пенсии? Цели фамилии с астма. И децата им също. Крадат от честно трудещите се хора. Как може с 40 години стаж и с 0 /НУЛА/ години стаж да са с еднаква пенсия?

103

72г.старец

преди 7 години

Все пак може ли Боичо да обясни какво стана с онези 16милиарда заем които взе и къде отидоха мамкамуууууу?На Орешарски не разрешиха милиард и половина да вземе.Боиковистите организираха тогава демонстрации че щял да фалира държавата.Те обаче безсрамниците вземаха 16милиарда.Къде са сега тези16милиарда пита аз и съответно и българските граждани.Видя дебелия и намери смешен повод да се исухли от управлението със смешният си МС.Да се смее ли човек или да плаче

102

Анонимен

преди 7 години

Моята пенсия е 720лв. Искам ако направят минималната 300 да увеличат пропорционално и моята със същият процент.

101

Циник до 122

преди 7 години

Хубаво....забравил си да споменеш, че е ЕЖЕГОДИШНА! И сега една проста сметка - ако имаме ЖИВИ 2.5 милиона пенсионери..в което се съмнявам - какво може да направи правителството за тях за 12 мес. Всяка година с 200 000 000???? *** не - за афгано*питеците отиват, че и не стигат!

100

Анонимен

преди 7 години

До ЦиникСложили са ти два минуса.Единият е ясно от кого е - тук има един, който се грижи да слага минуси на всеки коментар, към всяка статия. Не знам дали изобщо ги чете.Другият сигурно е или депутат, или член на депутатско семейство. Иска му се мандатът на това Народно събрание да бъде изкаран докрай, та да не се налага да се отдръпва от кацата с меда. Затова не му е приятно да бъдат критикувани депутатите.

99

До 115

преди 7 години

Но предложих и преизчисляване на останалите пенсии.Никой не би предложил социалната пенсията на онзи, който никога не е работил, да стане 300 лв, а човек с 40 г. реален трудов стаж да остане с 200 лв. Затова са нужни повече пари, но ако има добра воля, ще ги осигурят.

98

соцялно слаб депутат

преди 7 години

Няма аванта,пари няма,трябва нови лимузини да се купуват.

97

Циник до 118

преди 7 години

...чул си..ама не си разбрал! Мислиш ли, че България не плаща вноска в ЕС? Познай от кого ги взимат - и на кого ги дават!

96

Анонимен

преди 7 години

До ЦиникЗа афганистанците парите са от ЕС, а не от бюджета.

95

Циник до 115

преди 7 години

....или някой "афгано*питеколюбец"

94

Анонимен

преди 7 години

До АнонименЛошото е, че предложиха да се вдигне само минималната пенсия, а не и останалите!!!!!

93

Циник

преди 7 години

Вижте предния ми коментар, моля! И може ли някой да ми обясни какво е това жиОтно дето ми е сложило червена ръчичка! За мен ще остане мистерия - какви са тези соц*иопати за които бялото е черно...и обратно! М*ършо като си ми сложил червена ръчичка - поне да беше написал с какво в коментара ми - не си съгласен?!!!

92

До 93

преди 7 години

Плащал съм ,имаше натрупани средства за 60 години напред ! Окрадоха ги чети ,,бивол,, ако не друго! Има и подробности!

91

жител

преди 7 години

По-справедливо е да се увеличат всички пенсии с еднакъв процент, а не само най-ниските.

90

НА ПРОТЕСТ!

преди 7 години

Народът трябва да излезе на масови протести. Има хора, които вегитират. Снащи бях в аптека, където на пенсионерка не й даваха един блистер асперин.За цяла нутия жената нямаше пари. Ама това сви ня та Лиляна Павлова и псевдо министъра на финансиите Горанов знае ли;ами всичките тези 240, които са на наша хранилка из ча дия. Да се махат - до един.

89

До До 93

преди 7 години

Точно така е.Не е виновен работещият за това, че някой му прибира задължителните осигуровки, но не гарантира, че след 15-20 години от такава пенсия ще може да се живее.Човек носи отговорност само за решението да си внася допълнителни осигуровки, а също и за това колко пари ще спести и как ще ги вложи, за да не зависи след време само от пенсията си.Когато държавата те задължава да правиш нещо /в случая - задължителни осигуровки/,и тя носи отговорност! Особено пък ако е разполагала с парите ти

88

Циник

преди 7 години

Каква изненада....за българските пенсионери 300 лв. са много....ама за афга*нопитеците 1000 са малко! Машалла на "НАРОДНИТЕ" ни представители маат депутатски кюфтета...с депутатски заплати....и депутатски пенсии! Машалла....аферим....и пак машалла!