76

|V|art!n

преди 7 години

Независим журналист, ами те инвестиционните банкери които правят най-големите пари какво точно допринасят за обществото? Те дори пречат на обществото и пак изкарват милиони на месец. Просто системата така е устроена, че трябва да имаш късмет, контакти и каризма за да правиш пари. Винаги ще я има масата, която ще бъде грабена и използвана, винаги докато вирее този див капитализъм. Не ми харесва, но пък правя доста пари. Жал ми е за хората обаче, понеже и идея си нямат как ги грабят отгоре.

75

В.

преди 7 години

Скъпи колеги програмисти. В този бранш съм от доста отдавна и затова познавам цикличността му. В момента има ново поколение софтуер - облачни и мобилни услуги и затова се плаща за ноу-хау. След някоя година вече това ноу-хау ще е познато на два пъти повече хора и няма да е интересно. За справка - през 1999 в Щатите не достигаха близо 3 млн. програмисти. През 2001 имаше 1 млн безработни такива. Имаше и филм по Дискъвъри. За добро или лошо имах болни родители и се наложи да остана.

74

Анонимен

преди 7 години

До Независим журналист"непроизводителна прослойка" Съгласен съм напълно, нищо не произвеждат ,софта и услугите им едни нескопосани ама иначе ламтят за големи пари.

73

сминдух енд чесън

преди 7 години

Една стара програма на БКП за светло бъдеще и т.н. я размножих на ксерокса и сега я продавам на политическите партии и лови декиш.Пишете ме и мен програмист

72

Анонимен

преди 7 години

Тава алчнотията е голяма работа.

71

Независим журналист

преди 7 години

Докога тази Мания за величие, която се вменява на АйТитата за тяхната значимост и все повече и повече АйТиТо става дейност заради самата дейност - изолирана от обществените потребности. Нещо изкуствено, нещо естествено за мястото на АйТитата в живота! И докога наливане на пари в джобовете на хора, които нямат толкова високи заслуги в производителността на труда. Долна абсолютизация и фетишизиране на непроизводителна прослойка?

70

|V|art!n

преди 7 години

Хаха, миличките *** всички са програмисти :) Не се залъгвайте, с 40к евро на година никой не става богат. Това е модерната средна класа, но ако желаете повече, ще трябва да се запътите към ръководните позиции. Работя и познавам много хора в ИТ сферата. Повечето тъпчат на едно място с години. Ако не си мениджър или консултант, заплата над 5к няма да видиш (с малки изключения). Това с 15 години опит и над 100к като програмист може да го разправяш на бабките пред панелката.

69

junior

преди 7 години

Колко е заплатата на един Junior C# в момента, и какви знания изискват за да те наемат?

68

Анонимен

преди 7 години

без опит, 150 000 долара заплата, ако лъжа ме заплюйте, залагам си името

67

Анонимен

преди 7 години

Ето малко цифри и от мен:2003г - 350лв2004 - 2006г - 600лв2007 - 2008г - 1200лв2009 - 2010г - 1800лв2011г - 2100лв2012г - 2900лв2013г - 3100лв2014г - 4000лв2015 - 2016г - 5500лвВярно имам около 13г опит в ИТ сферата и редица сертификати. За тези години съм сменил 5 работи, като съм минал през малки гаражни стартъпи, големи телекоми и аутсорсинг центрове. Текущата ми позиция е експертна, без ръководни функции и не съм програмист, въпреки че бих се справил много по-добре от средното ниво

66

Petar

преди 7 години

14 години опит, 18ка в долари

65

Анонимен

преди 7 години

До УспялСмешник :)

64

Анонимен

преди 7 години

Обаче подобни новини докарват ком.унделите до бяс. Поглеждат през прозореца, виждат обсипаната с дупки улица на малкия си, разнебитен град, осъзнават, че няма надежда за тях - не и с умения като техните - - въздъхват и продължават с копи-пейста... "Путин е велик, евроатлантиците са обречени!"Няма как, зима иде.

63

Анонимен

преди 7 години

И затова бъкаме от заварчици, защото взимат по 3 бона, iнеманужда.

62

пешо

преди 7 години

Еми то това не е като да висиш във форума по цял ден и да възхваляваш путин/тръмп/атака за копейки.

61

Анонимен

преди 7 години

Аз съм програмист взимам 5500 чисто, със средно образование съм от спортно училище, но това не ми пречи да си изкарвам парите с тази професия. Да умерен русофил съм, както и съм и за един стабилен ЕС.

60

Бахура

преди 7 години

До Анонимен 60Точно така. Ще се засити пазара. Само дето в Щатите свободните ИТ позиции са 1М плюс, в Европа - същото... И от немай къде почват да се наемат китатци, индуси, паки-маки, дето не връзват 2 и 2...

59

Анонимен

преди 7 години

78, това секретарят на вашата първична партийна организация ли ти го каза?

58

сминдух енд чесън

преди 7 години

Във ВУЗ у нас не се става специалист.

57

Анонимен

преди 7 години

Спокойно още година има се радвате на 3К заплатки за кухи работни профили, балонът много скоро ще се спука. В момента се взима куцо, кьораво и сакато в ИТ сектора, защото по-голямата част от фирмите се сателите на големи фирми и са плаща на овча глава и колкото повече овце имаш в стадото повече бюджет ти отпуската и респективно меринджеите разкешват повече. Балонът обаче е видим от факта, че като цяло всички се оплкват от ниско качество и високи на необразованите си кадри, като в Индия преди 10г