39

вятър ечи

преди 8 години

Тервел даже не е говорил нашия език ,ама вие и тия неща не ги знаете.Бълнувате за разни ханове ,тюрки и пра българи ...........

38

Анонимен

преди 8 години

Ако Тервел стане и види кои са му наследниците ,веднага ще умре отново !

37

Анонимен

преди 8 години

Божко пак е злоупотребил с домашно вино!

36

Анонимен

преди 8 години

Този път проф.Б.Димитров надмина проф. Вучков.Браво.

35

Оби Уан Кеноби

преди 8 години

Кръсти "операцията" - "... българска", че да дойде тротила и у нас ...

34

Анонимен

преди 8 години

Немците казват Кьоних - сигурно и те са тюркиТи си просто един турски *** и изобщо нямаш представа...КХАН- ХАН-КЬОНИХ- КИНГ- КАНАС -КНЯЗ

33

Анонимен

преди 8 години

А бе Божо да няма македонска жилка, все някакви такива бомбастични ги измисля...

32

.

преди 8 години

Та какъв бил този? Професор по история?Господи, слез си прибери вересиите...

31

глупости ,Боже

преди 8 години

Тервел не е спасил нищо от никого ,защото това няма как да стане .Историята е измислена от йезуити през 17 век по повод поредната война между Венеция,Полша и Австрия с Осм .Империя .И за да се вдигнат българските католици им се прави алюзия с някакъв Тирвелий .Кръстител на българите назован ,а всички знаем кой е кръстителя.Изобщо няма връзка с хан Тервел .Тервел дори не е установен .Златарски само знае май кой кой е ,ама и той не е наясно .

30

Анонимен

преди 8 години

Кхан - Канас- Кинг тюркски произход - на бабати фЪрчилото

29

haha

преди 8 години

До ЗападноевропеецТе американците до международната космическа станция карат руски ракети. Пробвай "Москва не вярва на сълзи" има оскар виж Дерсу Узала , Нощтна стража , Кин Дза Дза абе има филми. Виж какъв е Менделев ,Гогол, Пушкин,Некрасов ... абе има дали са и руснаците нещо на света. Поинтересувай се кои е бил най-богатия човек за всички времена. Виж кои са опердашили във воини. И после ги подценявай , да не направиш грешки като други ,които са ги подценили.

28

Порове

преди 8 години

Абе порове , вижте в каква *** живеете , оскотели сте от бедност и злоба и не виждате ка франсета и руснаците устояват на паплачта идил

27

Анонимен

преди 8 години

От време на време този професор казва или предлага по нещо наистина умно и полезно!

26

Анонимен

преди 8 години

тервел наистина е бил християнин...от благодарност за спасението юстиниян му дава титлата кесар,а това на езичник няма как да стане.

25

Василев

преди 8 години

Аз предлагам операцията да носи името "Рада Дълбоката"!!!Дълбоко трябва да проникнем в тила на противника, който е добре въоръжен със западно оръжие и боеприпаси, както и да ликвидираме финансовите постъпления от търговията на нефт със същите западни корпорации!Агент Дуайът Лайвкинс!ЦРУ!!!

24

Анонимен

преди 8 години

Боже милостиви, това е по-налудничаво и от Царичинската дупка.

23

Dublin

преди 8 години

...ili kakto kazva edin priatel-rusnak......Крылатая ракета X-101, дальность пуска до 5500км. Достам карты и циркули))

22

както винаги

преди 8 години

Божидар както винаги не тотално незапознат с картината.Тервел за съжаление е просто кесар ,помощник на василеса на ромеите .На всичко отгоре Византия трябва да плаща данък на Тервел ,та варварина едва ли би пропуснал зарад един Омаядски командир своята част от злато ,дрехи и кожи .

21

62

преди 8 години

Руснаците запускат по Сирия крилати ракети от своя територия. Къде ги ББ, Роско и Митов та не им забранят прелитане над чужди територии?

20

глупаци

преди 8 години

България е центъра на вселената , ние сме свръх раса , ние сме най-най във всичко. Господ е българин и т.н простотии . Не ви ли писна на всички ? *** ш*бани , повръща ми се от болни националисти и патриоти.