53

свинаря

преди 9 години

Да бе,щото Сайпръс Хил или Рамщайн нямат разголени мацки из клиповете им или в клубовете,които посещават,че дойдоха в бг-чалга клуб да видят нещо разголено

52

Край

преди 9 години

Казах край. Не искам да живея като холандец, нито като германец. Добре си живея като българин. Казах край. Закривам дискусията.

51

Анонимен

преди 9 години

До крайАко искаш да живееш като германец, холандец или датчанин, не може да слушаш музика като в Пакистан. Има връзка м/у тези неща. Не ми говори за парадигми, когато с просто око се вижда къде е цивилизационния избор.

50

край

преди 9 години

ДА ЖИВЕЕ ЧАЛГАТА. ДА ЖИВЕЕ ПОПФОЛКА във всички негови проявления. Нека пребъде във вековете и Зала 1 на НДК като стане като античния театър в нея нека пак се изпълнява БЪДЕЩИЯ ПОПФОЛК нека винаги по бъллгарската земя се раждат жени като Галена Кали, Преслава. Кзах и закривам дискусията. Елитните рокаджии да върват в Каварна да са къпат.

49

анонимен

преди 9 години

Относно аргумента , че чужденците много се "кефели" на българската чалга - естествено, като нещо екзотично, което не се среща при тях ,пък и безплатната голота също допринася - за така оскъдно облечени танцьорки и певици обикновено в белите държави си плащаш :) Искам да знам колко от тях си купуват чалга албуми да си ги слушат като си тръгнат - знам обаче, че музиката на Мистерията на българските гласове е включена в световноизвестни парчета. Някой да не се обърка.

48

Анонимен

преди 9 години

До свинаряАми и аз като посетя някаква егзотична дестинация, много "харесвам" местни диващини.

47

Анонимен

преди 9 години

До свинарячужденците които уж харесвали чалга -харесват повече чалгарките -всъщност ако изключим звука на телевизора -доста от клиповете стават за гледане за част от мъжката публика !

46

1chovek

преди 9 години

Чалгата е срамно нещо.Освен това не е вярно, че тя се налага по чисто пазарен начин в България.В България първо кои хора имат много пари? Престъпниците, които не спират да крадат от народа вече 25 години, ето кои!Същите тези простаци и крадци налагат чалгата, защото обичат простащината - и плащат за нея, промотират я. Само вижте колко чалгаджийки се ожениха или преспаха с хора от криминалния контингент или забогатяли, меко казано съмнително!Така че чалгата не е пазарен феномен, а изкуствен.

45

смехурко

преди 9 години

цитат:"Нали знаете, че потребителят налага какво да се предлага на този пазар. Това е бизнес!" - смята Кали. Мила Кали, ако зависеше от масовия потребител земята все още щеше да е плоска и Слънцето да се върти около нея. Аман като се запрехласват по слушаемост на модулираните им студийно гласове и гледаемост на разголените им ***... пфу...

44

свинаря

преди 9 години

Никъде не съм споменавал,че чалгата има общо с българската култура,но както е тръгнало в скоро време българската култура ще е чалга

43

Анонимен

преди 9 години

Попфолка бил музика за народа -се изказа представителката на този жанр Кали ..(то само името и виж,както и разни Галени ,Малини ,Ягоди ,Сливи ...) -а аз бих казал ,че това е музика за простолюдието ,за селския труженик който като се върне вечер уморен ,да пие две ,три ракии и да хване жена си за *** ....по акомпанимента на такива всемирни хитове като "Упса -дупса " и подобни от този род!!

42

край

преди 9 години

Някой робуват на парадигмата - запад /висока култура и цивилизация/ -изток /ниска култура/ Грешка. В момента пороците в по-голямата си част идват от запада - наркомании, педофилия, движения чайлдфри, кончита вурст, и пр. се носят на вълните на рока към България.

41

Анонимен

преди 9 години

До свинаряТо в тази чалга песните звучат еднакво казвам го защото един път отидох с приятели на такова парти и ви се стори, че всичко звучи еднакво.

40

Анонимен

преди 9 години

свинаря какво общо има чалгата с българска култура. чалгата е 80% сръбска и гръдска музика изпяна на български език.

39

Анонимен

преди 9 години

До КрайТолкова велик че в електронните музикални магазини няма думата чалга а има думата метъл.

38

край

преди 9 години

Свинарчето е много право - колкото рока има място в театъра толко и чалгата - а за мен и двете могат да се пускат там. Не е редно само в църка. Концерта на Пайнера на Александър Невски дето прави - грешка беше. Не е редно разголените лепотици да мятат гюбеци на на стълбите на църквата.

37

свинаря

преди 9 години

М/у другото,много чужди рок банди дошли в България,са се изказвали публично,че харесват бг чалга, те просто не са комплексирани като много бг хора,които си мислят,че като отричат чалгата,ще изглеждат по умни

36

Анонимен

преди 9 години

Рок музиката е част от международната култура, която промени мисленето на огромна част от хората през втората половина на 20 век. Тя отразява обществените процеси и носи послания, понякога нелицеприятни, но такава е действителността. Поп-фолка е ориенталска музика като ритъм и хармония, би трябвало да е абсолютно чужда на българина, но може и да греша щом толкова млади ине толкова млади българи се припознават в тези ритми. А като послание е олицетворение на простащината -"парички", ..чки...

35

Край

преди 9 години

Първата работа на чужденците дошли в България е дасе изкефят на Чалга. Поради що се срамите. Пайнера е велик бизнесмен. направи цяла индустрия. Вярно попфолка вече залязва отминава му времето. Обаче на рока не му се връща.

34

Анонимен

преди 9 години

Поздравления за вкуса на кмета. Ако е вярно това, което е казала.