Снимка: Нова тв

Кръшни танци, разголени тела и предизвикателни рими – комбинация, която отново предизвика скандал. Въпросът "за" или "против" попфолка се пренесе на сцената на Античния театър в Пловдив.

Полуголи изпълнителки и прашки на такава сцена, на която са се творили закони и където се е правило изкуство още преди 20 века, аз лично не съм съгласен да има. Това заяви рокпевецът Звезди пред Нова телевизия.

Изказването му дойде по повод скандала, който избухна, след като Община Пловдив отказа на музикалната компания "Пайнер" да проведе юбилейните си концерти на сцената на Античния театър. 

А причината за отказа била сцената - метална конструкция с дървени подпори и обшивка в много лошо състояние. Дървените пейки също били в окаяно състояние. За да няма инциденти всички мероприятия били отложени. А парите за наем върнати на "Пайнер".

Още по темата

"За мен лично това, което се случва, е просто недоглеждане на някой в общината", смята певецът от група "Ахат". 

На противоположното мнение обаче бе фолкпевицата Кали. Тя заяви, че "зад цялата тази история с ремонта и с опасността да се съберат твърде много хора на тази сцена стоят личните музикални предпочитания на кмета на Пловдив, който не харесва попфолк".

По думите й е дискриминация, когато на почитатели на определен стил музика се отнема възможността да я слушат.  "В Youtube 10-те най-слушани песни в България са попфолк. Нали знаете, че потребителят налага какво да се предлага на този пазар. Това е бизнес!", смята Кали. Според фолкпевицата децата се възпитават първо у дома, после в училище и чак накрая идва ролята на музиката.

"Рокмузиката е вид култура. Това другото за мен не е. Сцената на Античния театър е само за определена култура", заяви от своя страна Звезди.

В същото време Кали разкри, че компания "Пайнер" е искала концертът да се осъществи на централния площад, за да може почитателите да отидат и да чуят любимите си изпълнители безплатно. Но тъй като не е имало друга алтернатива от самата община са предложили концертът да се състои в Античния театър.

"Всички изпълнители се бяха подготвили с подходящи тоалети, за да не опорочават тази сцена. Музиката също бе подбрана", уточни фолкпевицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase