104

Анонимен

преди 10 години

" Символите на организацията - емблемата на организацията е стилизирана реплика на знака на СС, а символът на младежката организация включва свастика. Корицата на програмата на Съюза на младежките национални легиони е красноречива в краката на българския лъв също е поставена свастика. Легионерите демонстрират силата и решимостта си с нацисткия поздрав изпъната ръка за поздрав Хайл Хитлер. Лозунгът, който обединява членовете на организацията, е ксенофобски България на Българите призовава всички чужденци и етнически малцинства да бъдат отстранени от България.

103

Анонимен

преди 10 години

"Съюзът на българските национални легиони" е младежка фашистка организация, основана през 1930 г. През годините на Втората световна война тя заема крайни хитлеристки позиции. С нея са свързани водачите: генералите Луков, Жеков и други представители на фашисткия екстремизъм. Легионерската организация е подкрепяна от ръководните среди на фашистка Германия срещу евентуални колебания на политиката на цар Борис и Богдан Филов. Начело с Луков те атакуват правителството за участие на българската войска на Източния фронт. Стремежът им бил да се смени Богдан Филов и да вземат властта. Ген. Луков е бил

102

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 130Волен Сидеров може да организира шествие за Курбан Байрям или националния празник на майка Турция. Ще води шествието начело с цялата си шайка - Деница Тъпата Ку*ва, Пикай ми на Мустака, Десислав Орангутанов...

101

Анонимен

преди 10 години

Абсолютно. Ген. Луков е безспорно достоен мъж, но надали е необходимо паметта му да бъде почитана по-подобен начин. 90% от участващите в подобни "факлени шествия" са чиста проба ***, които надали знаят през кой век се водила ПСВ. Между другото тази история с отбраната на Кюстендил е меко казано мит. По това време майор Луков се е намирал на съвсем друг участък от фронта. Убийството му е инспирирано от двореца, с цел да се ликвидира всяка възможност за изпращане на български сили на Източния фронт.

100

Анонимен

преди 10 години

Именно. В западна Европа такъв марш е абсолютно невъзможен. Както и на никой не би му хрумнало да руши паметниците на борците врещу фашизма и освободителите на Европа от фашизма.

99

Анонимен

преди 10 години

Къв е пък тоя генерал? От къде го изкопаха? Защо не се марширува за Аспарух? Смешно е! Браво на столична община.

98

Анонимен

преди 10 години

Не като комунист (защото не съм такъв), а като гражданин имам ясна позиция за луковмарш - той не трябва да се състои. Тук става въпрос не само за паметта на въпросния луков, но и за участниците в марша - агресивни обръснати младежи, които са готови да убиват заради омразата си към различното. На такива националистически организации обществото трябва да даде ясен отпор, иначе става зле за всички ни.

97

Анонимен

преди 10 години

Може пък да е останало нещо свястно в България и след тази добра първа стъпка - забраната на неонацисткия Луков марш - да се направят и следващите - забранана неонацистките организации като АТАКА, ВМРО и прочее. А защо не и някой ден да започнат да се прилагат текстовете от НК срещу пропагандата на фашизъм и расизъм срещу някои писачи в този форум..

96

Куроландес

преди 10 години

Поредната крачка към падението!

95

Анонимен

преди 10 години

Сетих се, Волен Сидеров няма ли да организира и той факелно шествие. Нали е нацист.

94

Анонимен

преди 10 години

Генерал Христо Луков е нацист и ***. Истината е, че великите "българи" преди 1944 са били точно обратното - предатели, живеещи с илюзията за патриотизъм, които са ни загробили страната и са я ограбили до шушка.

93

Анонимен

преди 10 години

Българите ще гниете в блатото още дълги години и ще сте на опашката на Европа по всичко и във всички възможни класации. Това е порсто позорно, но в тази сбъркана държава се приема за нещо нормално. Сърдете се на себе си. Съвсем сте се смахнали и озлобили.

92

прекрасна снимка

преди 10 години

направо- безупречна !

91

Анонимен

преди 10 години

До ЦиникаЧовеко, абе ти наистина ли вярваш на тия легенди. Ти виждал ли си въобще оръдие, знаеш ли как се стреля с него и от колко души се обслужва. Чел съм тия глупости, че овчарите от кюстендилско носили снаряди, а Луков стрелял с 4-те оръдия, ама това да знаеш не е много по-различно от легендата за Крали Марко и Косово поле.

90

Кирил

преди 10 години

Свободата на словото трябва да неотменна, докато не застрашават физически някой не трябва да се забраняват митинги.В САЩ това е залегнало в конституцията и се нарича ПЪРВА ПОПРАВКА.Така че всеки който иска трябва да може да прави митинги, било то за почитане на исторически личности, националисти, комунисти, гейове, или религиозни шествия.Всеки който иска забрани просто показва слабост. Слабост да приеме чуждо мнение.

89

Циника

преди 10 години

до 110, знаем, знаем! Луков сам с четири оръдия е гонил цялата сръбска армия край кюстендил. Нищо чудно с великанската си сила да е размятал оръдията в ръцете си като каубой револверите!

88

До 110

преди 10 години

Ти явно си нямаш представа,какво значи думата демокрация и с какви ценности се свързва тя? Свободата на словото е защитена от ООН през 1948.Всеки има правото да си изразява мнението свободно и ако се не лъжа това е основен принцип на демокрацията.Същите тези уж демократични страни,обаче забраняват на една не малка група хора да го правят и така потъпкват именно тази свобода.Това вече е недемократично!

87

до 110

преди 10 години

Имаш ли представа какво е направил този национален герой- Генерал Христо Луков за народа си ? А ти кой си, за да го съдиш ?

86

Анонимен

преди 10 години

Тези двете отпред на снимката са от фашизоидните *** на Расате. Комшийчета са ми в Зоната.

85

Левскар

преди 10 години

Тия млади фашистчета, които държат портерета на Левски, редом до този на Христо Луков, наясно ли са точно какво осквернение нанасят на Апостола и дали той е изповядал фашистката идеология.Това е кощунство.