31

Анонимен

преди 10 години

Никой неможе да налага санкции за това решение на Параламента.На Унгария се опитаха да и се озъбят(ЕС) ,спряха някакви фондове и после като видяха ,че унгарците са твърди в законите си започнаха отново да си им правят плащанията.А пък тази Манолова вече не е адвокат,тя е станала *** продажен политик.Алчна *** безродна.Да даде Господ сили на нас българите да изметем тия ***-продажници.

30

eeha

преди 10 години

Кокошка! Какво може да се очаква от нея?!

29

da ama

преди 10 години

Странно, след като е толкова прекрасно, купуваме продукти от другият край на Земята?Нищо не се направи срещу сегашните големи земевладелци, които държат по-голяма част от земята.Нищо не се направи срещу офшорките.Поредната доза прах в очите на заблудените хорица, специалност на волен.

28

Balgaria Lyubima

преди 10 години

Priateli badete pozitivno nastroeni .Vchera patuvah iz Stranata minah v Raiona na Pazardjik-Strelcha.Iskam da vi kaja tolkova mi stana kev gledam navsyakade hubavi machini orat seyat i opravyat nachata plodorodna i hubava zemya,kak shte si prodavame tova prekrasno zlatno raisko katche.Neka vsichki sme zadrujni neka vsichki strani ni zavijdat.Dobre che byaha Evropeiskite fondove i programi zemedelieto otnovo tragna da se razviva s palna Sila.Goredya se che sam Balgarin .Uspechen den na Vsichki

27

Анонимен

преди 10 години

То и със земята и без нея все същата.Хората обедняват прогресивно и продават ниви за да се издържат за сметки ремонти борчове и т.н.Наколко дьомбели от т.н. олигарси я изкупуват и ще държат после монопола в свои ръце.Каквото кажат това ще става.Обикновените хорица пак са с извити ръце и естествено не печелят от това.Но кой го е еня.Държавата спи че и сега - заблуждава ни с мораториуми и тем подобни.А нашите родители и дядовци са давали мило и драго дори и злато за декар нива.

26

Анонимен

преди 10 години

МуахахахаБългарската земя била за българи...смях в залата момче...смях в залатаКакви българи бе ***.....?!?! По селата земята постее от години....да не говорим да се обработва ...кви българи...по селата и *** не са останали......Барим да я купуят германците ,от колкото да я оставяме на турците....да я купуват......

25

Анонимен

преди 10 години

Че е чист популизъм поведението на Бойко, спор няма. Този път си изигра картите правилно.:)) не им остави печеливш ход.

24

m

преди 10 години

Няма никакви поводи за радост и подкрепа на подобно решение, чиято единствена цел е управляващите да се харесат на простите хорица, които пък са 80% от гласоподавателите.

23

до 26

преди 10 години

Пишеш само простотии и неверни неща. като си толкова интелигентен и начетен вероятно знаеш, че в Конституцията ни е казано че припротиворечие на нашите закони с международните ни договорености- се прилага договора...Пишеш само простотии........................

22

rumen221

преди 10 години

До мВ Унгария1. Земята може да се притежава само от унгарски ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА2. Европейци могат да я наемат и обработват, но... САМО С ЛИЧЕН ТРУД3. Европейци могат по изключение да притежават земя, НО:- Да имат ПОСТОЯНЕН АДРЕС В УНГАРИЯ- Да я обработват С ЛИЧЕН ТРУД!И накрая:- Всяка точка от всеки договор може да се предоговаря- Всяка точка може да се обяви за явно неизгодна (ако е наистина такава, а дори и да не е била, може да стане) и да се отмени едностранно- С Е.С. СМЕ ПОДПИСАЛИ ДОГОВОР, А НЕ ЗАВЕЩАНИЕ!!!.

21

rumen221

преди 10 години

ХА-ХА-ХА..."...Дебатите за мораториума - много шум за нищо""ПРОТИВ" мораториума гласуваха:1. 34 НОВООСМАНИСТИ от етническата партия ДПС2. 4-*** КОМУНИСТИ- М.Миков (влах)- С.Станишев (украенец)- М.Манолова (сексуална палавница)- Я.Стоилов (неустановен произход)ОКАЗА СЕ, че българи, освен ГЕРБ, Атака СА и 49 депутати от БСП...- СЕГА НАРЕД СА... НЕЛЕГАРНИТЕ ЕМИГРАНТИ... - ВСЕКИ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ...!!!.

20

м

преди 10 години

Абсолютно популистка решение е това. И досега можеше да се купува земеделска земя от юридически лица. Разни чуждестранни инвестиционни фондове притежават стотици хиляди декари българска земеделска земя. Тази възможност продължава да съществува. Ограничението е само за купуването на земя от чужденци физически лица. Кое е по-голям проблем - физ.лице чужденец да купи 5, 10, 100 дка, или руски инвестиционен фонд да купи 200 000 дка?

19

Уви права е...

преди 10 години

Колкото и да не ми се иска няма как да не призная че Манолова е права...Поредната простотия, поредната излагация, поредното доказателство ...че сме *** нация. Още по-злокобен е факта,че 70 % от българите смятат мораториума това за правилно. Няма да се оправим...Бягайте от БГ.......*** народ, слаба държава

18

Анонимен

преди 10 години

Зашо пишетре 'чужденци', става въпрос за граждани на ЕС. За нас те не са чужденци и ние за тях не сме.

17

просто човек

преди 10 години

Super *** е кака Мая!

16

Dan до 1

преди 10 години

Абей льольо , я отиди в Германия да си купиш земя, или в Италия да си купиш земя или в Испания да си купиш земя, вземи се поинтересувай малко преди да се правиш на тарикат, и кой е този германец дето ще дойде да купи на бай *** земя и ще си даде парите ,без да има документ на НЕГОВО ИМЕ ЧЕ Е КУПИЛ ЗЕМЯ , ти ще дадеш ли примерно 50000 евро за земя която се води на някакъв ***, тези хватки с адвокатите на германеца и през ум няма да му минат и няма да му го побере ума дори!

15

ИК

преди 10 години

Като ни приемат в Шенген , тогава да купуват земя в България.

14

анонимен

преди 10 години

българия не се състой само от адвокати а от български граждани,който не желаят българската земя да се изкупува от чужденци,това,че сте сключили неизгоден за страната договор,не означава,че това трябва да продължава.Като сте толкова нахални,защо не проведете референдум за земята,защото ви е страх,че българите ще подкрепят решението на събранието.

13

Анонимен

преди 10 години

Теб никой не те бръсне за слива миризлива,камо ли за юрист *** *** !!!!

12

!

преди 10 години

Единственото работещо решение е било на "Коалиция за България" да бъдат наложени допълнителни ограничения на евентуални купувачи на земеделска земя, така че да се ограничат подобни сделки или да се минимизират.Само че другарката пропуска "лекия" факт, че Румъния поиска същите ограничения, обаче ЕК отказа категорично.