81

Анонимен

преди 12 години

81, много ми е итересно как са проучили американците, без да сондират.Използвали са врачки или нЕкой равен на Кашпировски...Те тепърва искат да проучват дали има.Та за това правителството да откупи стотина декара земя по 1 млн на декар и да пусне сондите.Ако има издънка -бесене на стадиона за всички, включително и работниците.Но най-добре да има референдум с подпис за всеки "за" и "против" и има ли беля после-като Пиночет.

80

Анонимен

преди 12 години

Сега ще увеличат цената на ел.енергията, на природния газ и топлото, само и само хората да се съгласят за шистовия газ, защото всеки само от сметките сега се интересува. В България повечето сме бедни. Лесно ни манипулират, да не кажа зомбират. Технологията за шистовия газ не се проучва и не се разбира от ден до пладне. Нека правителството не се отмята от дадената дума. Бедни сме, но се набутахме с най-различни източници на енергия и какво спечели народът. Избор няма. Само плаща.

79

Лелче

преди 12 години

Моля Ви само не вярвайте на платените драскачи които се опитват да убедят четящите всеячески че добива на газ от шистите е безвреден!Това са много пари и подкупи се дават и на най-високи инстанции, а какво остава за безработни мишоци които драскат по цял ден из новинарските сайтове срещу някой друг лев, неосъзнавайки че ще погубят плодородната земя на децата си!

78

До 80

преди 12 години

Грехота е да си толкова неграмотен и да даваш оценки и препоръки! Ти какъв си химик и/или физик? Какъв си ти че ще казваш кое е опасно и кое не? Аман от овце като теб! Същите зомбита като теб се наливаха с медицински йод, макар това да е доказано вредно за организма след аварията във Фукушима, въпреки че редица УЧЕНИ нееднократно заявиха, че е абсурдно в България да има каквото и да е било радиоактивно замърсяване, а при такова не се пие клиев йод! Като не си компетентен просто си мълчиш!

77

Анонимен

преди 12 години

до 84: и аз си го представям това, шистовия газ ще ни оправи, това ни е спирало през годините, икономиката ни много ще дръпне, може да почнем и на Русия да продаваме газ а? ... в същото време един мармот ...

76

:)

преди 12 години

червените не искат да се добива, щото ако се получи чудо и вземат изборите чрез тях да се разработи находището и после да кажат : Виждате ли ние вдигнахме икономиката на страната. БСП са най-големите мишки, надявам се повече никога да не дойдат на власт. Само крадат, лъжат и после увъртат.....

75

anon

преди 12 години

До интелигентните хора, които смятат, че протестиращите не са прави - информирайте се по въпроса, гледайте кой да е от документалните филми за добива на шистов газ, които се намират в kolibka - някои от тях - Gasland, Gasrausch, GasHole...

74

:)

преди 12 години

Ей да не ми се правите на много екологични, бас хващам, че всеки от вас е хвърлял където му падне угарки от цигари и разни кутийки и кесийки, а тука се правите на много загрижени. Още нищо не е започнало да се прави, дишайте. Това, че на 5 места е имало проблем от сигурно хиляди други, обезатоелно според вас означава, че и тук така ще стане. Ако се добива 100 % цената няма да е като сегашната, както твърдят някои "умници", със сигурност ще падне, което би довело до голям скок в икономиката.

73

Анонимен

преди 12 години

Шистов газ трябва да се добива в България! Това е невероятен шанс за нашата икономика - пълна глупост е да не се възползползваме от природните си богатства, заради стотина псевдо еколози от които поне половината са организирани и платени от Газпром! Нека се направи екологичен анализ от родни и чужди ЕКСПЕРТИ, а не от подскаща клоуни като тези на снимката, нека се направи специален закон регламентиращ начина на добив на шистов газ, така че процеса да е максимално безопасен.

72

баби

преди 12 години

Добива на газ от шистите се извършва там където замята е неплодородна или с ниска себестойност! т.е. в пустини!В България шистовите находища са точно където е златна Добруджа, житницата на България... грехота е да се трови всичко това!

71

м

преди 12 години

Полското контраразузнаване ABW задържа във вторник 7 души, включително държавни служители, по подозрение във взимане на подкупи срещу съдействие за издаване на лицензи за проучване за находища на шистов газ, съобщи LiveBic, като цитира Ройтерс."Седмината включват трима служители на министерството на околната среда, един от полския геоложки институт и трима бизнесмени, представляващи компании с лицензи за проучване", се казва в официалното прессъобщение на полското разузнаване. В текста обаче на ABW не се посочват имената и длъжностите на задържаните и на съответните компании.Агенцията припомня, че разработването на залежи от шистов газ в Полша привлича силен интерес, след като американско проучване показа, че вероятно тук се намират най-големите залежи в Европа - близо 5.3 трилиона куб.м. На този пазар в страната вече навлизат глобалните енергийни гиганти като американските Chevron, Exxon Mobil и Marathon Oil, които се конкурират с полската държвна PGNiG и частните Lotos и PKN Orlen.

70

дзвер

преди 12 години

75 май помниш избирателно.Да тези протестираха срещу строежите по Витоша и някои *** тук ги набедиха, че са им платили банскалии.Не помните бе...Преспите и сте преинсталирани:)))

69

дзвер

преди 12 години

72, значи се интересуваш...Я да ни осветлиш колко време са работили, какъв е пейзажа преди и след тях,аварии имало ли е и накрая ти би ли живял на сто метра от сондажа...

68

Анонимен

преди 12 години

Като са толкова загрижени за околната среда, защо не протестират срещу добива на дървен амтериал за огрев ??? или срещу престъпното узаконяване на скизоната в Банско ???това са платени от мутрокомунистите "еколози" и целта им е да осигорят обществена подкрепа на ББ и неговото присвояване на пари от Газпром :)))Само ще кажа, че цената на 1000 куб.м. шистов газ е около 120 до 160 долара, а ние в момента плащаме над 500 долара на шайката измамници

67

дзвер

преди 12 години

69-ти, ясно е, че и ти нищо не разбираш от шистов газ.*** си работодателя ей!Той пари дава, ама иска поне да вдяваш от това, за което пишеш.На границата "газа" е на цена 320$.Знаеш ли колко е, докато стигне до клиентите?Ти да не мислиш, че Шеврон ще те върже на тръбата и ще имаш газ без пари?Като си толкова ербап, вземи заем и си купи 2-3 хил декара в Добруджа.Тогава може да се съглася.Само пътьом прочети за Еквадор...

66

Анонимен

преди 12 години

Да така е тези страни утре няма да изчезнат...прав си

65

ГОРД БЪЛГАРИН

преди 12 години

КРИВОРАЗБРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ.Тъпите американци-33% намаление на на цените на газа за последната година.Гениалните българи 40 и повече % увеличение на цената за последната година.

64

Анонимен

преди 12 години

Хора време е да започнете да четете малко повече, престъпление е да давате мнение за неща които не разбирате. Потърсете малко за резултата от добива на шистов газ и после коментирайте. Иначе няма никакъв смисъл да говорим.

63

do 61

преди 12 години

е ако се направи референдум мутрата няма да може да *** от Газпром :)))

62

До #57

преди 12 години

Като си толкова умен и умееш да ползваш гугъл, защо не се поразровиш и за методите на добив на същия газ? Знаеш ли какъв коктейл от химикали се изливат в дълбочините на земните недра? Какъв е ефекта от тях? Попадат ли в подпочвените води? Колко от тези химикали са канцерогенни и изобщо вредни не само за животните, но и за природата? И като ми отговориш пак пиши....айде да те видим сега...