34

Обективен

преди 12 години

Първото условие в България да се овладее демографската катастрофа е да се спрат всички помощи - детски, майчински, за социално слаби и т.н.. Освободените по този начин средства нека останат в работещите, за да бъдат те стимулирани да имат деца, а не тези дето са превърнали майчинството в професия. Не е ли по-добре, вместо да ти удържат 200 лева под най-различни форма и да ти плащат 35 лева за едно дете, от тези 200 лева, поне 100 да останат за теб? Това ще стане само ако се спрат помощите.

33

водно конче

преди 12 години

"осигуряване на високо качество на човешкия капитал, включващ хората с тяхното здравословно състояние, образование, способности и умения," - тук е заровено кучето, скъпи (буквално) политици! С помощите по всеки възможен повод за *** граждани, вие ограничавате и прогонвате точно качествения човешки капитал, но пък умножавате некачествения.

32

пепи

преди 12 години

Ба вие знаете ли как се бачка в провинцията.. че едва смогваш да вземеш 300- 400 лв. кво семеиство кви деца .Знаете ли че от работещи врьзкари пенсионери бачкащи дори и за 100лв. младите немогат да се вредят .... Вие Сф. идвате уикендите живеете си и не ви пука за нищо Спор няма над 30 % от Бг. са умопомрачително богати но те предпочитат да гледат кучета котки и тем подобни... Селата и махалите са запустели.....

31

of

преди 12 години

*** народ! За това че някоя си се снимала в обора коментарите са 100, за политиката на правителството 20. И то все че правителството е виновно. Не е виновно само правителството а ВАШИТЕ работодатели, че ви дават малки заплати. Като гледам Бюджетните заплати не са минимални! Нито на даскали, нито на доктори, нито на шапкари... Така че Държавата плаща, не плащат частниците. И хич не се жалвайте, щото ако всички ревяхме като Гърците нямаше да има статии със заглавие "Тихо да не събудим българите"

30

Димитрова

преди 12 години

Не ни трябват какви да е деца и какви да е млади хора... И думите ми не се отнасят до етнически или религиозни различия, а до здравословно и психическо състояние, възпитание, образование и трудови навици.

29

Реалист

преди 12 години

На това демократите му намериха цаката - вдигат пенсионната възраст и пенсионерите намаляват. Като пак станат много пак я вдигат и пенсионерите пак намаляват.До неотдавна жените се пенсионираха на 55 години, а мъжете на 60 години - това са около 415 хиляди човека сега. Като изравнят пенсионната възраст на мъжете и на жените на 65 години, ще пратят обратно при работещите още около 380 хиляди човека. После понеже *** ще станат много, демократите ще вдигнат пак пенсионната възраст.

28

mda

преди 12 години

изчетох го няколко пъти много внимателно, освен общи приказки и мъгляви перспективи, нишо конкретно няма в тоя текст... ако и на това някой му вика правене на "нещо", трябва просто да е сляп

27

до 25

преди 12 години

пожелавам ти едно прекрасно детенце но и тези 35 лв са от голямо значение!И аз си мислех че не са но 3 чувала памперси за един месец са близо 90 лв.,хумана ,каши,лекарства,дрехи,колички,легло ,проходилка,и много други близо 300-400 лв отиват само за детето на месец,като проходи става страшно 40 лв обувките и т..н.

26

Steve

преди 12 години

Интересна работа , когато не се прави нищо - мърморите . Ако има предложение за някакви мерки , без да се види има ли няма ли резултат - мърморене . Мисля , че всеки заслужава съдбата си . Правителството е длъжно да осигури условия всеки да осигури нормален живот на семейството си , а не да дотира "мърморковци". Най-добре го е казал Роналд Рейгън : " Най-доброто наказание за мързела и некадърността са нищетата и мизерията " .

25

Анонимен

преди 12 години

Бла бла бла... приказки, приказки и пак приказки. Обаче нещо хич не виждам да са се сетили да ограничат *** раждаемост и да стимулират българите да имат повече от едно дете. Българка съм, на 20 + години, обаче някак хич не мога да се навия да родя дете в тая побъркана държава! И не съм само аз. И после няма деца! Е, как да има! Като за Айше 10 вида помощи, а за българките нищо! Не съм за 35-те лева, ама е някак обидно тая да получава помощи, че и да и опростявате сметките.

24

Осеменител

преди 12 години

Да ми ги прати Боко неговите да ги напомпам да почнат да раждат дечица за МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!

23

Факт

преди 12 години

"2050 г. делът на възрастните хора в България ще нарасне до над 30%, което ще доведе до изключително тежки последици"Дрън-дрън, какво значи "възрастните хора"? Ако това са хората в пенсионна възраст - над 60 години при жените и над 63 години при мъжете, то сега те са около 22-23% от населението, но през 2050-та *** ще са мнозинство, примерно 80% от населението и такъв проблем няма да има, а ще има много по-сериозен проблем.

22

Анонимен

преди 12 години

Прочетох заглавието и като работещ родител се зачетох в статията но не срещнах как ще ме подпомагат??????????????????

21

Анонимен

преди 12 години

гледам едно младо симпатично момиче/не ромка/ с корем/може би 7-8 месец/на околовръстното - *** и си чудя на разните институции,мвр и т.н.Та какво да очакваме като роди от нея и детето?Там ли отиват нашите данъци да издържаме един лош мате..?

20

Анонимен

преди 12 години

Никой нищо не дава на тези години

19

Анонимен

преди 12 години

Планът за действие за 2011 г., приет от правителството, ще допринесе за намаляване на населението, като предприетите мерки са:1.Замразяване на пенсиите,2.Увеличаване на пенсионната възраст,3.Увеличаване на стресовите ситуации,4.Намаляване на парите за здравеопазването и соц.услуги, 5.Увеличаването на цени на хр.стоки и горива,6Увеличаване на гробищата и още мн.др.

18

rock-n-rollah

преди 12 години

Правителството, вървете си подпомагайте *** електорат. След некоя друга година само той ще ви остане тук.

17

Анонимен

преди 12 години

А,ЗАЩО НЕ ДАДЕТЕ ЕДНА НОРМАЛНА ЗАПЛАТА НА ХОРАТА ,КОЯТО ДА ПОКРИВА НУЖДИТЕ НА ЕДНО ЧЕТРИ ЧЛЕНО СЕМЕЙСТВО И ИЗОБЩО НЕ СЕ АНГАЖИРАЙТЕ ДА ПРАВИТЕ ЦЕНТРОВЕ ЗА ОНЕЗИ КОЙТО РАЖДАТ ПО 8-9 ДЕЦА ИЛИ ГИ ПРОДАВАТ???ТОВА ЕДНА БЕЗДЪНА ЯМА ОТ КОЯТО САМО СЕ КРАДЕ И НИЩО ПОВЕЧЕ.НЕ МОЖЕ ДА ВЗИМАМ 240 ЛВ И ДА СЕ ЧУДЯ КАК ДА ГЛЕДАМ И 2 ДЕТЕ ИЛИ КОГА ЩЕ МЕ СЪКРАТЯТ МЕН ИЛИ СЪПРУГЪТ МИ!

16

решението

преди 12 години

Не се плашете.Ако всеки заплоди поне по един гербер нещата ще се оправят.Аз си заплювам цецка цачева щот здрава мацка ми изглежда.Никой да не ми я сваля повече.Нема се притеснявате ,редете се зад фидосова.

15

Анонимен

преди 12 години

Късно, пък и едва ли е нещо сериозно, а не предизборно.Аз стягам семейството за навън от България