Трябва да пише в стандарта:"Българската лютеница се прави от български чушки и домати". Както "родното зеленчукопроизводство се е свило",така може да се разшири. Това е само един от многото стимули,които трябва да се налагат, не само да се спаси лютеницата,но и да се спаси от глад България. Такава заплаха има и за съжаление е много по-близка,отколкото си мислим.
@ ДимитърБабите са социалистки и затова не слагат нишесте, а само чушки и домати. В заводите са капиталисти-демократи и вярата в Демокрацията ги задължава да слагат само нишесте и сурогати.
Добре е да има стандарт, който да се спазва...Сега лютеница не купувам...Като почнем от Лютеницата с хорото за 1.50 лв. и стигнем до Лютеница "Велика" за 5 лв., от всички имам киселини..Тъпчат бурканите с *** и ние простите ядем!!!
Наесен с песен. Идват избори, опичайте си акъла като гласувате, че и лютеницата ще ви спрем.
Аз знам как се прави лютеницата. Пристига един чувал от Китай суха консистенция смесва се с необходимото количество вода и заприличва на лютеница... Чушки има в нея ама друг път...
"Наесен мажем филиите с лютеница по стандарт"Да се смея ли, да плача ли? Защо? С какво сме заслужили такава простотия?
по 15 лева буркана - това е резултата от "стандартите" на Миро Калинкинпоскъпнало олио, поскъпнали зеленчуци, ток, горива .....Лютеница, от печени чушки - само домашно производство.Оная - с "хорцата" и "ръчениците" се прави по друг начин - полусварените чушки се пасират и става съвсем друга консистенция .....
Наесен мажем филиите с лютеница по стандарт