52

Доктур иксперт

преди 13 години

Всяка болест трае различно и струва съответно!

51

ДО 48

преди 13 години

Как да каже министъра, като тя работата не е за казване! С такива министри до никъде няма да стигнеме - липсва милост към народа!

50

Доктур иксперт

преди 13 години

Разбира се,че клиничните пътеки измислени от тарикатите докопали се до юздите на здравеопазването трябва да бъдат извергнати.

49

Вирна Лизи

преди 13 години

Лекарите сами настройват против себе си.Създават впечатление, че са на този пост, за да ограбват пациентите.

48

Анонимен

преди 13 години

Лекарите лъжат с пътеките, за да дофинансират нефинансираното лечение! Като една пневмония струва 400 лева, а само антибиотика на ден е 120 лева, можеш ли да ми кажеш, сливо кюстендилска, за колко дни стига пътеката на НЗОК? Защо лъжете и настройвате хората срещу лекарите? Как да изпишем болен с температура на втория ден? А кой да плати тока, парното, водата, асансьора, кифлата сутринта за закуска, лабораторните изследвания??? Защо лъжете населението? Мошеници сте вие от министреството!

47

Анонимен

преди 13 години

МИНИСТРЕ, ЗАЩО НЕ КАЖЕШ КАК ДЯНКОВ ВЗЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА ОТ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ, ЗА ДА КРЕПИ ФИСКА НА ДЪРЖАВАТА? МРЪСНИ ГЕРБ-АДЖИИ!

46

Анонимен

преди 13 години

Чукали си едни главите в стената, само че боляло.Решили да правят каски, за намаляне на последствията.Решили да правят хапчета, за подтискане на последствията.Решили да предприемат стратегия на чукане, за омекотяване на последствията.Решили да си сложат фенерчета, за ефикасно изпълнение на стратегията.Решили да създадат комисия по контрол на методологията - за да подсигурят ефикасността на стратегията.Решили да подобрят всичко до сега, с нови технологии и нова наука.Възникнали разногласия на концептулно ниво и се разделили на лагери.Решили да се възползват от това и да създадат конкуренцията и да стимулират омекотяването на последствията.Появили се единици, които да елиминират най-успешните чукачи, за да не излиза на яве техния по-успешен вариант на чукане на главата в стената.Появили се други единици, дето да се борят със заблудата в името на истината и по-добрите начини.И всички си чукали главите в стената, а един друг седял отстрани та ги гледал...

45

Елке Зомер

преди 13 години

За какво здравеопазване става дума в случай, в който по медиите беше оповестено, че от жена е изваден 20 килограмов тумор? Преди 20 години това никога нямаше да се случи.

44

...

преди 13 години

Здравната каса е една и е 100% банка,която контролира здравеопазването.Сьздадат ли се няколко конкурентни здравни каси ще се подобрят здравните услуги.

43

...............

преди 13 години

Въвеждане на диагностичносвързани групи вместо клинични пътеки - ами няма как да рачленим един човек на няколко части - краса- в ортопедията, корема - в хирургията, а главата - в неврохирургия....Един човек - няколко здравословни проблема - да се лекува комплексно - то винаги е било така, но преди демократичните изцепки на няколко правителства...Стига експерименти - по един живот имаме на таз земя - не ни го отнемайте за да експериментирате с ЕН-тата реформа, Константинов, прояви характер !

42

чичо Митко до 39

преди 13 години

Знаеш ли на колко хора е хрумнала тази идея от началото на прехода? :))) А сега познай, защо това никога няма да се случи? Иначе е най-лесно да се прекопира цялото законодателство на Швейцария и да станем Швейцария на Балканите :))) Е да, ама доста от депутатите са вкарани от така наречените "бизнесмени", за да защитават интересите им и да не прокарват или обратното - да вкарват само такива закони, които им вършат работа. Иначе се губят страшно много пари от определени хора, а това не е добре:)

41

Др. Куин

преди 13 години

Здравеопазването ПРЕДИ 20 ГОДИНИ беше СИСТЕМАТИЗИРАНО и ОБХВАЩАШЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, докато след това беше въведена НЕХУМАННА система, при която те ЛЕКУВАТ САМО ако ИМАш ПАРИ.

40

джон

преди 13 години

най после нещо разумно .махнете и джипитата , и от тях файда няма , само потребителската такса гонят.

39

koko

преди 13 години

до 28 Комунистда така беше. Тогава нямаше и толкова много болни.Хората се хранеха с чиста храна и нямаше толкова нерви имаше работа за всеки.Имаше 3 вида сирена и три вида колбаси, но бяха истински.Сега 330 вида сирена и колбаси , изкуствени, вредни и гадни .Пиехме бира и ядяхме кисело мляко, които на третия ден се разваляхаако не се консумират, защото бяха истински. Сега болниците пълни и за съжаление с много млади хора. Е това ли ви е демокрацията?Пишете минуси, това очаквам!!!

38

Анонимен

преди 13 години

Не знам що винаги измисляме топлата вода. Ми да вземем един работещ модел от западна Европа и да го прекопираме напълно.

37

до 36

преди 13 години

A защо изобщо трябва да се идва с нещо при доктора? Той нали си взима заплатата. Ти ако си стругар и на лекаря му трябва някой детайл, той при теб с варена кокошка и дамаджанка ли идва?

36

!!!

преди 13 години

до 34Лечението беше НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО, затова недей да си правиш СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ по темата. Лекарите по това време гледаха, да си вършат съвестно работата, за да не се връща няколко пъти пациента при тях. Това се отнася и за зъболекарите. Имаше СИСТЕМНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ, на които заболяванията се откриваха в начален стадий, ДЕЦАТА се наблюдаваха всеки месец, като имаше БЕЗПЛАТНИ детски консултации.

35

ех, години, години

преди 13 години

Едно време при доктора се идваше с една джамаджанка и сварена кокошка. Сега с кредитни карти и кинти, кинти.

34

иван

преди 13 години

Клиничните пътеки са порочна система в българското здравеопазване!!!!Щом се правят операции само и само да се усвояват средства от здравната каса, какво да говорим. Не забравяйте, че това е измишльотина на Станишев и компания - просто коментарите са излишни!!!

33

антикомунист

преди 13 години

до комунистчето: какво безплатно лечение по време на комунизма бе ***, за вас мозе би да, другите си носехме чантите и торбите и пак се търсеше свой човек..................иначе неставаше....