91

Анонимен

преди 13 години

shobo, най-евтиният и екологично чист ток е този, който не използваме!!! Българската икономика е най-енергоемката в цяла Европа и вместо да строим нови и нови енергийни капаците, трябва да се преориентираме към инвестиции в енергийна ефективност! Само така българската икономика ще стане ефективна и конкурентноспособна!!!

90

shobo

преди 13 години

до102,*и на мен ми се иска да ми е евтино и да няма риск. но това е тема на друг разговор.

89

ко40

преди 13 години

само да споделя , че Никола Тесла е пренасял електричество без кабелно на големи разтояния. има слънчеви панели с мн голяма ефективност, който не са за обикновенният потребител.

88

за 102

преди 13 години

Не shobo, ако беше внимавал в часовете по химия щеше да знаеш, че най чистото химическо гориво е водорода, като изходен продукт отново получаваш вода. Няма никакво сливане, сливането е в главата ти.

87

Анонимен

преди 13 години

Япония е пред най-тежката катастрофа в историята си и жертвите от рак може да стигнат милиони в следващите поколения.

86

до 95

преди 13 години

Многоумнико, само недей да ревеш когато ЯБЕЦ Белене те яхне и започне да ти разпаря червения ***.

85

shobo

преди 13 години

росене, ядрата на получения водород се сливат до ядро на хелий нали?АЕЦ - най евтиния и екологично чист(с изключение на аваии) начин за производство на електроениергия

84

До Росен

преди 13 години

Освен всичко друго този проект е гарантиран да произвежда електричество и когато няма слънце. Цикъла е следния соланите елементи произвеждат електричество част от електричеството служи за производство на водород (вече има безопасни технологии за съхранение на водород) с получения водород се добива електричество по времето когато няма слънчево излъчване.

83

Анонимен

преди 13 години

Това което става във Фукушима е безпрецедентно в световната история.Проблемът de facto не може да бъде решен.Говори се за решение след около 1 месец (и то не е сигурно).До 1 месец какви ще са последиците (щом радиацията в океана за един ден се покачи 10 пъти)?В същото време сайтовете по света лъжат, крият, съобщават отчасти.Руски, турски, английски, японски (на английски) сайтове крият информация.Това означава, че положението е много зле.Комунизмът се върна, този път в световен мащаб.

82

Анонимен

преди 13 години

я мое си седим и на студено, че си се облачим убаво, ама нефтохимо си сака ток!

81

Анонимен

преди 13 години

Росене, а я намери място в България голямо и перманентно слъчнево като Сахара? Или сметни колко ще струва преноса на ток от Сахара до България - като пари за изграждане и после като загуби от пренос.... Аман от такива разбирачи!

80

Анонимен

преди 13 години

Само със смяната на всички дограми в България АЕЦ Белене ще стане напълно излишен!!!

79

До ЖУРНАЛИСТИТЕ

преди 13 години

Журналисти поправете се! "дозата, която мъжете са получили, е 170-180 милисиверта в час." Дозата се измерва в сиверт, милисиверт и другите им производни. В милисиверта за час се измерва мощност на дозата.Смисъла на доза е поето количество енергия на единица маса. Максималната доза за един работник в АЕЦ за 1 година е 50 мислисиверта като за 5 поредни години не бива да преминава 100 милисиверта. Справка Българска Агенция за Ядрено регулиране НАРЕДБА за основните норми за радиационна защита!

78

до 94

преди 13 години

Не на *** като теб!

77

Не на ЯБЕЦ Белене!

преди 13 години

Не на Ядрено Бомбената Електрическа Централа (ЯБЕЦ) Белене!

76

Росен

преди 13 години

VDCH, германската RWE, SIEMENS и още няколко компании подготвят проект за огромен соларен парк в пустинята Сахара за 500 милиарда евро. Дори и с днешната технология с панели разположени на територия колкото България могат да се задоволят енергийните нужди ня цяла Европа. Единственият проблем на проекта е нуждата от нова технология за преност на електрическа енергия на големи растояния без големи загуби. Според експерти до 2 години тази технология ще е на расположение и от 2015 г. прокта ще тръгне

75

до 88

преди 13 години

Росенчо, а колко време от денонощието слънчевите панели работят на 100% мощност бе, разбирач? А зимата? А ако е облачно? А колко им е животеца? А производството им изобщо не замърсява, нали! Подходящи са за малки и отдалечени консуматори до които прекарването на захранваща линия излиза скъпо отнесено към консумираната мощност!А и много ми е интересно как ще се осветяваш нощем като се захранваш със слънчеви батерии - ще си купиш акумулатор и ще го зареждаш през деня и вечер ще си светиш -хихихи

74

Анонимен

преди 13 години

То вече се вижда края на ядрено бомбените електрически централи. От тук нататък за да печели пари ядреното лоби трябва да премине към ядрен тероризъм. Ако не ни плащаш колкото искаме ще се погрижим за вашата централа да стане на Чернобил или Фукушима.

73

shobo

преди 13 години

има сигурно и повече от 10 начина за производство на електроенергия, но нито един не може да стъпи на малкия пръст на АЕЦ. ето ви пример с Цанков камък, производство на електроенергия 80МW цена 450млн.евроне че имам против ВЕИ но за да "имаме ток" трябва АЕЦ.и между другото не съм толкова за АЕЦ Белене, мнението ми е че трябва да се построят нови 2 реактора в Козлодуй.

72

Анонимен

преди 13 години

Едно малко сравнение - от 1986та до сега при катастрофи са пострадали 2 пъти повече хора от колкото от чернобилската радиация - дайте да забраним транспорта - той е по вреден и от АЕЦ...