14

Иван

преди 13 години

Ами той поста си беше измислен, за да пише в CV-то на Божо -министър.Пък трябваше да получи и награда за предателството към БСП.

13

KALT

преди 13 години

Колко сантиметра са един аршин господа? Мярка за обиколката шкембе?

12

Анонимен

преди 13 години

Продължавайте Г-н Димитров с родолюбивата си дейност. Много хора още трябва да се събудят и да разберат, че няма от какво да се срамуват, че са българи. Напротив - трябва да се гордеем, че сме от един непреклонен народ. Много хора плюят по нас и се опитват да изменят историята ни. И колкото са по-злобни толкова по-добре - значи сте на прав път. Много хора вече ни чакат да изчезнем, но рано е още - Лъва не е още мъртъв. За България!

11

Nerealen

преди 13 години

Сиреч направихме му на Божо едно министерство, че нали сме аверчета и сего го махаме....

10

da

преди 13 години

Сега станаха ясни причините да се ИЗМИСЛИ това министерство ! Трябваше за нещо си да се БЛАГАДАРИ на БОЖО !

9

Анонимен

преди 13 години

дедо Божко вече е свободен да опложда г*зовете на ***

8

Анонимен

преди 13 години

Ми то този пост беше създаден специално за Божидар Димитров, а не защото наистина е важно да има министър за българите в чужбина.

7

Европа

преди 13 години

Ветото на президента Първанов върху закона за изборите беше посрещнато с облекчение от организации на българите зад граница. Някои от тях преди това писаха писма до президента да наложи вето и да сезира Конституционния съд, защото се нарушава конституцията и правата им на български граждани.Правната неграмотност на сегашното парламентарно мнозинство, водено от т. нар. Цецка и Фидоска, прокарва закони, които се сблъскват с Конституционния съд. Най-драстичен е случаят със Закона за научните звания на реформатора на образованието министър Игнатов. Половината му текстове бяха отменени от Конституционни съд и беше обявен за негоден. Много други закони минават без нарушения на конституцията, но с кусури, които ще се влачат години наред, докато ги промени някой следващ парламент.Сегашният избирателен закон обаче, има някои очевидни нарушения на конституцията. Според нея българинът има равни избирателни права. Но законът на ГЕРБ, прокаран от т. нар. Цецка и Фидоска, въвежда различни права за различни българи. Например ако българин има второ гражданство на страна извън ЕС, не може да се кандидатира в местните избори или за евродепутат. Излиза, че ГЕРБ може да докара за еврокомисар Кристалина от САЩ и за финансов министър племенника й Дянков, пак от там, ама за другите българи от Америка не може. Само наши хора може. По-маловажно ли е финансов министър от кмет, та да не може да се кандидатира българин с американски паспорт? Или еврокомисар е по-маловажно от евродепутат?За изискванията за т. нар. уседналост, за да гласуваш тоест да си живял 3 месеца преди евровота и 12 месеца преди местните избори - може да се спори. По европейските изисквания не трябва да е 12 месеца, а 6. Но това е дребен кахър с новия закон.Според закона българите в чужбина са друга категория българи те могат да гласуват само за партии. А българите в България ще могат да гласуват преференциално тоест да избират в листите хората поименно.Друга глупост е, че в градове с дипломатически представителства могат да гласуват и само двама души, а в тези без трябва да има 100 заявления. Само за справка на ГЕРБ - На последните избори в Сеул, където има посолство, са гласували 24 души, а в Марсилия, където няма дипломатическо представителство 400 души.Има още спорни моменти намаляване на общинските съветници, за назначаване на кметове в селата до 350 души, вместо да ги избират (ох, какви назначения и какви недоволства ще има, ако това остане в закона).Може би гласът на емигрантите за законите трябва да се чува повече, защото те живеят в развити демокрации и имат по-вярна представа как трябва да се развива България.Както пишат в писмото до президента против новия изборен кодекс няколко емигрантски организации:България не свършва на гранично-пропускателния пункт, както очевидно смятат много политици от парламентарно представените партии. България е там, където има българи.

6

Бай Колю

преди 13 години

"Борисов се разделя с поста министър без портфейл"Еееехххх!!! Как добре ми прозвуча първата част на заглавието!!!!"Борисов се разделя с поста"

5

брадваро

преди 13 години

тежко е да си шестак. Един за всички и всички за един:)) амо като единия е л*йно ..другите к'ви ли ша са, ммм?

4

СВЯТ

преди 13 години

БЪЛГАРИТЕ СА ВЕЛИКИ НО НАЙ ВЕЛИКИ СА МАКЕДОНЦИТЕ........НАЙ ГОЛЕМИТЕ *** СА АРМЕНЦИТЕ ............. КОЙТО НЕ ВЯРВА ДА ЧЕТЕ ИСТОРИЯ

3

Благодарим ти Бойко

преди 13 години

С други думи това министерство не е било създадено от грижа за нашите сънародници в чужбина, а за да се намери министерски пост за Божо Хопопотама !

2

ау!

преди 13 години

Еми той хубаво ще запази поста, ама коя ламя ще се възкачи на него ?!

1

Гошо Тъпото

преди 13 години

Божо ще продължи да ...действа,независимо че няма да е министър;патриота си е...патриот,и той ще продължи да изпълнява родолюбивата си...мисия.