94

Истината

преди 13 години

Доста смешно звучат сраненията между топлофикациите в София и Шумен и защо в София с 100 млн. задължения не спирали парното, а в Шумен с 15 млн. го спират. Ами разбира се, че има огромна разлика - това е в размера на плащанията, в София топлофикацията плаща много повече от тази в Шумен, примерно 100 пъти повече и 100 млн. са нищо в сравнение с размера на плащанията, докато в Шумен не е така.

93

Истината

преди 13 години

Всеки като си купува жилището си го купува с правата задълженията към него, но масово хора с претенции не искат да плащат за задълженията си към общата етажна собственост. Дали това ще са сметките на блока за ток или общата част за парно, те все мрънкат и не плащат. Разбира се, че като искаш да си в блок с парно ще си плащаш за това предимство, независиомо дали самия ти ползваш парното или не. То, парното в блока е и твоя собственост, тръбите дето минават през апартаментите са и твоя собственост

92

Анонимен

преди 13 години

скоро и на топлофикация софия ще й дойде реда. вервайте ми. тази рекетьорска организация, която те задължава без някакво право да си й клиент и освен това няма такъв вариант да се откажеш, скоро ще приключи.проблема със софия е много сериозен, защото врътнат ли кранчето и започват размирици - иде гражданска война и това е ясно на всеки политик.но иде времето, в което тумори като топлофикация ще се премахнат и всеки ще си плаща толкова, колкото потребява.проблема е как да стане този преход.

91

АЗ

преди 13 години

Мисля че всеки трябва добре да си прави сметката дали може да си позволи скъпото удоволствие ТЕЦ.Но мисля че няма как 10 и повече години да не плащаш и да искаш пак да получаваш.Имаше информации за неплатили по повече от 10 г. в София.Ами тогава всеки си носи последствията.Гадно е че в Шумен при 15 млн.дълг спират а в София при 100 млн.дълг-не.Но искам да видя какво ще се случи ако някои посмее да спре парното в София.Голям цирк ще стане.

90

Истината

преди 13 години

Много неразбиране, но всеки пише както на него лично му отърва.Примерно - доста отдавна парното не се дотира никъде, но едни там пишат ли пишат как цяла България ги дотирала. При това преди години, когато цяла България ги дотираше беше по-евтино за тази цяла България, отколкото ако не ги дотираше, защото тогава имаше други по-сериозни проблеми, но не .... пишат ли пишат.

89

poohy

преди 13 години

до 97 - жилището ми е закачено и за електрическата мрежа, но не ми отчитат ел. енергия когато уредите са изключени. Включвам си ги когато ми е кеф. При нас и радиаторите на стълбите са свалени още преди години. И защо ние тук неползващите го, да ти плащаме твоето парно някъде си? ... И защо ние тук да се караме, аз ничие парно няма да плащам, само защото бушонът В. Топлото изгоря, но системата за източване на пари от Топлофикация продължава с пълна пара.

88

Случаен

преди 13 години

Ами как да няма 80% надценка. А тлъсти заплати от къде иначе?

87

потреебител

преди 13 години

Ех, откога чакам Топлофикация да фалира...

86

Ле-ле

преди 13 години

Не просто махнах съседите и всичко ми е ОК. Сметките ми паднаха с повече от 50%.

85

обикновен

преди 13 години

Освен това тези от Булгаргаз да ги чукат цяло стадо загорели катъри...Газпром продава газ на България по 339 долара за 1000 куб. м, а битовите потребители в страната плащат от 576 долара за 1000 куб. м.близо 80% надценка - да го духат и Булгаргаз и всичките посредници...

84

Случаен

преди 13 години

Защото в Шумен няма министерства, затова.

83

обикновен

преди 13 години

София със 100 милиона задължения, Шумен с 15...В Шумен врътват кранчето - в София - не...После що никой не обича софиянци...Най-привилегировани и най-много реват...

82

Анонимен

преди 13 години

Щом си се закачил за топлофикация значи може да си пуснеш в бъдеще парно и няма как днес да откачат тръбите, че не ти харесва, а утре да ги закачат пак че на теб ти е кеф. А за всяко право се плаща, та даже и по конституция и по закон да е безплатно пак трябва да се плаща, защото струва пари. Комунизма свърши.

81

Случаен

преди 13 години

Първо сметките да се платят от държавните и общински учреждения, тогава да видим колко са задълженията на частните абонати. Преди няколко години СУ дължеше над 10 милиона за парно. Е, а останалите каква им е сметката?

80

poohy

преди 13 години

до 91 - Не, Анонимко, не знам откъде измъдри, че не живея в жилището си. И не преча на другите, защото те също са си свалили радиаторите - и също си живеят тук.

79

Анонимен

преди 13 години

Топлофикация никога няма да фалира, това са излияния преди повишаване на цените.Цената на газта е пазарна, само дето цената на топлото е завишена в пъти за да се пълни бюджета, за да има за командировки, скъпи хотели, бензин за служебните мерцедеси и за заплати на онези трътки дето по цял ден се въртят на меките столове по кабинетите.

78

Анонимен

преди 13 години

май ти си такован, защото си се закачил към топлофикация, като не искаш топлофикация, плати си 300 хиляди лева за абонатнатата и я махни оттам.

77

poohy

преди 13 години

до 84 - Правилно! Подкрепям! Тези, които имат радиатори и ползват услугата да изплатят задълженията на Топлофикация! Под 50%! - май ще им излезе доста скъпичко!

76

Анонимен

преди 13 години

Ми като не живееш в него от 10 години го продай та други с високи заплати да живеят в него и да плащат. Иначе не виждам даже икономически смисъл да го държиш и да пречиш на другите като не си плащаш сметките. Заради теб другите в блока са със завишени сметки.

75

Ле-ле

преди 13 години

Аз живея в къща. Абонатната на топлофикация е в мазето ми. Но топлофикация не ми е плащала наем, затова че ми ползва имота, за да отоплява съседните до мен къщи. Но затова пък 5 години ми пишеха техните сметки на мен да ги плащам. Е кой в случая е пре...н?