190

Анонимен

преди 13 години

ТТ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ! ГРОЗНА РАБОТА!

189

пояснител

преди 13 години

Има си точни критерии, да се определи дали е било живо или мъртво. Извършването на дихателни движения не е категоричен индикатор... и плод в края на четвъртия месец при аборт може да извършва подобни движения... допълнително се гледат нервни рефлекси, сърдечна дейност.... Големи експерти станахте всички... Що не си вземете по една диплома, а ? Така и така докторите за нищо не стават и всички знаете повече от тях... Ще се оправи веднъж за винаги положението..

188

работник

преди 13 години

Един от вас коментиращите ли не помисли от кой джоб се вземат парите за да се отхранят децата на такива хора.Захвърлят ги в домове и растат нещастни.

187

гарван

преди 13 години

Гарван на гарвана око не вади !

186

Спонги

преди 13 години

*** е *** само на ЦЦ другарю милиционер. Докторите не са сторили нищо лошо. Некадърника Цветанов трябва да си ходи.

185

Анонимен

преди 13 години

Ами според "експертите" вчера, плодът е умрял и това предизвикало раждането. Сега пък "е невъзможно с категоричност при морфологичното изследване да се определи дали плодът е извършвал дихателни движения, т.е. дали е живородено.

184

Анонимен

преди 13 години

Е няма по *** държава мъртво или живо съгурно над 1000 пъти го прочетох. Всичко си е ясно. Каква експертиза бе? Говняри!!!!!!!!!!!!!

183

крушката и опашката

преди 13 години

Исторя: В Горна Оряховица (ГО) в продължение на 16 години (до 2007) кметът е от БСП. През 2007-*** настъпват размествания и на власт идва кмет от ГЕРБ. През това време шефът на болницата все си е шеф, а и винга е шеф и на местното СДС. Случайно или някак си някой вдига скандал, праща одитори точно в ГО да проверяват обществените поръчки свързани с болницата. И тук следва интересен момент: проверяват се поръчките 2006-2008 година, които, разбира се, са сключвани от въпросния СДС-доктор. Подозренията/обвиненията са за неизгодни договори, с които държавата е ощетена с (различни са версиите) НЯКОЛКО милиона лева. Зад гърба на разследвания и така цитиран напоследък доктор застава кметът от ГЕРБ (застъпил 2007 г!) и предният от БСП (при който са сключвани 1/2 от договорите). Също така, някак много бързо и изведнъж разследването приключва, установени нарушения, както имало, така и нямало.Търговете и обществените поръчки продължават да летят с пълна сила, но през май 2010 внезапно ГЕРБ свалят доверие от своя кмет с мотив: "Излъгал очакванията на избирателите". След какви ли не скандали м/у ръководството на ГЕРБ и кмета, дуене на мускули от двете страни напрежението остава, а бозата става пълна. И (забележете!!!) - ноември лъсва фактът, че и кметът и доктора са подслушвани!!!

182

излишен шум

преди 13 години

Вчера бяха оповестени официално резултатите от аутопсията на плода, която беше направена от петима лекари. Заключенията на петимата медици са, че категорично не става въпрос за убийство на новородено - за което бяха заподозрени четирима лекари от Горна Оряховица. Проф. Тодор Чернев заяви пред Дарик, че бебето е било родено мъртво и това е било доказано с хистологични проби. По думите му не може да има съмнения за лекарска небрежност. Той коментира, че случаят е напълно обикновен и шума около него е напълно излишен.

181

Анонимен

преди 13 години

1: То си е живо и здраво, тъй ли?2: Да бе, бах маа му.1: То си е още живо, тъй ли?2: Е сега не знам във момента дали още е живо. Трябва да звъннем. Ама той сега ми позвъни кво става с туй бебе и т. н. почна

180

Анонимен

преди 13 години

Прав си, че д-р Милатович пуска невероятни лафове. Чух си от записите. Толкова са невероятни, че още ми се гади.

179

ХА,ХА,ХА,......

преди 13 години

....СЪС ИЛИ БЕЗ ЕКСПЕРТИЗА....ДОКТОРИТЕ ,СЕ УСРАХА....!ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, ДРУГАРИ!!!ЕКСПЕРТИЗАТА ,МОЖЕ САМО ДА ИМ ИЗМИЕ УСРАНИЯ ***!!!!НИЩО ПОВЕЧЕ..........!

178

тт

преди 13 години

А важно ли е да се определи дали е родено живо или мъртво. Важното е, че лекарите са го смятали за живо и са го чакали да умре само или евентуално да го умъртвят, така че моралният въпрос за поведението на лекарите остава. Дори да е родено мъртво те са показали как биха постъпили при положение че е живо.

177

Алекс

преди 13 години

"разследването, водено срещу виновните лица, които в периода 28-30 ноември умишлено са причинили смъртта на новородено дете"Молим?!?!?Докато сме спали тази нощ, на власт е дошъл Пиночет, или как?Защото до вчера в тази държава важеше презупцията за невинност.

176

СТРАНДЖАТА

преди 13 години

..." Туй се казва цуг цванг. Когат веки ход е грешен вече".........................................................................................................................Не господа "лекари", имате и правилен ход - да поръчате експертиза от вашите колеги... - те си знаят работата...

175

Анонимен

преди 13 години

От 2000 години във всички модерни съдебни системи важи правилото,че всеки е невинен до доказване на противното чрез влязла в сила присъда която все оше(до кога ли?) в милото ни отечество се издава от Съда,а не от Цецо,Бецо,Кецо и тям подобни.В конкретния случай още НЕ е повдигнато дори обвинение камо ли да става дума за съдебно производство.Що за свенливост и нерешителност на прокуратурата която иначе не се посвени да облее с помия следствените дълго преди резултатите от съдебно медицинската експертиза да станат известни.Очевидно в ход е "класическо" милиционерско активно мероприятие реализирано от тъпоглави ченгета-двойкаджи.

174

Lehr

преди 13 години

Дихателни движения не означава живородено - тук нещо прокуратурата е добавила от себе си. Живородено ще бъде, ако започне ДА ДИША! Иначе с обдишване и подаване на кислород- това са само опити, които явно са останали напразни.

173

проф. Миланов

преди 13 години

Министър Цветанов вместо да се кротне и да каже: извинявайте нещо преувеличихме, той продължава да говори. Това не е наглост, това е друга степен на централно мозъчно заболяване, заяви проф. Миланов. "Това не може да се търпи. "Ако дойде чуждестранна експертиза и каже още по-ясно за случая, ние какво още чакаме - изборите за президент ли?", каза Миланов."Искам да задам следния въпрос - на базата на какво е постъпило оплакване, за да бъдат подслушвани моите колеги. От кого - от момичето ли, от майката ли, от кого? Цветанов обвинител ли е, какво значат тези СРС - това са разговори между колеги, които са стояли в болницата 15-20-30 часа. Тези хора не знаят ли, че ние живеем в тези болници?", попита Милан Миланов.

172

и си мангизи броеше

преди 13 години

Костов на чардак седешеи си мангизи броеше,че много пара преплакнаи имотно заякна.Ала го дебнат съдиитеза да му хванат спатиите.Та, края май натам излиза,че ще се влиза във пандиза.

171

Президент на РъБъ

преди 13 години

Интересно, дали за твоите деца са се чудели дали да ги удавят в кофа ???